Halepová kvůli vyhřezlé ploténce odstoupila z turnaje v Moskvě

16. 10. 2018, 14:55
Aktuality 31
Světová jednička Simona Halepová se ze zdravotních důvodů odhlásila z turnaje v Moskvě. Rumunská tenistka má v posledních týdnech vážné problémy se zády a v ohrožení je i její start na Turnaji mistryň v Singapuru.
Profily hráčů

"Záda mě pořád hodně bolí a já nechci zbytečně riskovat. Odstoupení je velké zklamání, ale vím, že musím dbát především o své zdraví," uvedla šampionka letošního French Open na sociálních sítích.

Sedmadvacetiletá Halepová kvůli vyhřezlé ploténce nemůže naplno trénovat a lékaři ji varovali, že si dalším hraním může způsobit vážné dlouhodobé problémy. Do poslední chvíle ale doufala, že v Moskvě nastoupí.

"Pokud tu ale nebudu schopná hrát, velice pochybuji, že budu moci hrát v Singapuru, protože je to hodně brzy," řekla v pondělí Halepová, jež měla na Kremlin Cupu jako nejvýše nasazená v 1. kole volný los. V pavouku ji nahradí poražená hráčka z kvalifikace Valentini Grammatikopoulouová z Řecka.

Ani odstoupení z moskevského turnaje a případná neúčast na Turnaji mistryň v Singapuru už ale Halepovou nemůže připravit o místo světové jedničky na konci sezony. Rok na tenisovém trůnu zakončí podruhé za sebou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
George_Renel
Simona by si nachala pro dolar koeno vrtat. Vlastně prsa ořezat.....
Reagovat
Frick
"Ořezat" prsa by si nechala každá holka s pudem sebezáchovy, kdyby byla v týhle situaci.
Reagovat
EllNino
Radši bych viděl plnohodotný TM s osmi hráčkami, které jsou ještě stále docela zdravé, i když je konec sezony ... než tam vidět jeden odchozený zápas Simony s tím, že rozbourá celou skupinu ...
Reagovat
EllNino
třeba Dinara Safina 2009, ta měla taky problém se zády a byla nr. 1, zahrála si 6 her a jela domu ...a pak se z tý skupiny stal maglajz :/ ...
Reagovat
slacker
maglajz se s toho staql diky neferovym pravidlum jak se pocita tabvulka, nahradnice ma o zapas mene, o jednu moznost jak ziskat 2 body do tabulku a pak nejaky kre-ten rekne ze pri rovnosti bodu rozhoduje vetsi pocet zapasu jako prvni kriterium
Reagovat
freeteepek
Je to celé jen divadlo. Takhle rychle se to vyléčit nedá. Bude muset vzdát i ten Singapur. Jenom tam chce ještě jet na večírek, zabalí to až těsně před prvním zápasem...
Reagovat
blixa
Bohužel spíš až po prvním, který možná nedohraje :(
Reagovat
slacker
cekam ze takovou svinarnu udela, sobecke od ni.
Reagovat
EllNino
Pěkný zápas, přeju Vitě, ať to otočí

Jinak jinak je snad první tenistka, kterou vidím hrát ve značce Hydrogen :) Fabio by měl radost :D Moc jí to sekne
Reagovat
EllNino
tak nic, symbolický debl na závěr :/ ....
Reagovat
skott
myslím, že první která začla nosit Hydrogen byla Polona. Jinak Vita patří mezi ty šťastné ženy, které ať si na sebe vezmou pytel od brambor, stejně jí to bude slušet;)
Reagovat
EllNino
Jo, máš pravdu, když ona není moc vidět na těch kurtech, ostatně to ani Vita :) ...ale včera v tý černý to byla fakt klasa :) škoda, že nejde dál, čeká ji obhajoba celkem dost bodů ....
Reagovat
Krisboy
WTA Finals je prostě vrchol sezóny, kde hrajou jenom nejlepší z nejlepších aktuální sezóny a mají nejlepší podmínky a servis za celej rok. Je to prostě svátek a každá tam chce bejt. Nejsem Simony fanoušek, ale tohle bych jí nevyčítal. Každej to tam chce odehrát, i kdyby měl jít z kurty po čtyřech. A to nemluvím o bodech a peněžních prémiích.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
tommr
je pro WTA úplný neštěstí a dělá z WTA Tour frašku. Nejdřív odehraje ve Wuhanu a v Pekingu po jednom zápase i když nebyla fit, aby vyinkasovala miliónovej bonus za odehrání všech PM a P5 turnajů. Pak si vezme WC do Moskvy, aby tam zabránila startovat Kerberový a Wozniacký, který by jí ještě mohly připravit o post jedničky (a shodou okolností tím zabránila i Svitolině ještě víc zdramatizovat boj o TM). Jaký křivárny nám asi předvede v Singapuru?
Reagovat
Dobry-den
a taková slušná holka to byla :-(
Reagovat
Nenela
Ja bych to takhle nedramatizovala. Proste to chtela zkusit a nevyslo to. Nechce se mi verit, ze by udelala vsechno to, co pises, jen kvuli osobnimu zisku.
Reagovat
aligo
já ano a to, ne že bych byl úplně její fanoušek, ji mám docela rád a uznávám jí.... teď už možná uznával...
Reagovat
Fransoas
Určitě bych s Váma souhlasil.Spíš bych řekl,že jí šlo o prestiž,ale toto se samozřejmě nepodařilo.
Reagovat
Fransoas
Nevěřim,že po této zdravotní indispozici bude hrát TM.Pokud by k tomu došlo - mohlo by to potom mít daleko větší následky.Měl jsem ten samý problém a trvalo 14 dní než jsem byl schopen fungovat.
Reagovat
blixa
Myslím, že zkusí odehrát aspoň jedno utkání a uvidí se. Být první náhradnicí na TM tedy dává ještě jistou šanci.
Reagovat
aligo
Tím že odehraje zápas a odstoupí tím ale prakticky znemožní náhradnici postup....
Reagovat
blixa
Neznemožní, ale značně znesnadní. Když náhradnice 2x vyhraje, může postoupit.
Reagovat
aligo
Psal jsem že prakticky... ani dvě výhry nejsou jistota
Reagovat
aligo
Ale kdyby hrála všechny tři zápasy a dva vyhrála a jeden prohrála tak má větší šanci
Reagovat
slacker
Presne to nahradnice na TM jsou skoro az skandalne diskrimninovane. Je to doslova likvidacni co se tyce sanci postoupit do semifinale.
je doslova skandalni ze bilance 2-0 (4:0 pomer setu) nahradnice nestaci na bilanci 2-1 (4:4) regulerni startujici
Reagovat
Kytka
Jak už tu někdo jednou psal, ta tam pojede, i kdyby jí tam měli dovézt na kolečkovém křesle. Náhradnice, to je už je celkem na nic. Doufám, že Karolína si to uhraje sama. I když to bude těžké třeba se Sevastovou. Ale pořád lepší než Magdička, na kterou Karolína vysloveně neumí. Halepka to usnadnila Kiki, ta ji měla v půlce.
Reagovat
Kytka
Mně stačil rozhovor s ní, někdy v loňském roce, kdy měla několikrát blízko postu jedničky a pořád se to nedařili. Každá řekne, že by ráda vyhrála GS a z ní vypadlo: Chtěla bych být první.
Reagovat
Fandina
To bych jí nevyčítala, byla jí blízko a nevycházelo to. Nakonec se to povedlo, už má i GS a jedničku dost dlouho a dva roky ukončí rok.
Reagovat
Fandina
ukončí rok jako jednička :-)).
Reagovat
Pesek12
Jak mohla zabránit Kerberový a Wozniacký startovat v Moskvě tím, že dostala WC?
To se tam nemohly přihlásit normálně před ní?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist