Halepová strávila noc po prohraném vyčerpávajícím finále Australian Open v nemocnici

28. 1. 2018, 14:29
Aktuality 45
Po třísetové porážce ve finále Australian Open strávila rumunská tenistka Simona Halepová kvůli vyčerpání několik hodin v nemocnici. Podle televizní stanice ESPN byla hlavní příčinou dehydratace, dnes ráno byla dosavadní světová jednička propuštěna.
Profily hráčů
Simona Halepová

Halepová v sobotu v australském vedru bojovala bezmála tři hodiny o první grandslamový triumf, ale prohrála s Dánkou Caroline Wozniackou a přenechá jí také první místo světového žebříčku. Více než 30 stupňů Celsia a náročný program se na ní podepsal už během zápasu. Chvílemi se necítila dobře a nechala si změřit tlak.

Šestadvacetiletá Rumunka má za sebou fyzicky náročný turnaj. Nejprve si hned v prvním kole bolestivě podvrtla kotník a v dalším průběhu pak absolvovala tři vyčerpávající bitvy.

Ve třetím kole udolala Američanku Davisovou až po přežití tří mečbolů 15-13 ve třetím setu (hrálo se 3 hodiny a 44 minut), v semifinále proti Němce Kerberové odvrátila dva mečboly a vyhrála 9-7 ve třetím setu (2 hodiny a 27 minut) a ve finále podlehla Wozniacké 6-7 6-3 4-6 (2 hodiny a 53 minut).

Pořadatelé úvodního grandslamu sezony tak i kvůli kolapsu Halepová nechali pro dnešní finále mixu a následně i pro souboj o trofej mezi Rogerem Federerem a Marinem Čiličem zatáhnout střechu Rod Laver Areny, aby mohli vysoké teploty alespoň částečně optimalizovat.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
brixner
A tvářit se radostně!
Byly doby, kdy tahle Rumunka ani nepípla, teď řve jak hyena a to jí prostě musí ubírat síly. Jojo, to bude vono! Hoovno vydržej, do mišelinky s něma :-)
Reagovat
jackiec
ty baby jsou neskutečně fyzicky slabé, musím se smát tomu jak loni wilander navrhoval aby hrály taky na 5 setů...ani jedna by to nedala, všechny ofačované, unavené z třísetových špílů, hotová tragédie, místo aby na sobě zamakaly tak je někdo lituje, hnus velebnosti
Reagovat
George_Renel
Wozniacki dala tuším předloni maratón, dal bys ho taky?
Reagovat
jackiec
kdybys byl profesionální sportovec a celý život nedělal nic jiného tak bys to v pohodě zaběhl.nebo v tom vidíš problém?já ne, maraton dneska zaběhne kdejaký komediant
Reagovat
FulnekUltras
kolik kiláků v kuse jsi v životě nejvíc uběhl - nebo třeba i ušel?
Reagovat
jackiec
tys je cip, kolik chci-tolik ujdu!a kdejaký profík zvládne maraton, jedině ty bys ho asi nedal
Reagovat
FulnekUltras
to netvrdím - ale aspoň ten tvůj max. běžecký údaj bych prosil ;)
Reagovat
jackiec
já neběhám bo mě to nebaví, já se naběhám dost na tenise, tak přijeď, rozdáme si to a uvidíš jak běhám
Reagovat
FulnekUltras
někdy v +35°C to můžem zkusit
Reagovat
jackiec
klidně, já jsem milovník veder a nejradši hraju tenis jak je 30+...nechci tě urážet ale to bys se mnou nevydržel,pochybuju že bys vstoupil na dvorec
Reagovat
FulnekUltras
kde ho máš?
Reagovat
jackiec
v Karviné:-)
Reagovat
FulnekUltras
tak to by se dalo ;)
Reagovat
jackiec
jo, ty jsi odkud?
Reagovat
FulnekUltras
vidíš, ne? ;)
Reagovat
jackiec
ty jsi přímo z karviné?nakonec se ještě známe ne?cha cha:-)
Reagovat
FulnekUltras
no nikdy nevíš, koho v nádražní hospodě potkáš ;)
Reagovat
jackiec
já jsem vůl, až teď mi to došlo z tvého nicku, sorry:-)
Reagovat
smazaný uživatel
První tři slova naprosto vystihují jackieca.
Výstižně ses charakterizoval.
Reagovat
blixa
Možná i korunovanej ;-)
Reagovat
jackiec
vůbec nerozumím tvé řeči šuline
Reagovat
lars
:))
Reagovat
Enterprise
Takže Roger nebo Usian Bolt by marathon v klidu zaběhli, třeba za tři hodiny ?
Reagovat
turista
Maratón za 3 hodiny nespadne nikomu z nebe. Na to musí každý dřít jako blázen v přípravě a ještě umět zaběhnout 10km za 38 minut.
Reagovat
turista
To ano, kdejaký komediant maratón zvládne. Dokončil jsem přes 930 závodů v atletice, převážně vytrvalostní běhy a sportovní chůze, z toho 2 běžecké maratóny. I ten tzv. komediant se na to musí delší dobu připravovat. Ani Wozniacká maratón nemohla dát z voleje. Musela se na to dlouhodobě připravovat asi v rámci nadstandardní kondiční přípravy. Jinak by to nedala.
Reagovat
Nola
chlapi su silni? dnes hrali so zatiahnutou strechou, aby nahodou neskolabovali.... kopat do bab je tentokrat bezpredmetne, panske finale v klimatizovanej hale... pani predsa su silnejsie tvory, maju lepsiu fyzicku, nemali by sa dat zahanbit....
Reagovat
jackiec
fedexovi je 36, loni si zahrál 3 pětiseťáky, v životě neřek že je unavený, rumunka tu sehraje 3 třísetové špíly a je na umření, to je úplná tragédie, nakopat je do zadku a ne je litovat, jestli chcou stejné love ať makají 5 setů
Reagovat
smazaný uživatel
Halepová je unavená z toho řvaní. To je zcela nesmyslná škodlivá opakovaná hyperventilace... šlo by to vysvětlit i odborně, ale není to nutné. Je to prostě tak. Zkuste někdo třeba jen vyklusávat a při tom takhle emotivně a nenávistně řvát. To ještě docela dobrá, že to vydržela tolik let a tolik turnajů.
Samozřejmě to platí o všech řvoucích a že jich bohužel přibývá !!!
Reagovat
Nola
:D Simona hlavne este nie je zatial ikonou tohto sportu, tak nedostava vecerne zapasy a zatiahnutu strechu, mozno nikdy nou ani nebude, lebo je Rumunka, o.i. je neoblubena najme u ceskych fans, nakolko na nu zatial Pliskova nenasla recept
Reagovat
LukasH
Silacky kecy, nic jinyho...ano, zeny jsou slabsi. Jejich telo neni od prirody fyzicky uzpusobeny pro takovou zatez a Simona hraje narocnej styl (ne jak Serena, ktera strili esa). Proste se to stalo a odvezli. Nikde si nestezuje. Jo, 5 setu by nedaly a je to v poradku. Jsou zensky. Nemuzou se v tomhle s chlapama srovnavat.
A tenisti - chlapi to casto taky nedavaji. Odpadnou, zrani se...viz Nadal a jeho ultrasilovej styl. Federer hraje usporne, ma dokonalou koordinaci tela. To se naucit neda
Reagovat
LukasH
Odvezli ji.
Reagovat
aligo
hráli skoro stejně dlouho jako chlapi, sety nesety
Reagovat
Hector21
bych tě chtěl vidět, být na jejich místě, tak seš po druhém setu v zádeli jak Baťa s dřevákama...
Reagovat
Mayo
Presne tak.
Reagovat
bIbec
ono hlavně ani nejde o tu fyzickou zdatnost nebo o to, kdo hraje kolik setů. Jediná možná logická argumentace je v rámci poptávky o mužský a ženský tenis.
A to už je na té ženské tenisové asociaci, aby našlo způsoby, jak ten ženský tenis prodat lidem. Zvýšení fyzické náročnosti tím, že je necháme hrát BO5 zápasy si rozhodně nepomůžou. To už si dneska uvědomuje skoro každý (s vyjmkou nějakých těch Wilanderů apod)
Reagovat
Fandina
A jak už tu někdo psal, hlavně že je Simona v pořádku.
Reagovat
Kozoroh
To je mi líto :-\ Včera jsem viděl třetí set a bylo patrné, že Simona šlape vodu...
Reagovat
turista
No Simona je smolařka. Už třetí finále GS a zase odjela s nepořízenou.
Reagovat
tommr
to není smůla, ale nezvládání důležitých zápasů ...
Reagovat
Nola
ako to, ze vcera nechali baby hrat na otvorenom kurte? kde boli vcera, resp. dnes vsetky tie feministky, ktore ziadaju o rovnost prize-money, ale rovnost podmienok ich nezaujima....
Reagovat
Fandina
Právě že, večer se střecha nezatahovala, když nepršelo, ale po včerejší zkušenosti to dneska udělali.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně, že je Simona v pořádku

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/956158-finale-v-melbourne-si-vybralo-dan-halepova-stravila-noc-v-nemocnici.html#hp-sez
Reagovat
Fandina
Nic proti tobě, ale vždyť v tom odkaze je to samé, co v tomhle článku.
Reagovat
FulnekUltras
je tam mj. fotka z nemocnice
Reagovat
Fandina
Aha
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist