Halepová v Bukurešti zdolala Kingovou, o titul se utká se Sevastovovou

16. 7. 2016, 20:05
Aktuality 2
Simona Halepová měla v semifinále domácího turnaje nečekané problémy s Vaniou Kingovovu. Turnajová jednička nakonec zdolala Američanku až po téměř dvou a čtvrt hodinách boje 6-7 6-4 6-3 a postoupila do finále. V něm ji vyzve Anastasia Sevastovová, jež přehrála 6-3 6-2 Němku Lauru Siegemundovou.
Simona Halepová

Simona Halepová měla v semifinále domácího podniku v Bukurešti nečekané potíže. V utkání s Američankou Vaniou Kingovou si nejvýše nasazená hráčka turnaje celkem devětkrát prohrála podání a postup do finále vybojovala až po téměř dvou a čtvrt hodinách, když aktuálně 144. hráčku světa přehrála 6-7 6-4 6-3.

"Cítila jsem v průběhu zápasu velkou podporu diváků, za což jim musím poděkovat. Byli opravdu úžasní. Přišlo mi, že poté, co jsem prohrála první sadu, tak přidali a byli mnohem víc energičtí, což mi hodně pomohlo," děkovala Halepová fanouškům. "Bojovala jsem dnes o každý míč, bylo to velmi těžké, ale jsem ráda, že jsem to zvládla a vybojovala postup."

"Rozhodovaly opravdu jen maličkosti, byla to velmi vyrovnaná bitva. Myslím, že jsem byla o něco psychicky silnější v důležitých momentech a díky tomu jsem získala všechny klíčové body. Z toho mám opravdu velkou radost. Je to vydřené vítězství, ale i takový zápas může člověka posunout dále. Soupeřka hrála hodně rychle a agresivně, cože jsem čekala. Byl to dobrý zápas od obou z nás," dodala světová pětka.

Ve svém druhém letošním finále si vítězka turnaje z roku 2014 zahraje s Anastasií Sevastovovou, jež porazila 6-3 6-2 Němku Lauru Siegemundovou.

Sevastovová má s Halepovou pozitivní vzájemnou bilanci 3-1, naposledy s ní ale hrála už v roce 2011, kdy ještě Rumunka nebyla mezi ženskou tenisovou špičkou. "Nepamatuju si z těch zápasů moc, ale vím, že už jsme spolu hrály. Už je to ale dost dlouho. Je jasné, že to bude těžký zápas, žádné finále není lehké, ale pro mě je to velká čest, že můžu znovu bojovat o titul," řekla Lotyška, jež se do finále turnaje WTA probojovala už podruhé za poslední měsíc. Před měsícem podlehla v boji o svůj druhý titul na Mallorce Caroline Garciaové.

"Je skvělé hrát druhé finále za tak krátkou dobu. Tohle je ale jiné prostředí a hlavně je tu jiný povrch, takže to nelze moc srovnávat. Těším se na to, ale bude to náročné, protože proti mně bude jedna z nejlepších hráček posledních let," dodala aktuálně 66. hráčka světa.

• WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (16. 07. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Halepová (1-Rum.) - Kingová (USA) 6-7 6-4 6-3
Sevastovová (7-Lot.) - Siegemundová (4-Něm.) 6-3 6-2

Komentáře

2
Přidat komentář
janek_da
vtipné pořadí zápasů s nejvíce esy v tomto roce ve WTA

1.
KRISTYNA PLISKOVA (CZE - #114)
AUSTRALIAN OPEN
MONICA PUIG (PUR - #52)
31

4.
KAROLINA PLISKOVA (CZE - #17)
NOTTINGHAM
ASHLEIGH BARTY (AUS - #623)
20

5.
KAROLINA PLISKOVA (CZE - #19)
VICTORIA AZARENKA (BLR - #15)
17

7.
KAROLINA PLISKOVA (CZE - #17)
NOTTINGHAM
ANNA TATISHVILI (USA - #107)
16

8.
KAROLINA PLISKOVA (CZE - #18)
STUTTGART
LUCIE SAFAROVA (CZE - #15)
16

9.
KRISTYNA PLISKOVA (CZE - #108)
NOTTINGHAM
ANNA TATISHVILI (USA - #107)
16

10.
KRISTYNA PLISKOVA (CZE - #103)
INDIAN WELLS
YAROSLAVA SHVEDOVA (KAZ - #72)
16
Reagovat
horska.kraslice
Kristýna by se měla dát dohromady na mix s Karlovičem. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist