Gulbis se neuzdravil, na Wimbledon musí zapomenout

20. 6. 2010, 16:35
Aktuality 5
Ernests Gulbis je dalším z řady tenistů, jenž přijde o letošní Wimbledon. Lotyšský hráč se kvůli zranění stehenního svalu odhlásil z turnaje, kde měl od zítřka plnit roli 27. nasazeného hráče. Jeho místo v pavouku mužské dvouhry zaujal Němec Philipp Petzschner. Do hlavní soutěže se navíc dostal Španěl Santiago Ventura, který původně neuspěl v kvalifikaci.
Ernests Gulbis

Gulbis nehraje od Roland Garros, kde v prvním kole skrečoval kvůli zranění zápas s Francouzem Julienem Benneteauem. Jednadvacetiletý tenista předtím zazářil na turnaji v Římě, kde porazil tehdejší světovou jedničku Švýcara Rogera Federera a došel až do semifinále, v němž dokázal sebrat set španělskému antukovému králi Rafaelu Nadalovi.

Z Wimbledonu se už dříve kvůli zranění odhlásili Argentinci Juan Martín del Potro, David Nalbandian, Chilan Fernando Gonzalez, Chorvat Karlovič a Francouz Gasquet. Hrát nebude ani Radek Štěpánek, který nemá v pořádku koleno.

Včera svou účast odřekla také Dinara Safinová a již dříve pátá hráčka světa Jelena Dementěvová z Ruska. Jako poslední z pavouku zmizela Španělka Maria José Martinezová, jež se odhlásila kvůli zranění kolena. Její místo v pavouku obsadila Kataryna Bondarenková, do hlavní soutěže jako lucky loser se podívá Ruska Anastasia Pivovarová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
A pak že Nadal nemá z pr.dele kliku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mne to mrzi, i kdyz fandim Rafovi a Ernestse jsem vnimala jako problem a hrozbu... Zaujal me a byla jsem zvedava, jak bude hrat dal, kdyz na FO skrecoval, a moc se tedy nepredvedl...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda... nejen proto, že jsem se těšil na zajímavý zápas už v úvodních kolech, ale taky proto, že Gulbis a ten jeho bohémský přístup je celkem osvěžení a mám ho svým způsobem rád:)
Reagovat
smazaný uživatel
Musi to mrzet kazdeho, at je fanda toho ci onoho,on Erni vhanel do zapasu energii a naboj, skoda!
Reagovat
tito
no teď to vypadá lépe ale co- i kdyby vypadl, tak zase příští rok nemusí tolik obhajovat a tenis není jen o této sezoně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist