Halepová se popáté kvalifikovala na Turnaj mistryň

13. 8. 2018, 19:06
Aktuality 0
Světová jednička Simona Halepová má jako první singlistka jistou účast na Turnaji mistryň v Singapuru, na kterém si zahraje pátý rok po sobě. Rumunka získala jistotu po nedělním triumfu na turnaji v Montrealu.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simona Halepová letos triumfovala v Shenzhenu, na Roland Garros získala první grandslamový titul a třetí letošní triumf přidala včera v Montrealu. Díky němu získala jistotu startu na Turnaji mistryň, na terém si zahraje pátý rok v řadě.

"Je mi ctí se opět kvalifikovat na finále WTA. Mám na něj krásné vzpomínky a moc se na Singapur i na úžasné fanoušky těším," uvedla šestadvacetiletá Rumunka, jež dosáhla nejlepšího výsledku při premiéře v roce 2014, kdy si zahrála finále proti Sereně Williamsové.

Další postupové pozice v pořadí letošní sezony drží Angelique Kerberová, Caroline Wozniacká, Petra Kvitová, Elina Svitolinová, Sloane Stephensová, Darja Kasatkinová a Elise Mertensová. Těsně za elitní osmičkou aktuálně figuruje Karolína Plíšková.

V Singapuru se od 21. do 28. října představí osm nejlepších hráček sezony ve dvouhře a osm deblových dvojic. 

I ve čtyřhře mají české tenistky dobré vyhlídky. Už pár dnů se z kvalifikace na říjnový vrchol sezony raduje Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou, které letos vyhrály Roland Garros i Wimbledon. Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou jsou páté a osmičku v současnosti uzavírají Barbora Strýcová s Andreou Sestini Hlaváčkovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist