Hájek podlehl Querreymu, finále se Čechům vzdaluje

20. 5. 2010, 15:47
Aktuality 10
Jan Hájek našel na Světovém poháru družstev prvního přemožitele. Český reprezentant podlehl Američanovi Samu Querreymu 3-6 a 5-7. Český tým teď potřebuje k postupu do finále vyhrát zbylé dva duely: ve druhé dvouhře nastoupí zítra Tomáš Berdych proti Johnu Isnerovi a poté přijde na řadu čtyřhra.
Jan Hájek

Zatímco první dva zápasy v Düsseldorfu šestadvacetiletý Jan Hájek hladce vyhrál, tentokrát narazil na velmi kvalitního soupeře. Jednadvacátý hráč světa Sam Querrey sice prohrával 1-3, ale od té doby tvrdým servisem a častým zkracováním výměn Hájka přitlačil a získal dalších šest gamů.

Ve druhém setu si oba tenisté drželi ve vyrovnaném utkání své servisy až do stavu 5-5. V tom okamžiku dostal Hájek - i díky dvěma dvojchybám soupeře - třikrát příležitost k brejku, ale neproměnil ji. Naopak hned v další hře Querrey vedl 40-0 a Hájek musel odvracet tři mečboly. První dvě příležitosti Querrey promarnil, následný Hájkův bekhend do sítě ale znamenal první bod pro Američany.

O finalistovi z Modré skupiny se rozhodne také až v pátek, Francouzi hrají v přímém souboji o postup s Argentinou po dvouhrách 1:1.

 

Výsledky - Světový pohár družstev:
Červená skupina:
Česko - USA 0:1

Hájek - Querrey 3:6, 5:7.

Španělsko - Austrálie 2:0
Almagro - Hewitt 6:1, 6:3, Gimeno - Luczak 6:3, 6:2.

Modrá skupina:
Německo - Srbsko 1:0
Kohlschreiber - Troicki 7:6 (7:1), 6:4.

Francie - Argentina 1:1
Chardy - Mónaco 6:3, 6:4, Mathieu - Schwank 6:3, 3:6, 2:6.

 

pva, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hergot, jak mohl Hájek prohrát s koňskou hlavou z Ameriky, co bydlí ve stáji a žere seno. Kdyby aspoň vyhrál druhý set, tak by se ještě dalo říct, že trochu zabojoval, jenže on nehrál ani tie-break.

Šanci Čechů na postup nevidím moc reálně, protože koňská hlava Querrey se teď bude neskutečně snažit, ačkoliv to nijak nezmění jeho vzhled.

Pamatuji si, jak arogantně se choval k Odesnikovi, když hráli v Houstonu těsně po té dopingové aféře. Podle mne neměli potrestat chudáka Odesnika, ale koňskou hlavu za to, že si tajně dováží seno na každý turnaj, avšak jelikož je celá tenisová asociace banda fašistů, potrestali Wayna zejména za to, že je Žid.
Reagovat
pgbass
Querrey je fak tlama:-)
To ještě dáme.....
Reagovat
smazaný uživatel
To teda je. Tenisová asociace by jej měla vyloučit už jen za to, že má koňskou hlavu místo kebule, a že žije ve stáji a žere seno.
Reagovat
BooOoo
ja bych to zase tak spatne nevidel .. ale je pravda ze zase to bude ohromne tezky ... tak ale Tomas to urcite zvladne a pak ctyrhra .. tam nastoupi asi Querry a Isner a ti sou dobri .. ale u nas Dlouhy a Berdych taky dobri .. takze nevim :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Prvu 4hru hrali Isner-Querrey ale Isnerovi daco je- nenastupil minule na zapas proti Almagrovi a naposledy za USA 4hru hrali Bryanovci-ktori zrejme v case prvej 4hry este neboli v Dusseldorfe cize mali by hrat Bryanovci preto som pisal uz predtym ze 4hra je bod pre USA
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda Querrey urcite bol porazitelny. NEhral nic extra dookonca ani jeho servis nebol taky super ako zvykne mavat. Dal iba 3 esa napr. co je dost malo na neho. V 4hre vidim jasny bod pre USa cize ak aj Berdych vyhra tak bohuzial finale to nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel souhlas..
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel souhlas - jenomže akorát tak s tím, že jste dva sráči - za prvé - Tom asi vyhraje, za druhé - debl je dost o štěstí, a to se k nám může přiklonit...takže nesejčkujte, mistři...
Reagovat
smazaný uživatel
Notak mistře, přece by ses na nás nezlobil! Uvidíme jak to dopadne, ale je to o dost dál, než kdyby se to Hájkovi povedlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, víme, Stanislas Ryba je ve všech sportech velký fanoušek toho našeho stupidního Cechrepu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist