Hamburk: Cuevas je letos už počtvrté ve finále, čeká ho Kližan

16. 7. 2016, 16:58
Aktuality 7
Pablo Cuevas si na antuce v Hamburku zahraje své čtvrté finále v letošní sezoně. Třetí nasazený Uruguayec přehrál v semifinále 7-5 6-3 Argentince Renza Olivu. O třetí letošní a celkově již šestý titul na okruhu ATP si Cuevas zahraje se Slovákem Martinem Kližanem, jenž porazil 6-3 6-4 Francouze Stephana Roberta.
Pablo Cuevas

Pablo Cuevas zažívá vydařenou sezonu. V únoru se stal překvapivým vítězem podniku ATP 500 v Riu de Janeiro a o týden později poprvé v kariéře dokázal obhájit titul, když znovu dobyl turnaj v Sao Paulu. V dobré formě hrál Uruguayec týden před Wimbledonem také v Nottinghamu, kde se probojoval poprvé v kariéře do finále turnaje, který se nehraje na antuce, v boji o titul tam ale podlehl Johnsonovi.

Tento týden je Cuevas třetím nasazeným hráčem na prestižním podniku v německém Hamburku. A svou roli si třicetiletý Uruguayec úspěšně plní. Bez ztráty setu totiž došel až do semifinále, v němž ho dnes vyzval čtyřiadvacetiletý Ronzo Olivo.

Američan si na německé antuce připsal několik cenných výher a poprvé v kariéře prošel na turnaji ATP mezi kvarteto nejlepších. V prvním kole přehrál bývalou světovou osmičku Michajla Južného, v osmifinále si poradil s Argentincem Gonzálezem a ve čtvrtfinále si pak vyšlápl na domácího favorita a nasazenou jedničku Philippa Kohlschreibera.

Cuevas sice v utkání s Američanem udělal více nevynucených chyb, byl ale aktivnější, získával více bodů po svém podání a v klíčových momentech byl úspěšnější. Proměnil dva z jedenácti brejkbolů, zatímco Olivo nevyužil ani jednu ze šesti šancí. Po hodině a 40 minutách hry tak Cuevas vyhrál 7-5 6-3 a postoupil už počtvrté v letošní sezoně do finále, v němž bude bojovat o třetí letošní titul.

"Trénoval jsem s Ronzem před začátkem sezony, je to můj dobrý kamarád a skvělý hráč. Já jsem hrál dneska poměrně dobře a on mi nedal nic zadarmo, musel jsem si to uhrát sám," hodnotil utkání Cuevas. "Jsem rád, že jsem znovu ve finále. Letos se mi daří a hrát znovu o titul je výborná příležitost."

V boji o něj narazí Cuevas na sedmého nasazeného Slováka Martina Kližana, jenž v semifinále porazil 6-3 6-4 Francouze Stephana Roberta. Kližan trefil v utkání s Francouzem 14 vítězných míčů a udělal 19 nevynucených chyb, Roberto naopak chyboval jen třináctkrát a zahrál 17 winnerů. Rozhodovalo se tedy zejména na podání - Slovák využil čtyři brejkboly ze dvanácti, Francouz však dokázal Kližanovo podání prolomit jen dvakrát.

"Bude to zítra těžký zápas. Kližan je levák a hraje dost agresivní tenis. Budu muset ukázat to nejlepší," řekl směrem k finálovému duelu Cuevas, jenž bude hrát s Kližanem podruhé v kariéře.

"Jsem moc rád, že jsem ve finále. Pablo bude v zítřejším zápase favoritem - je na vyšší pozici v žebříčku a hraje celou sezonu výborný tenis. Hraje navíc bez zranění, takže je asi v lepším stavu než já. Já se teď ale cítím velmi dobře a věřím své hře, takže to bude určitě velmi zajímavý zápas, ve kterém necháme oba maximum. Půjdu si to užít," konstatoval Kližan, který bude usilovat o druhý letošní a celkově již pátý titul.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.388.830 eur
sobotní výsledky (16. 07. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Cuevas (3-Urug.) - Olivo (Arg.) 7-5 6-3

Kližan (7-SR) - Robert (Fra.) 6-3 6-4

Komentáře

7
Přidat komentář
turista
Cuevas dá Kližanovi ve finále čočku.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor, aby se nevymočil do plechovky.
Reagovat
kada.tom
Dobrá práce, tak ještě jeden krok a bude další pěkný titul :-)
Finále by mělo být hratelné, ať do něj postoupí Robert nebo Kližan ..
Reagovat
svetova.dvojka
To jsem rád, aspoň je jisté, že titul nezíská to arogantní hovado pocházející ze země co utlačuje Romy.
Reagovat
janek_da
A jaká země cikány neutlačuje?
Reagovat
svetova.dvojka
Španělsko
Reagovat
svetova.dvojka
Španělé zařadili do osnov kulturu Romů, aby lépe poznali svoji povahu
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/romska-kultura-ve-spanelskych-skolach-dht-/zahranicni.aspx?c=A160215_155654_zahranicni_ane
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist