Hingisová s Mirzaovou ve Wuhanu slaví už sedmý společný titul

3. 10. 2015, 07:54
Aktuality 3
WTA WUHAN - Martina Hingisová a Sania Mirzaová neohroženě vládnou současné ženské čtyřhře. Švýcarsko-indická dvojice neprohrála už ve třinácti duelech v řadě ani set a v čínském Wuhanu proměnila čtrnáctý společný turnaj v sedmý titul.
Sania Mirzaová a Martina Hingisová

Martina Hingisová a Sania Mirzaová začaly spolupracovat letos v březnu a první tři turnaje nenašly přemožitelky. Nyní mají za sebou 14. společných akcí, z nichž polovinu ovládly. Přemožitelky nenašly v Indian Wells, Miami, Charlestonu, Wimbledonu, na US Open, v Kantonu a naposledy tento týden v čínském Wuhanu.

Ve finále nejvýše nasazená švýcarsko-indická dvojice porazila snadno 6-2 6-3 Rumunky Irinu Beguovou s Monicou Niculescuovou a cestou za titulem tak ztratila pouze 17 gamů ve čtyřech utkáních. 

Švýcarka Hingisová s Indkou Mirzaovou na posledních třech turnajích (US Open, Kanton, Wuhan) vyhrály třináct zápasů v řadě a navíc i všech 26 setů. V nich pouze třikrát ztratily vic jak tři gamy.

Bývalá světová jednička ve dvouhře i ve čtyřhře Hingisová, která před dvěma lety už podruhé obnovila kariéru a soustředí se jen na čtyřhru, zaznamenala tři dny po oslavě 35. narozenin celkově 48. deblový titul. 

Někdejší 27. hráčka singlového žebříčku a aktuálně nejlepší deblistka světa Mirzaová, jež se výhradně na čtyřhru zaměřuje už třetí ezonou, má v osmadvaceti letech na kontě 30 deblových trofejí. Letos slaví turnajové vítězství už poosmé, neboť ještě v lednu triumfovala v Sydney s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2.513.000 dolarů
sobotní výsledky (03. 10. 2015)
• Čtyřhra - finále •
Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Ind.) - Beguová/Niculescuová (Rum.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jen bych chtěl upozornit, že Hingis s Mirzou si připsali už osmý společný titul, ne sedmý.
Reagovat
smazaný uživatel
A který je ten 8?

1. Wuhan
2. Kanton
3. USO
4. Wimbledon
5. Charleston
6. Miami
7. Indian Wells
8. ????
Reagovat
smazaný uživatel
gratulujem, dievčatá, len tak ďalej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist