Halepová druhým rokem po sobě zakončí sezonu jako světová jednička

15. 10. 2018, 13:32
Aktuality 1
Simona Halepová má jistotu, že letošní sezonu zakončí jako světová jednička. Sedmadvacetiletá Rumunka je od zavedení žebříčku v roce 1975 teprve 13. hráčkou, která zakončí tenisový rok na trůnu druhým rokem po sobě. Vítězku letošního French Open v posledních týdnech trápilo zranění zad, ale na Turnaji mistryň by chybět neměla.
Profily hráčů
Simona Halepová

"Gratulujeme Simoně. Díky neuvěřitelným výkonům zakončí sezonu druhým rokem po sobě coby světová jednička," uvedl Colm McLoughlin, ředitel společnosti Dubai Duty Free. "Zisk jejího premiérového grandslamového vavřínu na French Open byl jen jedním z mnoha letošních úspěchů. Těšíme se, až se v únoru opět představí na našem turnaji v Dubaji."

Halepová se loni 9. října stala v pořadí 25. světovou jedničkou a letos na trůnu strávila dohromady 40 týdnů. Na konci letošního tenisového roku bude mít na kontě 53 týdnů, což bude třetí největší počet strávených týdnů na postu světové jedničky mezi aktivními hráčkami a desátý v historických tabulkách.

"Zakončit loňskou sezonu jako světová jednička pro mě byla obrovská pocta," řekla Halepová. "Že se mi to letos povedlo znovu, beru jako výjimečný úspěch, obzvláště protože jsem také získala první grandslamový titul. Jsem pyšná na to, že moje jméno visí mezi tolika legendami, které také dokázaly dokráčet až na samotný vrchol žebříčku."

"Simona má za sebou další fantastický rok a bylo nám všem nesmírnou ctí s ní sdílet další zakončení roku na tenisovém trůnu," uvedl ředitel WTA Steve Simon. "Vyhrát grandslam a dostat se ještě šestkrát do finále v jedné sezoně je pozoruhodný úspěch. Mimo kurty navíc Simona představuje všechny kvality, které by měla světová jednička mít."

Halepová letos na kurtech opět zářila. Rumunka získala tři trofeje (Shenzhen, French Open a Montréal) a ještě třikrát hrála finále (Australian Open, Řím a Cincinnati). Šest nebo více finálových účastí letos žádná jiná tenistka neposbírala. V letošním roce má vynikající bilanci 46-11. Mezi další letošní úspěchy může zařadit semifinále v Dauhá a Indian Wells a rovněž čtvrtfinále ve Stuttgartu a Madridu.

Svými letošními výkony si navíc zajistila účast na Turnaji mistryň v Singapuru, jehož se zúčastní popáté v řadě. Halepová avizovala, že závěrečný vrchol sezony určitě nevynechá, ovšem v posledních týdnech se hodně trápila se zraněním zad (vyhřezlá ploténka). V tomto týdnu by se měla představit na halové akci v Moskvě.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zaslouženě.
Ať je hlavně fit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist