Halepová může zůstat jedničkou. Budu jen čekat na zaváhání Plíškové, řekla

27. 10. 2017, 17:20
Aktuality 10
Cestou na tiskovou konferenci po porážce s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou a vyřazení z Turnaje mistryň se Rumunka Simona Halepová dozvěděla, že stejně může zakončit rok jako světová jednička. Připravit ji o toto privilegium může jen Češka Karolína Plíšková, pokud by Turnaj mistryň vyhrála.
Profily hráčů
Simona Halepová

Před začátkem podniku pro osm nejlepších hráček sezony v Singapuru bylo na post světové jedničky sedm kandidátek, šanci neměla jen Francouzka Caroline Garciaová. Po základních skupinách se okruh zúžil na dvě - Halepovou a Plíškovou.

Současná jednička Halepová, která je oficiálně v čele žebříčku od 9. října, má šanci pozici udržet mimo jiné díky tomu, že její největší konkurentka Garbiňe Muguruzaová ze Španělska také na Turnaji mistryň nepostoupila ze skupiny. "Teď jsem zjistila, že jsem blízko tomu, abych skončila jako jednička. Myslela jsem si, že budu někde kolem čtyřky po tomhle turnaji, ale teď mám dobrou šanci," řekla novinářům.

Šanci vyhrát Turnaj mistryň mají podle ní všechny semifinalistky, mezi nimiž jsou vedle Plíškové také Dánka Caroline Wozniacká, Francouzka Caroline Garciaová a Američanka Venus Williamsová. Halepová bude sledovat, jak se situace vyvine. "Teď jsem ve stejné pozici, jako byla Karolína při Wimbledonu. Budu jenom čekat," poznamenala. Plíšková se světovou jedničkou stala díky ostatním výsledkům pět dní po porážce od Slovenky Magdalény Rybárikové ve druhém kole Wimbledonu.

Už tehdy byla mezi uchazečkami o post světové jedničky také Halepová, která se ale nakonec dočkala až na podzim během turnaje v Pekingu. Považuje to za nejlepší okamžik letošní sezony. Dařilo se jí od dubnového antukového turnaje ve Stuttgartu, první čtvrtrok nepovažuje za příliš povedený.

Halepová by mohla na postu světové jedničky přezimovat navzdory tomu, že letos získala jen jeden titul (v květnu na antuce v Madridu). K tomu přidala finále v Římě, na Roland Garros, v Cincinnati a v Pekingu.

Dnes se ale šestadvacetiletá Rumunka těšila hlavně na dovolenou. "Od Stuttgartu po dnešek to bylo jako maraton. Mám pocit, že všechna moje energie je fuč. Potřebuji si odpočinout, potřebuji oslavit, co jsem letos dokázala," dodala. Za poslední půl rok odehrála 55 zápasů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Nola
to snad nie je normalne, aby damy cakali na nezvladnuty zapas konkurentky, aby im zaistila post NO1
Caro Wozniacki udrzala post NO1 snad dve sezony bez GS, pretoze predvadzala stabilne vykony a vyhravala velke turnaje Premier, a to tu bolo teda okolo jej osoby kecov o smiesnej NO1, Angie, ktora vyhrala 2 GS dostala zakazdym poriadne nalozene, dnes uz nikomu nesluzi pamat a NO1 si zasluzi byt kazda, ktora uhrala najviac bodov :D
Reagovat
VlS
Máš pravdu
Reagovat
tommr
pokud k tomu dojde - a pravděpodobnost je hodně vysoká - tak se o Halepový bude právem mluvit jako o jednooký královně mezi slepejma ... :(
Karolína by tomu mohla a měla zabránit. Bude do toho ale muset dát všechno a ne hrát tak ostudně jako proti Ostapenkový ... :)
Reagovat
freeteepek
Já tomu také zkusím pomoct, vsadím zítra na wozniackou. A budu se modlit, aby to celý nevyhrála důchodkyně Venus:-/
Reagovat
tommr
jj kdyby se to nepovedlo Karolíně tak at to vyhraje aspoň ta Garcia. Jak Wozniacki tak Venus jsou obě velice špatný možnosti i když každá z jinýho důvodu ... :)
Reagovat
Haitik
A proč je Venus špatná možnost? :-)) Já to naopak budu přát z tich 4 nejvíc právě jí! :D
Reagovat
lars
Jakou mas narodnost ?
Reagovat
smazaný uživatel
Fandit podle národnosti je omezující :-)
Swiss hop!
https://www.instagram.com/p/BawNxiBnpbr/?taken-by=timea.official
Reagovat
Davor1
Ak by skutočne zakončila rok ako jednotka, tak by to bola suverénne najslabšia koncoročná svetová jednotka v histórii a to hovorím ako jej fanúšik. Za celú sezónu vyhrala jediný turnaj a ako úspešná sa dá brať len antuková časť, naopak úplné výbuchy na AO a USO, kde neprešla ani prvými kolami, výbuch na TM a množstvo zápasov, v ktorých schytala hanebné debakly-s Rogers, Svitolinou, Muguruzou, Kasatkinou, Wozniacki... Absolútne nezvládnute skoro všetky veľké zápasy v sezóne a obzvlášť tie finálové... ten post by si zaslúžila skôr v predchádzajúcich sezónach, ktoré mala lepšie ako túto a ja ako fanúšik som z nej dosť sklamaný. Nech to radšej urve Plíšková, aspoň by bola jednotka víťazka TM...
Reagovat
peek
Nebyl bych tak přísný. Je to sport a konkurence je velká.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist