Grosjean je novým trenérem Kyrgiose

17. 5. 2017, 16:02
Aktuality 22
Nick Kyrgios si konečně našel trenéra. Od rozchodu s Toddem Larkhamem před Wimbledonem 2015 nemohl dlouho nikoho najít. Talentovanou australskou jedničku povede na částečný úvazek bývalá světová čtyřka Sébastien Grosjean. Zatím se spolu dohodli na spolupráci pouze na největších turnajích a několika trénincích.
Profily hráčů
Sébastien Grosjean

V médiích se často spekulovalo o tom, proč nemá Nick Kyrgios trenéra a kdo by jím mohl být. Dvaadvacetiletý Australan se dva roky zpět před Wimbledonem rozhodl ukončit spolupráci s Toddem Larkhamem. Od té doby nikoho neměl. Až doteď.

Jeho novým koučem, pouze však na částečný úvazek, bude bývalý francouzský profesionální tenista Sébastien Grosjean.

Francouz, jenž to v žebříčku v nejlepších letech své kariéry dotáhl až na čtvrtou příčku, bude Kyrgiosovi pomáhat hlavně na grandslamech a domluvili se také na několika trénincích na Floridě, kde Grosjean žije.

"Abych byl upřímný, nechci polovinu roku strávit cestováním po světě," řekl Grosjean. "Nick potřebuje určitou svobodu. Je na to zvyklý. Nepotřebuje trenéra, který s ním bude pořád," dodal.

Bývalý kouč Richarda Gasqueta pomáhá Australanovi od února. "Už nějakou dobu spolupracujeme, zhruba od té doby, co skončilo Australian Open. Radím mu. Teď je to akorát oficiální," uvedl Grosjean.

"Nick se mě sám ptal, kam s ním pojedu. Řekl jsem mu, že s ním budu v Římě, na French Open a také ve Wimbledonu. Vlastně s ním letos pojedu na všechny tři zbývající grandslamy," doplnil.

"Nick je odvážný. Ví, co chce. Svá rozhodnutí nemusí dlouho promýšlet. Prostě si za tím jde. Chce být na kurtu pánem svého osudu. Je to velká osobnost," pochválil svého nového svěřence.

Začátek jejich oficiální spolupráce ale komplikuje Australanovo zdraví. Kyrgios se kvůli problémům s kyčlí odhlásil z právě probíhající akce Masters v Římě.

Jedinou přípravu na French Open tak absolvoval minulý týden v Madridu, kde odehrál tři zápasy. Druhý grandslamový podnik sezony by měl 18. hráč světa stihnout.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
Krisboy
Zajímavé. Jestli spolupracují od února, tak se to kryje s Nickovým herním zlepšením. Tak že by za tím byl Grosjean? Zřejmě mu důrazně promluvil do duše. Každopádně přeju vše nejlepší, ať to funguje. Nick (dříve The Dick :) je velkým osvěžením na tour.
Reagovat
turista
Souhlasím, Nick je výbornej.
Reagovat
Mayo
Toto bol veľký tenista. Jeho legendárna šiltovka dozadu s ohnutym šiltom nahor.
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
Pavol
Radšej mal stúpiť Grosjean do ho*na.
Reagovat
blixa
Howno ti nic nezaplatí ...
Reagovat
smazaný uživatel
To nebude fungovat.
Reagovat
Kozoroh
Nickovi by se nejlíp ze všech hodil Sampras.
Reagovat
smazaný uživatel
Pretože majú obaja dobrý servis?..

To je celkom málo. Sampras je ťažký introvert, suchar..Ku Kyrgiosovi by sa vôbec nehodil.
Reagovat
Krisboy
To by byla pecka. Ale Pistol Pete se už vícekrát vyjádřil, že trénovat nechce, čertužel. Stále můj nejoblíbenější tenista vůbec.
Reagovat
pauloX
Grosjean bol dobry tenista,celkom spolahlivy na tipovanie
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon je tvoj!
Reagovat
Kozoroh
Až v budoucnu, letos si pro titul jde Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidime :)
Reagovat
Tuttovka
Já se obávám, že Wimbledon je GS s nejhůře predikovatelným vítězem ze všech. Možná z toho důvodu po něm tolik tenistů touží. Myslím si, že je to turnaj, kde může outsider nejspíše porazit nasazeného hráče. Přestože jsem fanoušek Rogera, tak vím, jak velké problémy měl třeba na své cestě v roce 2012 s Julienem Benneteuem ve třetím kole. Proto bych byl s typy na Kyrgiose i na Rogera dost opatrný.
Reagovat
Krisboy
Nick to dá, ale letos ještě ne, ještě nepřišel jeho čas :)
Reagovat
Marduch
Když třeba bude nějaký zázrakem fit a bude moc chtít, tak může dojít hodně, hodně daleko...
Reagovat
Kozoroh
Za nejhůř predikovatelný GS považuji US Open, za posledních 10 let překvapili del Potro (2009), Čilič (2014) i Babrinka (2016). Naproti tomu Wimbledon stabilně okupuje kvarteto Federer, Nadal, Djokovič, Murray a tak tomu ještě pár let bude.
Reagovat
turista
Ale Federer to nemá vůbec jistý ten Wimbledon. Škoda že ho vůbec neuvidíme na antuce. V Hamburku Roger v roce 2002 na antuce získal svůj první Masters titul a už tehdy na antuce exceloval. Ale léta běží.
Reagovat
Marduch
Mno,,, na rozdíl od AO, kde Fedex překvapil nejen tenisový svět, ale i sáme sebe, budou očekávání před W úplně na jiném levelu. Navíc v jeho věku nelze vyloučit, že se po pouze nemusí dostat do toho správného rytmu, byť na AO se mu nic takového nepřihodilo, ale nelze to brát jako bernou minci i pro W. Ale pravda, i přes výše uvedené nelze jinak, než ho na W považovat za favorita.
Reagovat
Kozoroh
Před Wimbledonem odehraje Stuttgart a Halle, kde bude mít čas dostat se do vítězného rytmu. Krom toho nepochybuji, že se dnes urputně připravuje na trávu.
Reagovat
Pe3k
Tento týden ještě trénoval na hardu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist