Head už nebude sponzorovat Tomice. Důvodem je jeho chování ve Wimbledonu

7. 7. 2017, 13:25
Aktuality 18
Společnost Head, jeden z nejpřednějších výrobců tenisového vybavení, ukončila spolupráci s Bernardem Tomicem. Důvodem je nevhodné chování australského tenisty v průběhu letošního Wimbledonu a jeho výroky na pozápasové tiskové konferenci.
Profily hráčů
Bernard Tomic

Čtyřiadvacetiletý australský tenista Bernard Tomic se novinářům ve Wimbledonu svěřil, že momentálně postrádá jakoukoli motivaci na tenisových turnajích uspět.

"Je to nahoru dolů. Nedokážu se přinutit makat, užívat si to a zvedat trofeje. Možná budu muset něco změnit, třeba hrát míň turnajů. Poslední dva roky nemám motivaci," řekl vítěz tří podniků na okruhu ATP.

Tomic skončil již v prvním kole Wimbledonu, v němž prohrál 4-6 3-6 4-6 s Mischou Zverevem, kterého týden předtím v Eastbourne hladce přehrál. Novinářům dokonce přiznal, že se nudil a neměl nejmenší zájem s vývojem utkání v prvních dvou setech cokoli dělat.

"Byla to psychická záležitost. Nebyl jsem na zápas připravený mentálně ani fyzicky. Nevím proč. Ale trochu jsem se nudil, abych byl upřímný," uvedl Tomic po duelu, jenž trval pouhých 84 minut.

"Ke konci jsem se snažil, ale jemu se povedlo ten set vyhrát 6-3 nebo 6-4, už bylo moc pozdě," dodal někdejší sedmnáctý hráč světa.

Australan je známý svými excesy na kurtech i mimo ně. Nejednalo se rozhodně o první zápas, který Tomic vypustil. Například loni v Madridu při mečbolu soupeře držel raketu obráceně.

V roce 2012 byl kvůli špatnému chování vyloučen z australského daviscupového týmu. Před třemi lety ho po skreči proti Nadalovi v prvním kole Australian Open vypískali domácí diváci. V roce 2015 byl dokonce zatčen v hotelu v Miami Beach poté, co ve svém apartmá uspořádal příliš hlučný večírek.

Kromě tučné pokuty ve výši 15 tisíc dolarů, jež by asi Australanovi zas tolik nevadila, přišla ale jedná překvapivá zpráva. Společnosti Head, přednímu výrobci tenisových raket a jiného sportovního náčiní, došla trpělivost a rozhodla se Australana již dále nesponzorovat.

"Výroky Bernarda Tomice ve Wimbledonu nás velmi zklamaly. Jeho názory rozhodně nejsou v souladu s naším přístupem k tenisu, k naší vášni, profesionalismu ani respektu ke hře. Proto jsme se rozhodli s Bernardem Tomicem ukončit spolupráci," napsalo v tiskovém prohlášení vedení společnosti.

Na sociálních sítích se Australan dočkal jen kritiky. Objevila se i výzva o vyhoštění z Austrálie. Na tu Tomic reagoval výsměchem. "To je něčí názor. Jsem si jistý, že sedí někde u počítače a dělá za padesát dolarů na hodinu. Já budu hrát dalších deset let a jsem si jistý, že až skončím, už nebudu muset pracovat," uvedl rodák ze Stuttgartu.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

18
Přidat komentář
Permonik
Poslední věta Tomice na tiskovce je neskutečně hloupá a namyšlená. Jak to tak v životě chodí; čeká na něj stoprocentně tvrdé vystřízlivění v podobě něčeho drsného. Aniž bych mu to, samozřejmě, přál.-:)
Reagovat
letityfanousek
takhle mluví 15-letý fracek znuděný životem
Reagovat
Krisboy
Mimochodem - nevíte někdo, kde je nějaká hranice (žebříčková) od které si hráči rakety a ostatní vybavení kupují sami?
Reagovat
gigin
https://au.sports.yahoo.com/tennis/a/36293202/novak-djokovics-classy-response-to-bernard-tomic-controversy/#page1
Reagovat
Holahej
Wimbledon 2017: Angry Novak Djokovic hits back at John McEnroe's controversial comments about his private life
McEnroe had compared the former World No 1 to Tiger Woods
Reagovat
dadaft
nemáš ani tušení ty blbečku, co se chlubíš, že do smrti nebudeš muset pracovat, jak život umí s člověkem zatočit.

možná by ti malá lekce prospěla,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Marduch
Je to vemeno. Místo, aby si teda pro ty prachy pinkal první kola a držel aspoň pokorně hubu, když už ho to moc nebaví, tak u toho ještě mlaská.
Reagovat
svetova.dvojka
Tomič je typický slovanský hulvát, kořeny někde v Chorvatsku, lidskost a morálka hluboko na dně moře..., stačí se podívat na chorvatskou fotbalovou repre, jejich fans malují na trávníky hákové kříže, jejich fotbalisté hajlují a jsou arogantní a namyšlení, jako kdyby byli Bůh víc co..., Já jako Rom mám pro ty gádžovské excesy krásně slovo v romštině, to tady ale nebudu publikovat, prostě Tomič je hovado o tom žádná, dělá jen ostudu tenisu takového tradičními sportu smutné...
Reagovat
Mercury
jako Rom bych se o nějakých excesech národnostních skupin radši nevyjadřoval
Reagovat
George_Renel
Ty jsi stejné hovado jako on, o tom není sporu.
Reagovat
dunphy
Prosím, už toto stvoření fakt zablokujte!!!
Reagovat
Marduch
Je ti doufám jasný, že používáním sousloví "gádžovský exces" se vystavuješ právnímu postihu ve věci hanobení rasy.
Reagovat
dunphy
Tak hlavně, že Maruš za ten doping skoro ještě pochválili. :D
Reagovat
Andrew89
to máš sice pravdu. Ale přece jen je rozdíl zbavit se nicky jako je Tomic než Marušky, která je obrovským a marketingovým tahákem:)
Reagovat
Andrew89
bez ,,a"
Reagovat
dunphy
To bezpochyby.
Reagovat
Pedronegro
a Maruš nemlaskala, jen hezky lhala :)
Reagovat
Padme
nahoru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist