Hewitt znovu bojoval, ale loučení s US Open neodvrátil

4. 9. 2015, 16:07
Aktuality 6
I při svém posledním zápase na US Open prokázal Lleyton Hewitt bojového ducha, který byl během tenisových bitev pověstný. Loučení s newyorským grandslamem však Australan neodvrátil: šampion turnaje z roku 2001 ve druhém kole prohrál v generačním souboji pětisetovou bitvu s krajanem Bernardem Tomicem, byť měl dva mečboly.
Profily hráčů
Bernard Tomic a Lleyton Hewitt

"Znovu jsem na kurtu nechal všechno," prohlásil čtyřiatřicetiletý Hewitt po porážce 3-6 2-6 6-3 7-5 a 5-7 s Tomicem, o 12 let mladším tenistou, jehož s ostatními australskými mladíky po konci kariéry povede v nové roli daviscupového kapitána.

Hewitt před 14 lety ve Flushing Meadows ve finále zdolal Peta Samprase, ve čtvrtek se s tamním areálem i fanoušky rozloučil. "Zdejší atmosféra mi navždy zůstane v srdci, bude mi strašně chybět. Zejména noční zápasy, ty jsou jedinečné," přiznal po tříapůlhodinové bitvě, kterou sledoval i jeho šestiletý syn Cruz.

Hodně blízko přitom měl k tomu, aby si zahrál nejméně ještě jednou. Od postupu do třetího kola ho dvakrát dělil míček, ale oba mečboly Tomic v pátém setu odvrátil. "Bylo strašně těžké proti němu hrát, vždyť Lleyton je legenda. Byl jsem hrozně nervózní, nejvíc v pátém setu, když vedl 5-3. Bylo to pro mě privilegium," řekl Tomic.

Bývalá světová jednička Hewitt se definitivně s aktivní kariérou rozloučí v lednu doma na Australian Open. Tam si zahrál jednou finále (2005), vedle trofeje z US Open má ještě grandslamový titul z Wimbledonu 2002. "I když prohrál, odcházel z kurtu s úsměvem. To se mi na něm líbí," ocenil Hewittův vrstevník a dlouholetý rival Roger Federer.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
gigin
hekal, to se jen tak u něj nevidí. To muselo být fakt na krev. COME ON, BERNIE!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
mrzí mě, že už odchází... Největší sympaták tenisu všech dob!
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Mardy i Lleyton vypadli po téměř vyhraných zápasech, to jsou trošku hořká loučení.
Reagovat
Kozoroh
Taky mi to tak připadá. Ale Lleyton má ještě možnost se rozloučit na AO.
Reagovat
Buldozer88
Zdar borci,
jaký máte pocit z letošního povrchu @ NY? Otázka hlavně na ATP experty for exámpl rod laver, gigin, forehand, mayo, tomasinho, venca a další..
Mi se to letos zdá o level rychlejší než v minulých letech a rozhodně to není "pomalý" hard jak někteří žvaní. Imo je to hodně podobné Cincy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist