Harrison v Acapulku vyřadil Čiliče. Ferrer a Dimitrov nezaváhali

24. 2. 2016, 07:25
Aktuality 31
ATP ACAPULCO - Ryan Harrison se v Acapulku postaral o vyřazení nasazené trojky Chorvata Marina Čiliče, který do Mexika dorazil na poslední chvíli po finále v Marseille. Naopak nezaváhali poslední šampioni David Ferrer a Grigor Dimitrov.
Ryan Harrison

Marin Čilič hrál ještě v neděli odpoledne finále v Marseille, kde v boji o titul podlehl Kyrgiosovi. Pouhé dva dny měl pak na to, aby se z Francie přesunul do Mexika, aklimatizoval se a z haly se přizpůsobil venkovním podmínkám. 

Ani zkušenosti ale sedmadvacetiletému Chorvatovi při premiéře na turnaji ATP 500 v Acapulku nepomohly. V utkání prvního kola se marně dostával do tempa, nenašel úderovou jistotu a utkání prvního kola s Ryanem Harrisonem prohrál 3-6 6-3 2-6. 

"Jsem zklamaný, že jsem prohrál. Udělal jsem na kurtu pro výhru všechno, ale bohužel jsem se nedokázal aklimatizovat," řekl smutný vítěz US Open z roku 2014 Čilič, který se nyní opět vrátí do Evropy. Příští týden totiž bude hrát Davis Cup v Belgii. Pak už se přesune do Spojených států na turnaje Masters 1000 v Indian Wells a Miami.

Harrison loni v Acapulku prošel z kvalifikace až do semifinále, když cestou vyřadil obhájce titulu Dimitrova či Karloviče a vypadl až po třísetové porážce s pozdějším šampionem Ferrerem. I letos třiadvacetiletý Američan začínal v kvalifikaci a znovu si už připsal skalp hráče Top 20.

O postup do čtvrtfinále si Harrison zahraje v prvním vzájemném střetnutí s Ukrajincem Iljou Marčenkem.

Za obhájením loňského triumfu úspěšně vykročil David Ferrer, který odstartoval výhrou 6-4 6-2 nad Australanem Johnem Millmanem. Ve druhém kole se nejvýše nasazený Španěl, který v Acapulku triufoval také v letech 2010 až 2012 na antuce, utká s Ukrajincem Alexanderem Dolgopolovem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 8-2.


Nezaváhal ani předloňský šampion Grigor Dimitrov. Sedmý nasazený Bulhar začal výhrou 7-5 6-1 nad Denisem Kudlou a může se chystat na souboj s dalším Američanem Donaldem Youngem.

Očekávanou výhrou vstoupil do turnaje na tvrdém povrchu také Dominic Thiem, kterému se v předchozích dvou týdnech dařilo na antuce. Patnáctý hráč světa porazil 7-6 6-3 Bosňana Damira Džumhura a na pátém ze šesti letošním turnajů postoupil do 2. kola.

V něm si dvaadvacetiletý Rakušan zahraje se zkušeným Dmitrijem Tursunovem. Ruský tenista, který v předchozích dvou sezonách rok a čtvrt nehrál, v Acapulku udolal 6-4 3-6 7-5 Australana Sama Grotha a poprvé od června 2014 vyhrál zápas v hlavní soutěži.


Pátý nasazený Bernard Tomic v oblíbeném turistickém letovisku porazil 7-5 6-3 Američana Rajeeva Rama a oplatil mu týden starou porážku z Delray Beach. O postup do čtvrtfinále si třiadvacetiletý Australan zahraje s Francouzem Adrianem Mannarinem, kterého loni v Mexiku zdolal v 1. kole a pak i ve finále v Bogotě.

Sam Querrey dva dny po triumfu v Delray Beach úspěšně vstoupil do turnaje v Acapulku. Osmadvacetiletý Američan smetl 6-2 6-0 Izraelce Dudiho Selu a oplatil mu porážky z předchozích dvou duelů. O postup do čtvrtfinále si zahraje s druhým nasazeným Nišikorim, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 3-5.

Fritz bude nejmladším hráčem v Top 100
Taylor Fritz po nedávném finále v Memphisu postoupil podruhé do 2. kola turnaje ATP. Osmnáctiletý Američan v Acapulku zdolal 6-4 3-6 6-3 osmého nasazeného Francouze Jeremyho Chardyho a připsal si první skalp hráče Top 30 i výhru na turnaji ATP 500.

Bývalý nejlepší junior světa a vítěz loňského US Open chlapců Fritz si zajistil také posun v žebříčku ATP. V pondělí převezme pomyslné žezlo od o půl roku staršího Němce Alexandera Zvereva a stane se nejmladším hráčem v Top 100.

"Je to úžasné. Vždycky jsem chtěl hrát tenis a být ve stovce tomu dává jinou perspektivu. Jsem tam a chci dál stoupat. Je to pro mě ohromný milník," řekl Fritz, který se do hlavní soutěže v Acapulcu musel probojovat z kvalifikace.

Na první letošní výhru dál čeká
Ivo Karlovič. Šestatřicetiletý Chorvat skončil i na čtvrtém turnaji v sezoně v 1. kole, v Mexiku za stavu 4-6 a 2-1 vzdal zápas s Britem Aljažem Bedenem a připsal si tak už šestou porážku v řadě.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.551.830 dolarů
úterní výsledky (23. 02. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Ferrer (1-Šp.) - Millman (Austr.) 6:4, 6:2
Harrison (USA) - Čilič (3-Chorv.) 6:3, 3:6, 6:2
Thiem (4-Rak.) - Džumhur (Bosna) 7:6 (7:3), 6:3
Tomic (5-Austr.) - Ram (USA) 7:5, 6:3
Bedene (Brit.) - Karlovič (6-Chorv.) 6:4, 1:2 skreč K.
Dimitrov (7-Bul.) - Kudla (USA) 7:5, 6:1
Fritz (USA) - Chardy (8-Fr.) 6:4, 3:6, 6:3
Tursunov (Rus.) - Groth (Austr.) 6:4, 3:6, 7:5
Dolgopolov (Ukr.) - Johnson (USA) 7:5, 7:6 (7:4)
Querrey (USA) - Sela (Izr.) 6:2, 6:0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak alespon fotecka a clanek.. ;-) Verim dal!
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Grigor_Murray
Dimi jeď, Acapulco je tvůj turnaj !!!
Reagovat
gigin
Thiem konečná.
Reagovat
Grigor_Murray
Tak já doufám, že ne :), někdy už to přece musí přijít.
Reagovat
smazaný uživatel
Ráda bych viděla zápas Dimitrov - Thiem, Nišikori - Fritz a následně střet vítězů v semifinále :))
Reagovat
gigin
Co ti v tom brání?
Reagovat
smazaný uživatel
tak namátkově třeba Young, Estrella, Querrey nebo Tursunov, jinak nic :D
Reagovat
gigin
https://youtu.be/ng6xDnwxuzo?t=37
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
janek_da
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tennis-arena.cz/kretschmer-nalozil-atp-pyta-sa-kde-su-jeho-peniaze-11193cz/
Reagovat
tito
Odbočuji - Estrella 3,4 Tursunov 5,5 ? Zdá se to jenom mně příliš, nebo jsem tak špatný tipér?
Reagovat
PH94
Nezdá, ty kurzy jsou přehnaný
Reagovat
janek_da
za mě:
na Estrellu je to ok, ne-li ještě příliš lichotivý kurz
s Tursunovem je to hodně, hodně příjemný kurzík
Reagovat
Roger_Federer
Super, ze si vsimnes!
Fritz mlady rozjety dravec :), Estrela letos na hardu 3xlost..
Tursunov souhlas pekny tip za tento kurz.
Reagovat
kada.tom
Marinův konec se, bohužel, dal očekávat vzhledem k tomu, že v neděli hrát s Nickem finále v Marseille. Ale jsem rád za celkem snadnou výhru Grigora a Bernieho a hodně mě potěšil Taylor, který vyřadil Chardyho a zejména se dostal do TOP 100, snad výkonnost udrží a bude se protlačovat výše a výše :-)
Reagovat
Lunej..
Marine, co s tebou? Doufám, že se forma vrátí zpět.
Reagovat
Stan_Borowitz
accidental grand slam winner...
Reagovat
smazaný uživatel
Čilič si tenkrát asi řekl: "They said I can become anyone, so I decided to become Del Potro"
Reagovat
Stan_Borowitz
Srovnávat delPotra s Čiličem bych skoro nikomu neodpustil a do smrti s takovým člověkem nepromluvil, ale u tebe udělám výjimku...
Reagovat
smazaný uživatel
já to nemyslela zde, Del Potro v sobě má mnohem víc a u něj je smůla na ty zranění, to jsem si jen vzpomněla na jeden troll tehdy z US 2014, jak porovnávali ten herní styl Čiliče s Del Potrem 2009 ;))
Reagovat
Stan_Borowitz
Tož to je jasné, rozumíme si.
Reagovat
smazaný uživatel
tož to jsem ráda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čilič bol jalový, skrátka nič, nič. Čo mohol pokazil, trubka. :-)
Som zvedavá na mladého Fritza, ten chalan sa mi pozdáva. Dominikánca by mohol dať a Kobra, hmm
Reagovat
smazaný uživatel
od Marina az nezodpovedny hazard, dva dny na takovou zmenu jsou nic..
Reagovat
gigin
Vidíš a Nick v klidu. A to měl proti sobě obrouského borca z Petržalky. Ale tak asi -7 hod je horší jak +3.
Reagovat
smazaný uživatel
tak rozkoukaval se v prvnim.... a do minusu se cloveku nechce nikdy.. :-) (Kyrgiosovy projevy navic radeji nehodnotit. Z meho zaujateho pohledu, samozrejme.)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennis-arena.cz/kretschmer-nalozil-atp-pyta-sa-kde-su-jeho-peniaze-11193cz/
Reagovat
smazaný uživatel
uz ted super, ale na Kobru bych se moc tesila.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist