Heninová rozšiřuje řady superkoučů. Trénovat bude Svitolinovou

11. 2. 2016, 19:58
Aktuality 5
Bývalá světová jednička a vítězka sedmi grandslamů Justine Heninová se vrací k tenisu jako takzvaný superkouč Ukrajinky Jeliny Svitolinové. Třiatřicetiletá Belgičanka pomáhala Svitolinové už s přípravou na tuto sezonu a dnes oficiálně potvrdily spolupráci.
Profily hráčů
Jelena Svitolinová a Justine Heninová

21. hráčka světa Jelina Svitolinová se chce s pomocí Heninové dostat do elitní desítky žebříčku WTA, nejvýše zatím byla patnáctá. Pod vedením Belgičanky se představí už příští týden na turnaji v Dubaji.

V loňské sezoně jednadvacetiletá Ukrajinka získala svůj třetí titul na okruhu WTA, když vyhrála turnaj v marocké Marrákeši, a na Roland Garros si zahrála poprvé v grandslamovém čtvrtfinále.

Heninová strávila celkem 117 týdnů v pozici světové jedničky a vyhrála 43 turnajů WTA včetně sedmi grandslamů a dvou Turnajů mistryň. Ve sbírce má také olympijské zlato z Atén. Kariéru ukončila (podruhé) v lednu 2011 kvůli problémům s loktem. O dva roky později se jí narodila dcera Lalie.

V roli superkoučů následuje jiné někdejší skvělé hráče, například Martinu Navrátilovou (pomáhala Agnieszce Radwaňské), Amélii Mauresmovou, Ivana Lendla (oba Andy Murray), Borise Beckera (Novak Djokovič), Stefana Edberga (Roger Federer), Gorana Ivaniševiče (Marin Čilič) nebo Michaela Changa (Kei Nišikori).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
dadaft
Reagovat
vendulkabendulka
wow
Reagovat
skott
Tak to mě celkem překvapuje, že se přeci jen dohodly na spolupráci. Přišlo mi, že Eliny nedávné podepsání v trnavské Empire Academy naopak signalizuje, že nenašly společnou řeč. Takto Eliny dělení času mezi několik míst trochu postrádá smysl a navíc jakoby tím Henin dávala najevo, že u ní v Belgii jí něco chybí.
Reagovat
Krisboy
Přeju hodně štěstí a úspěchů. Justine je moje nejoblíbenější hráčka vůbec, tak doufám, že něco ze své geniality předá Jelině. I když to asi tak úplně nepůjde - Ju byla a navždy bude jen jedna!
Reagovat
horska.kraslice
Justine je i moje nejoblíbenější hráčka, tak se těším, že ji zase uvidím na turnajích. I když bohužel jen v lóži.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist