Halepová s Wozniackou začaly v Madridu drtivými výhrami, postupují i Azarenková a Šarapovová

6. 5. 2018, 14:27
Aktuality 0
WTA MADRID - Dvě nejvýše nasazené hráčky turnaje WTA Premier Mandatory v Madridu Simona Halepová a Caroline Wozniacká vstoupily do turnaje solidními výhrami. Rumunka si na úvod prestižního podniku poradila za 52 minut hry 6-1 6-0 s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou a Dánka v prvním kole smetla 6-3 6-1 Australanku Darju Gavrilovovou.
Simona Halepová

Simoně Halepové vstup do jarní části antukové sezony příliš nevyšel, když na prestižním turnaji v německém Stuttgartu nečekaně prohrála již ve čtvrtfinále s Američankou Vandewegheovou, do svého oblíbeného turnaje WTA Premier Mandatory ve španělském Madridu, který v předchozích dvou letech vyhrála, však dnes světová jednička vlétla s plnou parádou a v úvodním kole ztratila v utkání s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou jen jednu hru. Halepová si postupem do druhého kola navíc v Madridu připsala již 13. výhru v řadě, naposledy na tomto turnaji prohrála v roce 2015 s Alizé Cornetovou v prvním kole.

"Byl to super zápas. Jsem moc spokojená s tím, jak jsem hrála," hodnotila utkání světová jednička. "Je možné, že soupeřka nehrála své maximum, ale vždy je těžké proti ní hrát. Z mé strany to byl ale výborný výkon a skvělý start do důležitého turnaje," dodala Halepová.

Solidní výhrou vstoupila do turnaje v Madridu také světová dvojka Caroline Wozniackákterá minulý týden odstoupila kvůli zranění břišních svalů z turnaje v Istanbulu. Dánka, jejímž maximem je v Madridu finálová účast z roku 2009, v úvodním kole přehrála 6-3 6-1 Australanku Darju Gavrilovovou.

"Myslím, že to byl skvělý zápas," konstatovala po utkání Wozniacká. "Určitě to bylo mé nejlepší utkání na antuce v této sezoně, což mě těší. Darja má antuku ráda a hodně měnila rytmus hry. Jsem moc ráda, že jsem se s tím dokázala vypořádat. Myslím, že některé hry byly hodně těsné, ale já jsem vyhrávala ty klíčové body, což bylo důležité," dodala Dánka a doplnila též, že už ji zranění, kvůli kterému nedohrála minulý týden čtvrtfinále v Istanbulu, nelimituje.

"Bylo to nepříjemné, bolelo to a postupně se to i zhoršovalo, proto jsem nemohla v Istanbulu dohrát čtvrtfinálový zápas. Moc mě mrzelo, že jsem musela odstoupit, ale nechtěla jsem riskovat. Po několika dnech odpočinku a léčby se ale všechny srovnalo a naštěstí už je teď vše v pořádku," vysvětlila světová dvojka.

Viktoria Azarenková svůj návrat na evropské turnaje, kde hraje poprvé od loňského Wimbledonu, zvládla. Bývalá světová jednička, jež více jak 10 měsíců kvůli soudním tahanicím o syna nemohla vycestovat mimo USA, vstoupila do turnaje v Madridu výhrou dvakrát 6-3 nad Srbkou Aleksandrou Kruničovou. Ve druhém kole vyzve Běloruska šestou nasazenou Češku Karolínu Plíškovou, s níž má Azarenková bilanci 3-1.

"Je mnohem psychicky i fyzicky silnější, než byla třeba před měsícem a je připravená hrát. Bylo to pro ni velice těžké období, ale teď konečně přišla obrovská úleva, kdy může vycestovat z USA a věnovat se tenisu naplno tak, jak byla zvyklá," uvedl trenér Bělorusky před startem turneje v rozhovoru pro web WTA.

Maria Šarapovová prerušila v prvním kole turnaje v Madridu šňůru čtyř porážek a připsala si první výhru od letošního Australian Open. Ruska si v úvodním kole prestižního podniku poradila s Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou 6-4 6-1 a prolétla tak do druhého kola, v němž ji čeká další Rumunka Beguová.

Garbiñe Muguruzaová vstoupila do domácího turnaje WTA Premier výhrou 6-4 6-2 nad Číňankou Shuai Peng a vyrovnala své madridské maximum. Světová trojka totiž ve španělské metropoli nikdy nebyla dál, než ve druhém kole.

• WTA PREMIER MANDATORY MADRID •
Španělsko, antuka, 6,685.828 eur
nedělní výsledky (6. 5. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (10-ČR) - Curenková (Ukr.) 6-1 6-2
Kr. Plíšková (ČR) - Vichljancevová (Rus.) 6-4 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Siniaková (ČR) 6-4 2-6 6-4
Suárezová (Šp.) - Strýcová (ČR) 6-3 6-3
Halepová (1-Rum.) - Makarovová (Rus.) 6-1 6-0
Wozniacká (2-Dán.) - Gavrilovová (Austr.) 6-3 6-1
Muguruzaová (3-Šp.) - Shuai Peng (Čína) 6-4 6-2
Stephensová (9-USA) - Solerová (Šp.) 6-3 6-2
Sorribesová (Šp.) - Keysová (13-USA) 7-5 6-2
Kontaová (Brit.) - Rybáriková (16-SR) 6-3 7-5
Šarapovová (Rus.) - Buzarnescuová (Rum.) 6-4 6-1
Puigová (Portor.) - Dijasová (Kaz.) 6-4 2-6 6-2
Stosurová (Austr.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-1 6-7(7) 6-3
Peraová (USA) - Sabalenková (Běl.) 6-4 2-6 6-3
Azarenková (Běl.) - Kruničová (Srb.) 6-3 6-3
Sevastovová (15-Lot.) - Schmiedlová (SR) 6-3 4-6 6-3
Sasnovičová (Běl.) - Collinsová (USA) 7-5 6-2
Shuai Zhang (Čína) - Ósakaová (Jap.) 6-1 7-5
Bartyová (Austr.) - Erraniová (It.) 6-1 6-4
Mertensová - Van Uytvancková (obě Belg.) 6-4 6-4
Vekičová (Chorv.) - Garcíaová (Šp.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (6-ČR) - Adamczaková/Kičenoková (Austr./Ukr.) 6-2 6-2
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist