Hájkovi se nedaří, znovu vypadl v prvním kole

17. 2. 2010, 20:43
Aktuality 0
Jan Hájek prodloužil svou černou sérii. Český tenista, který na vítězství v hlavní soutěži turnaje ATP čeká už od Australian Open, prohrál i v Marseille v úvodním kole. S 271. hráčem světa Yannickem Mertensem prohrál 6-7 a 1-6.
Jan Hájek

Šestadvacetiletý Jan Hájek nedokázal v úvodu zápasu s Yannickem Mertensem využít své vedení a když si oba soupeři dvakrát sebrali podání, musel první sadu rozhodnout tie-break. Dramatickou koncovku zvládl lépe Belgičan, který už ve druhém setu nedal Hájkovi šanci. Za pouhých 72 minut zvítězil 7-6 6-1.

Hájek tak potřetí za sebou nedokázal projít přes první kolo. Daviscupový reprezentant v letošní zvládl úvodní zápas pouze na Australian Open a v Čennaí.

Lepší formu v Marseille prokázal německý tenista Mischa Zverev, který na první letošní vítězství čekal až do tohoto týdne. Dočkal se v pondělí, kdy porazil domácího Gueze, a ani osmifinále pro něj nebyla konečná. V boji o nejlepší osmičku dnes porazil čtvrtého nasazeného Tommyho Robreda 6-2 3-6 6-1.

Favorizovaný Španěl sice po prohraném prvním setu dokázal utkání zdramatizovat a vybojovat třetí sadu, v ní už ale úřadoval jen jeho soupeř. Zverev mu dvakrát za sebou sebral podání a Robredo za stavu 0-5 už jen zkorigoval skóre, aby se s turnajem neloučil s 'kanárem'.

"Cítil jsem, že mám šanci. Zkoušel jsem dnes měnit hru a nedávat mu body za darmo," radoval se po zápase Zverev, který v předešlých dvou vzájemných utkáních se Španělem dvakrát prohrál. "Znám jeho hru. Vím, co proti němu hrát, a fungovalo to."

K radosti domácích diváků postoupili do čtvrtfinále také dva francouzští tenisté. Michael Llodra dokázal zaskočit sedmého nasazeného Marcose Baghdatise z Kypru. Ten proti Llodrovi využil v úvodním setu jediný ze sedmi brejkbolů a litovat toho mohl v tie-breaku, ve kterém navíc pustil vedení 6-4. Druhou sadu rozhodl klíčový moment za stavu 4-4, kdy Francouz proměnil svůj jediný brejkbol a šanci postoupit už si ujít nenechal.

"Mohlo to dopadnout jakkoliv," uznal po utkání Llodra. "Zkoušel jsem být agresivnější a využívat příležitosti," dodal.

Spolu s ním do čtvrtfinále dostal také osmý nasazený Julien Benneteau. Jeho krajan Florent Serra za celý zápas nenašel recept na jeho servis; brejkboly si vypracoval až v posledním gamu, oba ale Benneteau odvrátil a zvítězil dvakrát 6-4.

Výsledky - Marseille (tvrdý povrch, dotace 512.750 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Mertens (Belg.) - Hájek (ČR) 7:6 (10:8), 6:1.

2. kolo:
Llodra (Fr.) - Baghdatis (7-Kypr) 7:6 (8:6), 6:4, Zverev (Něm.) - Robredo (4-Šp.) 6:2, 3:6, 6:1, Benneteau (8-Fr.) - Serra (Fr.) 6:4, 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist