Hájek se dočkal, v Casablance postupuje

6. 4. 2010, 17:29
Aktuality 7
Český tenista Jan Hájek se po téměř třech měsících dočkal výhry na okruhu ATP. Vybojoval ho v prvním kole turnaje v Casablance, když porazil šestého nasazeného Simona Greula 7-6 6-4.
Jan Hájek

Šestadvacetiletý Jan Hájek postoupil do druhého kola turnaje ATP naposledy na lednovém Australian Open. Dva týdny předtím vyhrál první kolo v indickém Čennaí, shodou okolností nad svým dnešním soupeřem Simonem Greulem. V dalších týdnech ale sbíral jen porážky, a to včetně té se Stevem Darcisem za rozhodnutého stavu v utkání prvního kola Davis Cupu v Belgii.

V dnešním utkání prokázal lepší nervy při odvracení brejkbolů. V úvodním setu německý soupeř využil jen tři z devíti možností k prolomení jeho servisu, zatímco Hájek byl při svých šancích stoprocentní. Sadu proto musel rozhodnout tie-break, který český tenista získal pro sebe. Ve druhém setu už byl při svém podání jistější, ztratil ho už jen jednou a po výhře 7-6 6-4 postoupil do druhého kola.

V něm se utká s domácím Maročanem El Amráním, který v dramatické bitvě zdolal Rusa Gabašviliho 7-6 4-6 7-6.

Mnohem jednodušší práci měl v prvním kole finský kvalifikant Jarkko Nieminen. Toho na úvod čekal domácí Mehdi Ziadi, kterého Fin vyprovodil výsledkem 6-1 6-1. Ve druhém kole je také loňský finalista Florent Serra, jenž porazil zdejšího vítěze z roku 2004 Santiaga Venturu 6-4 6-3.

Teprve druhou výhru od lednového finále v Sydney si připsal Richard Gasquet. Francouz smetl Oliviera Rochuse dvakrát 6-1 a vrátil mu 14 dní starou prohru z Miami. O čtvrtfinále si zahraje s Kazachem Golubjovem.

Výsledky - Casablanca (antuka, dotace 450.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Hájek (ČR) - Greul (6-Něm.) 7:6 (7:3), 6:4, Serra (8-Fr.) - Ventura (Šp.) 6:4, 6:3, Nieminen (Fin.) - Ziádí (Mar.) 6:1, 6:1, Gasquet (Fr.) - O. Rochus (7-Belg.) 6:1, 6:1, El Amrání (Mar.) - Gabašvili (Rus.) 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (7:4), Golubjov (Kaz.) - Köllerer (Rak.) 6:2, 7:6 (7:5), Robert (Fr.) - Koubek (Rak.) 6:3, 5:7, 7:5, Clément (Fr.) - Navarro (Šp.) 6:3, 6:3, Kližan (SR) - Dolgopolov (Ukr.) 4:6, 6:1, 7:5.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
No už by měl začít dělat nějaké výsledky a hlavně trošku déle a nejem ojedinělý výsledek, a pak zase samé prohry. Potřebujeme nutně třetího singlistu.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuju, má neznámého maročana z 3. světové stovky, ale on zase bude doma a už porazil Gabašvilliho, takže asi nebude zas tak marný, ale Hájek si to pohlídá.
Reagovat
smazaný uživatel
to je zajímavý tohle admina nezajímá, ale jak si někdo dovolí urazit mocného kinga Federera tak to jdou hned do akce
Reagovat
Vojtiik
napis adminovi do posty, jak prijde tak to urcite vyresi ;)
Reagovat
weak
josef prohral dvacku na greulovi, tak ho nechte, at se tady vyhoni... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist