Haas se dočkal výhry po sedmnácti měsících

5. 7. 2011, 21:30
Aktuality 7
ATP NEWPORT - Třiatřicetiletý německý tenista, jehož sužují zranění, porazil v duelu prvního kola krajana Michaela Berrera 7-6 a 6-4. Ve stejné fázi skončila nasazená trojka Kunicyn, který nestačil na Jimmy Wanga, 491. tenistu světa. Karlovičovi nepomohl ani jeho dělový servis a prohrál s domácím Kudlou, hráčem ze čtvrté stovky.
Tommy Haas

Bývalý druhý hráč světového žebříčku Tommy Haas se na turnaji v Newportu po 17 měsících dočkal vítězství na okruhu ATP. Hamburský rodák Haas vynechal téměř celý rok 2010 a velkou část letošní sezony kvůli zranění ramena a operaci kyčle a v současnosti je až 728. tenistou světa. Jeho dosud poslední vítězství, které zaznamenal v prvním kole turnaje v San Jose, mělo datum 9. února 2010.

Vítěz čtrnácti podniků ATP a čtyřnásobný semifinalista grandslamových turnajů se letos vrátil na kurty na antukovém Roland Garros, ale stejně jako následně na trávě v Halle a Wimbledonu vypadl už v úvodním kole.

Kunicyn i Karlovič končí. Nasazená jednička Isner splnil roli favorita

Igor Kunicyn sice vypadl ve druhém kole Wimbledonu s Francouzem Gasquetem, ale například v generálce na třetí grandslam sezony skončil v Eastbourne až v semifinále. Dnes vstoupil do zápasu s Taiwancem lépe, když získal první sadu 6-4. V dalších dvou ale shodně třikrát ztratil podání, díky čemuž Wang vyhrál druhý set 7-5 a třetí 6-2. Světová dvaašedesátka tak neobhájí čtvrtfinále, do kterého se zde probojovala v roce 2008.


Wang prošel do hlavní soutěže přes kvalifikaci, ve které musel vyřadit tři soupeře. 26letý rodák ze Saudské Arábie se dostal letos do hlavní soutěže turnaje ATP poprvé. Podle oficiálních statistik se mu to podařilo dokonce vůbec poprvé od roku 2007.

Ivo Karlovič prohrál s neznámým Američanem Denisem Kudlou. 18letý rodák z Kyjeva vyhrál po setech 7-6, 4-6 a 6-4. Karlovičovi nepomohlo ani 24 es. Navíc vyhrál o pět výměn víc, přesto prohrál. Kudla v příštím zápase vyzve nasazenou dvojku, Bulhara Dimitrova. Bulharský tenista při své premiéře v Severní Americe už včera zvítězil nad Brianem Dabulem.

Karlovič, vítěz travnatého turnaje v Nottinghamu 2008 nebo finalista z Queen´s Clubu 2005, se letos vrátil na kurty po zranění achilovky, které zkrátilo jeho loňskou sezonu. 32letý rodák ze Záhřebu skončil ve Wimbledonu v druhém kole. Letos v dubnu zaznamenal postup do semifinále turnaje v Houstonu, v březnu došel do čtvrtfinále v Indian Wells. Zároveň ale do dnešního dne devětkrát vypadl v prvním kole. Dnešní porážka tak může značit další krok v jeho postupném ústupu ze slávy. Někdejší světové čtrnáctce patří aktuálně až 127. pozice.

Roli favorita naopak zvládnul John Isner. Ten za hodinu a tři minuty nasázel Slovákovi Beckovi deset es, ani jednou neztratil vlastní podání a zvítězil hladce ve dvou setech.

V dalších dnešních zápasech porazil Francouz Roger-Vasselin kvalifikanta Bloomfielda a Němec Kamke si poradil Britem Bogdanovicem. Francouz Mahut smetl Argentince Decouda 6-1 a 6-0. Může tak dojít k opakování nejdelšího zápasu tenisové historie. Isner i Mahut jsou však v jiných polovinách pavouka a na jejich vzájemný souboj tedy může dojít až ve finále.

VIDEO: První kolo a pohled mimo kurty. Nasajte atmosféru turnaje v Newportu

 

Výsledky 5. 7. 2011 - ATP World Tour 250 - Newport , tráva - dotace 442.500 USD:

Dvouhra - 1.kolo:
Isner (1-USA) - Beck (SR) 6:3, 6:2,
Wang Yeu-Tzuoo (Tchaj-wan) - Kunicyn (3-Rus.) 4:6, 7:5, 6:2,
Ebden (Austr.) - Sweeting (4-USA) 6:4, 6:2,
Kamke (8-Něm.) - Bogdanovic (Brit.) 7:6 (7:3), 6:3,
Roger-Vasselin (Fr.) - Bloomfield (Brit.) 6:4, 6:0,
Kudla (USA) - Karlovič (Chorv.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:4,
Bemelmans (Belg.) - Gremelmayr (Něm.) 6:4, 6:2,
Bachinger - Brown (oba Něm.) 7:6 (9:7), 6:7 (5:7), 6:1,
Mahut (Fr.) - Decoud (Arg.) 6:1, 6:0,
Clément (Fr.) - Harrison (USA) 6:4, 6:1,
Haas (Něm.) - Berrer (7-Něm.) 7:6 (11:9), 6:4,
Yani (USA) - Sela (Izr.) 7:6 (7:5), 6:3.

TenisPortal.cz, ČTK, YouTube, Adam Bárta

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Karlovic sa uz velmi dlho trapi. Potreboval by nejaku vzpruhu. Napriklad v Davis Cupe po boku Dodiga vyradit aspon jeden stat, aby mu to dodalo trochu sebavedomia, pretoze teraz si absolutne neveri.
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovičuv backhand je nejvetsi ostuda v profi tenise.Udivuje me ze se ho za tolik let nenaucil.Reflexy na returnu jsou vhodne maximalne do kabaretu.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím, je opravdu hrozný, jak se pořád vyhazuje.. Nemít to podání, tak může hrát tak max. na Futures
Reagovat
smazaný uživatel
No Karlovic sa nikdy nevyznacoval medzihrou :). Je to proste podavac ako Fish alebo Roddick.
Reagovat
misoSK
to snad nie, Fish aj Roddick su teda uplne niekde inde co sa tyka zakladnych uderov a pohybu na dvorci
Reagovat
Jersey
fish není žádný typický ranař, to jen proti berdychovi mu to tam lítalo,karlovič je fakt tragikomix ,nevím proč zkouší pořád ten backhand když tím zmrví snad 80% míčků,roddick má nejlepší podání na okruhu,ale pořád má mezihru lepší naž karlo,ale taky jinak výkyvy jak blázen
Reagovat
smazaný uživatel
Kde som tvrdil, ze hraju presne to iste? :) Len vravim ze maju podobny styl. Fish tiez nema extra medzihru. To podanie ho drzi nad vodou, takisto ako Karlovica a aj Roddicka. Roddick ked sa dostane na medzihru tak je taka Wozniacki v muzskej podobe :).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist