Hlasujte v červencových anketách WTA. Mezi nominovanými jsou i Češky

8. 8. 2017, 10:05
Aktuality 5
Stejně jako každý měsíc i za červenec mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA Tour zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. Mezi nominovanými v kategoriích Hráčka měsíce a Průlom měsíce je Kateřina Siniaková. V anketě Úder měsíce byly nominovány Petra Kvitová a Kristýna Plíšková.

V červenci si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají tři šampionky posledních týdnů: vítězka antukového podniku v Bastadu Kateřina Siniaková, šampionka stanfordského turnaje WTA Premier Madison Keysová a Jekatěrina Makarovová, která triumfovala ve Washingtonu.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Kateřinu Siniakovou, CiCi Bellisovou, nebo Biancu Andreescuovou. Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou CiCi Bellisová, Mariana Duqueová, Kristýna Plíšková, Irina Beguová a Petra Kvitová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Madison Keysová
Američanka podstoupila za uplynulý rok dvě operace zápěstí. Letošní sezonu tak odstartovala až v Indian Wells a do minulého týdne měla na kontě pouhých pět výher. Na turnaji Bank of the West Classic ve Stanfordu však ve čtyřech zápasech ztratila jediný set a získala svůj celkově třetí titul na okruhu WTA.

2) Jekatěrina Makarovová
Rusce se letos příliš nedařilo. Do Washingtonu přijela s bilancí 14-15. V hlavním městě Spojených států ovšem třikrát v řadě dokázala otočit stav 0-1 na sety a nakonec vybojovala trofej pro vítězku. Makarovová se radovala ze zisku prvního letošního a celkově třetího titulu. Na okruhu WTA naposledy triumfovala v roce 2014.

3) Kateřina Siniaková
Česká tenistka letos triumfovala v lednu v čínském Shenzhenu a po skončení Wimbledonu si připsala svůj druhý kariérní titul, když nenašla přemožitelku na švédské antuce v Bastadu, kde ve finále porazila nasazenou jedničku Caroline Wozniackou. Siniaková v rámci turnaje WTA International porazila všechny tři nejvýše nasazené hráčky.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Serena Williamsová
Únor: Jelina Svitolinová
Březen: Jelena Vesninová
Duben: Laura Siegemundová
Květen: Simona Halepová
Červen: Garbiñe Muguruzaová


Průlom měsíce

1) Bianca Andreescuová
Sedmnáctiletá talentovaná Kanaďanka se postarala na turnaji WTA ve Washingtonu o velké překvapení. Andreescuová startující na divokou kartu od pořadatelů v hlavním městě Spojených států přehrála Italku Giorgiovou a následně druhou nasazenou Kristinu Mladenovicovou a zahrála si své první čtvrtfinále na okruhu WTA. Její zápas proti Mladenovicové byl zároveň jejím prvním střetnutím s hráčkou Top 20.

2) CiCi Bellisová
Osmnáctiletá talentovaná Američanka se na akci WTA Premier ve Stanfordu poprvé v kariéře probojovala do semifinále takto velkého turnaje. Největším překvapením bylo drtivé vítězství Bellisové 6-2 6-0 nad Petrou Kvitovou, které Američanka dokonce nedovolila udržet si servis. Na domácí půdě Bellisová porazila také Francouzku Cornetovou a Veronicu Cepedeovou z Paraguaye.

3) Kateřina Siniaková
Češka získala v Bastadu svůj druhý letošní i celkový titul. Siniaková v posledních třech kolech vyřadila tři hráčky Top 20: ve čtvrtfinále druhou nasazenou Sevastovovou, následně trojku Garciaovou a ve finále jedničku Wozniackou. V lednu triumfovala česká naděje v čínském Shenzhenu. Ve finále má letos stoprocentní bilanci.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: CoCo Vandewegheová
Únor: Kristina Mladenovicová
Březen: Risa Ozakiová
Duben: Darja Kasatkinová
Květen: Jelena Ostapenková
Červen: Magdaléna Rybáriková


Úder měsíce

1) Irina Beguová
Rumunka předvedla na turnaji WTA v Bukurešti proti Pauline Parmentierové skvělý obranný kraťas a poté i výbornou anticipaci a zakončení, díky němuž si vypracovala setbol.

2) Kristýna Plíšková
Česká tenistka na akci WTA v Nanchangu ukázala dokonalý cit v levé ruce, když téměř od základní čáry vyčarovala nádherný volej, který skončil těsně za sítí.

3) CiCi Bellisová
Američanka si na domácím podniku WTA ve Stanfordu nejprve Alizé Cornetovou kvalitním dropshotem přitáhla k síti, aby poté ještě kvalitnějším lobem výměnu zakončila.

4) Petra Kvitová
Ve Stanfordu se blýskla parádním úderem také Kvitová. Češce k zisku fiftýnu nestačil nabíhaný volej, nicméně výměnu nakonec stejně vyhrála, když z otočky zahrála nechytatelný forhend.

5) Mariana Duqueová
Kolumbijská tenistka ve Washingtonu sahala po překvapení proti jedničce Halepové, nakonec se ale musí spokojit alespoň se svou nominací pro anketu Úder měsíce. Duqueová předvedla výborné technické údery a výměnu nakonec zaslouženě získala po nesnadné smeči.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Angelique Kerberová
Březen: Caroline Wozniacká
Duben: Kristina Mladenovicová
Květen: Venus Williamsová
Červen: Lucie Šafářová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
sprchon
Všechny výměny super, za mě vítězí Tynda. Stopvolej jakoby nic, zahranej s takovou lehkostí alá Roger. :)
Reagovat
Lunej..
Tynda nebo Petra. :)
Reagovat
sprchon
Jojo, Petra taky hezky. ;)
Reagovat
Empe
U mě vítězí tentokrát Petra. U Týny to byl um, ale Petra se dostala z dost nebezpečné situace. :-D
Reagovat
honza333
Tak jak se koukám tak si vítězství v úderu zaslouží buď Plíšková, Kvitová nebo Doque
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist