Hernych je v Hamburku ve druhém kole, poprvé od března

20. 7. 2009, 22:40
Aktuality 0
ATP HAMBURK - Český tenista Jan Hernych postoupil na turnaji v Hamburku do druhého kola. Dnes si na německé antuce poradil s domácím Kevinem Krawietzem, kterého porazil 6-0 4-6 6-3.
Profily hráčů
Jan Hernych

Sedmnáctiletý Krawietz dokázal při své premiéře na okruhu ATP o třináct let staršímu Hernychovi v prvním setu vzdorovat necelých 17 minut. Ve druhé sadě ale dokázal srovnat a o vítězi musel rozhodovat třetí set, který pro sebe získal Hernych.

Český tenista vítězstvím ukončil sérii vyřazení v prvním kole, které nepřešel na předchozích osmi turnajích za sebou. V dalším kole se Hernych utká s jedenáctým nasazeným Victorem Haneskem z Rumunska, který si včera zahrál finále na antuce ve Stuttgartu.

Turnaj v Hamburku byl tradiční přípravou na antukový grandslam French Open a patřil mezi devět prestižních podniků Masters. Loni však tenisová asociace ATP v rámci plánu "Brave New World" oznámila, že od nové sezony (2009) dojde k reorganizaci turnajů. To se výrazně dotklo právě Hamburku: podnik Masters 1000 byl "degradován" na World Tour 500 a navíc z výhodného květnového termínu byl přesunut na červenec.

Pořadatelé tak nyní mají o mnoho těžší nalákat světovou špičku. Právě totiž začíná sezona na amerických betonech, jež vyvrcholí na konci léta US Open. Přední hráči se tak již soustředí na přechod na rychlý povrch.

Nasazenou jedničkou je Francouz Gilles Simon, dvojkou Davyděnko. Představí se také vítězové turnajů z minulého týdne: Robin Söderling a Jeremy Chardy. Z Čechů se do bojů zapojí ještě Ivo Minář.

- ATP 500 HAMBURK (Německo, antuka, 1.115.000 eur) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (ČR) - Krawietz (Něm.) 6-0 4-6 6-3
Garcia-Lopez (Šp.) - Ch. Rochus (Belg.) 6-4 6-2
Cuevas (Urug.) - Phau (Něm.) 7-6(0) 6-4
Brands (Něm.) - Crivoi (Rum.) 4-6 6-4 6-1
Gabašvili (Rus.) - Seppi (It.) 6-3 6-1
Petzschner (Něm.) - Serra (Fr.) 7-6(3) 6-2
Navarro (Šp.) - Darcis (Belg.) 6-4 6-4
Riba (Šp.) - Koroljov (Rus.) 7-6(3) 6-2
Starace (It.) - Gonzalez (Arg.) 5-7 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist