Hamburk: Šátral se poprvé kvalifikoval na turnaj ATP. Mertl neuspěl ani na 44. pokus

10. 7. 2016, 16:26
Aktuality 14
ATP HAMBURK - Jan Šátral si poprvé v kariéře zahraje hlavní soutěž na okruhu ATP. Pětadvacetiletý Čech se kvalifikoval na antukový turnaj ATP 500 v německém Hamburku, když v rozhodujícím druhém kole kvalifikace porazil Němce Cedrika-Marcela Stebeho, a může se těšit na souboj s Almagrem. Naopak Jan Mertl v kvalifikaci neuspěl ani na 44. pokus.
Jan Šátral (© Geman Open)

Jan Šátral pouhý týden po premiérovém triumfu na challengeru, který vyhrál minulou sobotu v Marburgu, slaví v Německu další úspěch. V Hamburku totiž prošel dvoukolovou kvalifikací a může se těšit na premiérový start v hlavní soutěži turnaje ATP. A navíc hned na prestižním klání kategorie World Tour 500. 

Pětadvacetiletý rodák z Mělníku včera vyhrál dvouapůlhodinovou bitvu s Italem Lorenzim Sonegem a dnes zvládl i souboj s domácím Cedrikem-Marcelem Stebem. Bývalého 71. hráče světa, který se od jara vrací po zranění, porazil bez ztráty servisu 6-4 6-4.

Přítel české fedcupové reprezentantky Denisy Allertové Šátral prošel kvalifikací na šestý pokus. Předtím byl neúspěšný na posledních čtyřech grandslamech a loni ve Vídni. 

Při své premiéře v hlavní soutěži se český tenista mohl utkat s jedním z tria domácích hráčů Mischa Zverev, Louis Wessels a Jan-Lennard Struff, ale los mu přisoudil nejtěžšího možného soupeře. Šátral vyzve bývalou světovou devítku a finalistu z roku 2011 Španěla Nicolase Almagra, který v Německu plní roli nasazené šestky.


Už 44. start v kvalifikaci (včetně grandslamů) má za sebou Jan Mertl. Ale ani tentokrát prokletí nezlomil a na premiérový start v hlavní soutěži musí čekat dál. Včera čtyřiatřicetiletý Čech přehrál Španěla Ortega-Olmegu, ale v dnešním závěrečném kole nestačil na Rusa Daniila Medvěděva, jemuž podlehl 4-6 2-6.

Nasazenou jedničkou v Hamburku je domácí Philipp Kohlschreiber, mezi nasazenými jsou také Francouz Benoit Paire, Pablo Cuevas z Uruguaye, Němec Alexander Zverev či Slovák Martin Kližan.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.388.830 eur
nedělní výsledky (10. 07. 2016)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Šátral (6-ČR) - Stebe (Něm.) 6-4 6-4
Medvěděv (4-Rus.) - Mertl (7-ČR) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Frick
Nechápu. Kvalda nějaký slabší ATP 250 by přeci zdolatelná bejt mohla...
Reagovat
darek.vrana
Když ho porazí i Medveděv, který asi 20 let nedržel raketu v ruce...;)
Reagovat
mkubis17
a víš že mu je 20 let? :-D
Reagovat
darek.vrana
Tak to není Andrej?:)
Reagovat
mkubis17
:-)
Reagovat
darek.vrana
Na druhou stranu má Mertl na okruhu ATP úžasnou 100% bilanci (má tam výhru z DC) a tím se nemůžou ani zdaleka pochlubit velikáni jako Federer, Borg nebo Lendl. Byla by škoda si ji kazit!
Reagovat
letityfanousek
Už roky mu říkám, že se má na antuku vy***t, tam je kromě futures naprosto nemožnej. Má hrát jen tvrdé povrchy, tam mu to jde na challengerové úrovni dobře. Ale on ne a ne a cpe se na antuku. Takhle pro***t tenisový potenciál jsem dlouho neviděl. Podobných dřeváků na antuce je víc (Tomic, Johnson, V.Pospisil), ale ti tam hrají jen když musí, ale českého Honzu uvidíme hned za týden v kvalifikaci ve Gstaadu na antuce (jak jinak). Je to takový "Eddie Orel" na antuce, ale fandím mu pořád.
Reagovat
Frick
Takže měl letět do Winnipegu na challenger?
Reagovat
Frick
https://twitter.com/sportCT/status/752166070279110657
Reagovat
Frick
Jako kdyby se v únoru hrál ve FC QF týdnu halový Premier + dva další INTy....
Reagovat
kada.tom
tak za to může olympiáda, no :-)
Reagovat
darek.vrana
V Hamburku jsou levné body vzhledem k tomu, že je to pětistovka. Nasazená jednička Kohlschreiber, dvojka Paire. Škoda, že tam kvůli dc nemůže být třeba Veselý nebo Rosol nebo Štěpánek. Snad aspoň Šátral uhraje kolo, má na to, pokud nenarazí hned na Almagra.
Reagovat
darek.vrana
Hm, tak narazí:).
Reagovat
Gulbis
je to jen dobře, kdyby uhrál kolo přes lehčího soupeře, tolik mu to v posunu nepomůže jako prohra s Almagrem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist