Halepová: Věřím, že příští sezona bude ještě lepší

5. 12. 2016, 16:45
Aktuality 6
Simona Halepová se letos znovu stala nejlepší rumunskou tenistkou. Vstup do sezony komplikovala Rumunce různá zranění. Nakonec se ale pětadvacetiletá rodačka z rumunské Constanty do formy dostala a získala na okruhu WTA Tour tři turnajové tituly.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simona Halepová si letošními výsledky znovu zajistila vítězství v domácí soutěži Tenistka roku. "Nejlepší rumunská tenistka roku, to zní hezky," radovala se po nedělním vyhlášení. "Jsem ráda, že jsem opět vyhrála. Mám za sebou skvělou sezonu a věřím, že ta příští bude ještě lepší," doplnila.

Rumunka přitom nezačala vůbec dobře. V úvodu sezony laborovala s různými zraněními. Na prvním turnaji v Sydney sice došla až do semifinále, další výhry na turnaji WTA se však dočkala až téměř po dvou měsících v Indian Wells.

"Začátek sezony byl hodně náročný. Zdraví mi nesloužilo," komentovala. Zisk titulu z turnaje Premier Mandatory v Madridu jí pomohl se odrazit k lepším a vyrovnanějším výsledkům.

"Triumf v Madridu byl hodně důležitý. Jsem ráda, že jsem podruhé vyhrála i domácí podnik v Bukurešti, tyhle turnaje hodnotím jako klíčové," řekla Halepová.

Neporazitelnost si udržela i o dva týdny později na turnaji v kanadském Montréalu. Na dalších čtyřech podnicích došla minimálně do čtvrtfinále a znovu si zajistila letenku na Turnaj mistryň.

V Singapuru odstartovala skvěle, beze ztráty setu porazila Madison Keysovou, nicméně poté neuhrála set proti Kerberové ani Cibulkové a stejně jako loni nepostoupila ze skupiny.

Po náročné letošní sezoně si užívá v rodné zemi chvíle volna s rodinou. "Myslím, že doma jsem za celý rok dohromady nanejvýš dva měsíce. A tyhle dny si užívám naplno."

Světová čtyřka se těší nejen na příští tenisovou sezonu ale i na utkání Fed Cupu a nového nehrajícího kapitána Nastaseho, jenž se pokusí Rumunky dostat zpět mezi elitu.

"Je to pro mě pocta, že nás povede tak významná tenisová osobnost. Doufám, že tentokrát vyhraju oba zápasy," narážela na letošní utkání s Českou republikou a Německem, ve kterých získala vždy po jednom bodu.

"Snad budu hrát tak dobře, že mě nebude tolik kritizovat jako v posledních letech. Věřím, že se jako tým zlepšíme a bude i sranda. Jsem ráda, že je v týmu," dodala.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
Frick
Je třeba si jí vážit za to, že se nevyhýbá svým povinnostem. Správná občanka.
Reagovat
blixa
Těmi "povinnostmi" myslíš krmení parazitů jako seš ty ? No to je věru "správná" občanka ... :D
Reagovat
PetaM
Zaměnil jsi dvě slova. "Správná" za "Blbá". Jinak bych souhlasil.
Reagovat
VlS
No, řek bych, že si s našima holkama nemáme na co stěžovat.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja myslym že lepšý už to nebude víte
Reagovat
Lunej..
Taky verim, ze mi budes delat radost. Uz vam, holky, chystam specialni podminky na pristi rok, tak se teste:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist