Hertogenbosch: Bautista otočil finále a vybojoval premiérový titul

21. 6. 2014, 16:54
Aktuality 18
Roberto Bautista vybojoval na travnatém turnaji v Hertogenboschi svůj premiérový titul. Španěl však musel otáčet finálový zápas s Němcem Benjaminem Beckerem, kterého nakonec porazil až po dvou hodinách hry 2-6 7-6 6-4.
Roberto Bautista

Šestadvacetiletý Roberto Bautista Agut postoupil do finále turnaje ATP teprve podruhé v kariéře. Poprvé si o titul zahrál na prvním turnaji sezony minulý rok v Čennaí, kde ve finále ve třech setech prohrál s Tipsarevičem. Tento týden se probojoval do finále travnatého turnaje v nizozemském Hertogenbischi.

Jeho soupeřem byl Němec Benjamin Becker, který se do finále probojoval po dlouhých pěti letech, v roce 2009 právě na trávě v Nizozemsku získal svůj dosud jediný titul.

Bautista otočil finálový zápas s Beckerem po dvouhodinové bitvě ve výhru 2-6 7-6 6-4. Během turnaje přitom prokázal skvělou fyzickou kondici i pevné nervy, protože poslední tři zápasy vyhrál ve třech setech. V pátek přitom musel nejprve dohrát čtvrtfinále, které se nestihlo o den dříve kvůli tmě.

Vítězstvím v Hertogenboschi a ziskem prvního titulu v kariéře Španěl potvrdil dobrou formu, kterou v letošní sezoně má. Letos hrál semifinále turnaje v Aucklandu, postoupil do osmifinále Australian Open i prestižního turnaje v Indian Wells a probojoval se třeba i do semifinále turnaje Masters na antuce v Madridu.

"Poměrně dlouho mi trvalo, než jsem se dostal do zápasu, v prvním setu jsem byl trošku unavený, ale naštěstí to ze mě opadlo a začal jsem hrát lépe," hodnotil utkání třetí nasazený Španěl. "Začal jsem se cítit lépe, najednou mi přišlo, že mám víc energie a víc sil. Snažil jsem se hrát s čistou hlavou, nechtěl jsem se svazovat myšlenkou, že je to finále, že hraju o titul. Byl jsem nervózní, ale to jsem před každým zápasem. Jsem rád, že jsem vyhrál, je to krásný pocit."

Výsledky - Hertogenbosch - muži (dotace 486.760 eur)(dotace 486.760 eur:
Dvouhra - finále:
Bautista (3-Šp.) - Becker (Něm.) 2:6, 7:6 (7:2), 6:4

Komentáře

18
Přidat komentář
spaniel
RBA neni moc sympaticky, u uderu meci jak koza, ale takticky je vyborny. Nevzda se a hleda skulinku, az ji najde a otoci. Ma moje uznani, i kdyz mne skazil tip.
Reagovat
Cico93
čo mne Autista vyšiel len Zheng mi ušla, ani si neprdla Coco podavala jak Isner, nechapem proti zákonom WTA toto!
Reagovat
Davor1
To hekanie je jediné, čo mi na ňom vadí, ináč je to šikovný konzistentný hráč, jeden z mála, ktorý nemá vyložene slabšie zápasy, kedy odchodí a odovzdá (príklad Kohlschreiber, Fognini, Monfils, Dolgo, Gulbis a tď...). Páči sa mi jeho progres, medzi elitu sa vypracoval pomaly a postupne a som rád za ten titul, už si ho zaslúžil za výkony posledný rok a pol...
Reagovat
gigin
Tos fakt přehnal!! Jak jsem psal vedle.
Reagovat
Cico93
čo sa ti nepáči?
Reagovat
gigin
Já už jsem to tu psal x krát. Nechce se mi to opakovat. Prostě ho nemám rád, je to zákeřný uplakánek. Dej si třeba do googlu že je "a spoiled princess"....
Reagovat
spaniel
Jezis, spoiled princess. Ze me to od tebe ani neprekvapuje.
Reagovat
gigin
Ale to mělo ještě pokračování v IW. Tam byl nechutný. Zase to jako nepřeháněj. Vím své.
Reagovat
spaniel
Jo, tvuj hrdina nekoho porazi a jeste ho urazi. Real class. A IW v podstate podobne, zas urazka, tentokrat behem hry. Ironie ovsem je, ze jestli na nekoho sedi spoiled princess, tak na Gulbise.
Reagovat
gigin
Ty si děláš srandu, nebo mluvíš vážně? Teď si fakt nejsem jistý. Víš, jak to vůbec bylo?
Reagovat
gigin
Ale já tě chápu, že tě štve RG, druhý set, 5-3, čtyři pa a špičková smeč Maestra....
Reagovat
spaniel
:) Kdyz myslis. Ja cekal, ze Fed rupne uz s Tursunovem, psal jsem to sem. Nijak me to neprekvapilo, ani nevzrusilo, ze prohral. Spis me trochu prekvapilo, ze to slo do 5 setu, vzhledem k tomu, ze Fed je jen stinem hrace co byval.

Je to jednoduche, kazdy nemusi mit Gulbise rad. Hrac je to dobry, tenisove patri k tomu nejzajimavejsimu, co momentalne na okruhu je, ale zbytek je pro me sunt. Blbe kecy, jen aby byl stredem pozornosti. Hlavne reci, ze hraci pred nim nemaji talent, nebo vubec neumi hrat, top hraci jsou nudni atd. A ty bys nemusel byt tak zaslepeny, kdybys nebyl fanousek Gulbise, tak ani nevis, ze nejaky RBA dnes hraje. Takto si do nej dojdes kopnout, za to ze ho Gulbis nema rad.
Reagovat
gigin
Pleteš se, ale já ti to nebudu vymlouvat. Pleteš se ve vyjádřeních Gulbise, pleteš se i v tom RBA finále. Ale to je fuk. Já tě mám jako diskutéra rád a tak to zůstane. Mimochodem Gulbis neřekl, že jsou nudní. On to vysvětloval. Nezná je, neví, jací jsou v soukromí. Jejich odpovědi jsou nudné, což taky osvětlil, páč ty otázky jsou kolikrát taky debi*ní a hlavně nemají dostatek času (možná ani chuti) na delší, zajímavé odpovědi. Jediné v čem se nepleteš je to, že on (Gulbis) si rád poplká.. to jo...
Reagovat
spaniel
Toz jak to mame jsme si uz vysvetlili :) Podivej, ja nemam RBA moc rad, jak pisu, neni mne sympaticky. Ale pokud ty neobjasnis, co tim myslis, tezko muzu zmenit nazor. Od toho to tady je. Treba vim, ze rekl, ze Djokovice zmenil uspech, ze mu to vidi na ocich. To neni moc hezke, hlavne kdyz nejakou dobu na to vyklada, jak ho ma rad a jak si to uzivali na akademii. Namluvi toho proste az moc a casto za hranou. A rekl bych ze to co si dovoluje k RBA uz zavani az sikanou, rict o nekom ze je rozmazlena princezna, ze nema talent, ze podava jak baba apod je prostr nevychovane. A hlavne, on zatim nedokazal nic tak velke, co by mu davalo autoritu na takove kecy, ktere si nedovoli ani Fed, ani Nadal nebo Djokovic.
Reagovat
gigin
Já jsem si ty jeho výroky vyhledal na více místech. Je toho hodně vytrženého z kontextu, prostě novináři, bulvár, pičovinky, bigbít. To je fuk :)) Pravdu máš, že někdy tlachá moc, víc, než je zdrávo, mne to taky štve. On řekne, že prohrál prize money za RG v kasínu a je z toho headline news. Přitom ťápe jak Palacký... zkrátka a dobře RBA je šmejd :DDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
gigin
To řekl v Petrohradu. Byl na returnu a mrvil sa cvičkama o tu gumu (prostě se připravoval na return a pohyboval těma teniskama a to vydávalo takový ten pisklavý zvuk, normální, standartní jev). Pískalo to a RBA si šel stěžovat k sudímu, že ho to ruší. Nemůžu to video najít už.
Reagovat
spaniel
To ja vim gigine. Videl jsem ten zapas live, tenisky mu fakt hodne piskaly, bylo smesne ze se RBA stěžoval az snad v posledním gemu, ale pak to zas přehnal Gulbis, kdyz to zacal delat schválně pri jeho nadhozech, za coz dostal varováni. Od te doby se nemusi. Jen myslim, ze se tomu mohl zasmát a ne hned říkat, ze Agut nema zadny talent a je spoiled princess. Kdyz uz, tak uplakanek.
Reagovat
gigin
Ok. Napomenu ho :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist