Granollers zastavil Delbonise a zahraje si ve španělském finále

12. 4. 2014, 15:55
Aktuality 1
ATP CASABLANCA - Vítěznou antukovou sérii Federika Delbonise zastavil v semifinále turnaje v Casablance Marcel Granollers. Španělský tenista zvítězil ve dvou setech a poprvé v sezoně postoupil do finále, v němž se utká s krajanem Garcíou-Lópezem.
Marcel Granollers

Marcel Granollers si sice v úvodu sezony zahrál semifinále v idnické Čennaí, pak ale dokázal z devíti zápasů jen jednou vyhrát. Z černého období se vyhrabal až tento týden v Casablance, kde poprvé od loňského léta, kdy triumfoval na antuce v Kitzbühelu, postoupil do finále.

Španělský tenista v Maroku po výhrách nad krajany Ramosem a Carrenou-Bustou zvládl i dnešní souboj s rozjetým Federikem Delbonisem. Argentince, který začátkem března získal v Sao Paulu premiérový titul a v Casablance protáhl svou vítěznou sérii na antuce už na osm zápasů, porazil hladce 6-1 6-4. Ve druhé sadě Granollers otočil nepříznivý vývoj z 2-4 a dal si tak dárek k dnešním 28. narozeninám.

"Zápas jsem začal velmi dobře, ale Federico se ve druhém setu vrátil do hry. Prohrával jsem 2-4, tak jsem teď šťastný, že jsem zvítězil ve dvou setech," komentoval Granollers. "Teď se mohu těšit na španělské finále," dodal ještě před začátkem druhého semifinále. V něm se totiž utkali dva Španělé.

O svůj celkově pátý titul na okruhu ATP si 36. hráč světa Granollers zahraje proti krajanovi Guillermu Garcíovi-Lópezovi. Třicetiletý Španěl v druhém semifinále zdolal po bezmála třech hodinách boje 6-2 6-7 6-4 jednadvacetiletého Roberta Carballese-Baenu, který si tento týden připsal tři premiérové výhry na okruhu ATP.

García-López v Maroku útočí na svůj třetí titul. První trofej slavil před pěti lety na antuce v Kitzbühelu, o rok později triumfoval na tvrdém povrchu v hale v Bangkoku.

Oba vzájemné souboje španělských finalistů vyhrál o dva roky starší García-López. Poprvé už před 11 lety na challengeru v Andoře, podruhé pak v roce 2010 právě na antuce v Casablance. "Teď to ale bude zcela jiný zápas, bude to finále. Marcel tu hraje velmi dobře a má motivaci, je to nebezpečný soupeř. Musím být soustředěný a hrát dobře," řekl García-López.

Dlouhý tříleté čekání na deblový titul neukončil
Lukáš Dlouhý více než tříleté čekání na deblový titul z turnaje ATP neukončil ani na antuce v Casablance. V boji o něj český tenista s Polákem Thomaszem Bednarkem podlehli 2-6 2-6 nejvýše nasazené dvojice Rojer/Tecau.

Jednatřicetiletý rodák z Písku neuspěl už ve čtvrtém finále po sobě. Naposledy se ze zisku trofeje radoval na začátku sezony 2011, kdy s Australanem Paulem Hanleym vyhráli turnaje v Brisbane a Sydney.

- ATP 250 CASABLANCA -
(Maroko, antuka, 485.760 eur)
sobotní výsledky (12. 04. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Granollers (4-Šp.) - Delbonis (6-Arg.) 6-1 6-4  
García-López (8-Šp.) - Carballes (Šp.) 6-2 6-7(6) 6-4
Čtyřhra - finále:
Rojer/Tecau (1-Niz./Rum.) - Bednarek/Dlouhý (Pol./ČR) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
steve79
Koukal jsem na los v monte carlu a vypada to na semifinale federer-djokovic. Roger ve ctvrtfinale Tsongu, coz je na antuce extremne nebezpecny hrac pro nej. Druhe kolo asi Nadal-Andujar zrejme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist