Hlasujte v říjnových anketách WTA. Mezi nominovanými je Kvitová

9. 11. 2017, 13:02
Aktuality 15
Stejně jako každý měsíc i za říjen mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA Tour zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. Mezi nominovanými je česká tenistka Petra Kvitová.

Za říjen si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají tři tenistky. Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká, která poprvé v kariéře vyhrála prestižní Turnaj mistryň, poražená finalistka Venus WilliamsováSimona Halepová, jež se v říjnu stala novou světovou jedničkou a na tenisovém trůnu přezimuje.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Němku Carinu Witthöftovou, Bělorusku Arynu Sabalenkovou, Rusku Natalii Vichljancevovou, nebo Němku Julii Görgesovou. Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Petra Kvitová, Magdaléna Rybáriková, Angelique Kerberová a hned dvakrát Caroline Wozniacká.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Caroline Wozniacká
Bývalá světová jednička ukončila letošní sezonu tím nejlepším možným způsobem, když ovládla prestižní Turnaj mistryň v Singapuru a získala svou nejcennější trofej. Wozniacká v Singapuru doslova smetla Svitolinovou i Halepovou, porážku zaznamenala akorát proti Garciaové a na poslední chvíli přišla o první místo v Červené skupině. V semifinále si však rozjetá Dánka poradila s Karolínou Plíškovou, které znemožnila vrátit se na tenisový trůn, a ve finále zdolala ostřílenou Venus Williamsovou. Sezonu zakončila jako světová trojka, což je její nejlepší umístění na konci sezony od roku 2012. Letos vyhrála 60 z 81 zápasů a v letošní sezoně posbírala nejvíce výher.

2) Venus Williamsová
Sedmatřicetiletá Američanka byla letos dvakrát ve finále grandslamu a na Turnaj mistryň, který v roce 2008 vyhrála, se kvalifikovala poprvé po dlouhých osmi letech a stejně jako v roce 2009 skončila ve finále. Starší ze sester Williamsových sice úvodní duel v Singapuru, v němž čelila Karolíně Plíškové, prohrála, nicméně poté v maratonské bitvě udolala Ostapenkovou a postup do semifinále si zajistila přes vítězku letošního Wimbledonu Muguruzaovou. Sedminásobná grandslamová šampionka a ikona ženského tenisu zakončila letošní sezonu v Top 5 a celkově potřinácté v kariéře figuruje na konci roku v elitní desítce, mezi nejlepší pětkou zakončila sezonu posedmé. Zároveň letos na odměnách vydělala ze všech tenistek nejvyšší částku.

3) Simona Halepová
Rumunka na začátku října v pekingském semifinále oplatila porážku z finále French Open Ostapenkové, postoupila do svého 27. finále na okruhu WTA a stala se v pořadí 25. světovou jedničkou, vůbec první Rumunkou v historii. Rodačka z Constanty se mezi elitní desítku poprvé podívala na konci ledna v roce 2014 a momentálně má na kontě nejvíce týdnů v řadě v Top 10. O tenisový trůn mohla po Turnaji mistryň přijít, ale nakonec na něm i přes vyřazení ve skupině zůstane minimálně do startu nadcházející sezony. Do Singapuru se Halepová kvalifikovala čtvrtým rokem po sobě, ale potřetí v řadě nedokázala postoupit ze skupiny.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Serena Williamsová
Únor: Jelina Svitolinová
Březen: Jelena Vesninová
Duben: Laura Siegemundová
Květen: Simona Halepová
Červen: Garbiñe Muguruzaová
Červenec: Madison Keysová
Srpen: Sloane Stephensová
Září: Caroline Garciaová


Průlom měsíce

1) Carina Witthöftová
Německá tenistka v roli nenasazené hráčky na halové akci WTA v Lucemburku zvedla nad hlavu svou premiérovou trofej na okruhu WTA. Witthöftová po cestě do finále mimo jiné porazila nasazenou osmičku Lepchenkovou, turnajovou dvojku Bertensovou a ve finále přehrála vítězku loňských olympijských her Puigovou. Dvaadvacetiletá Němka v letošním roce hrála na turnajích WTA ještě třikrát čtvrtfinále a jednou semifinále.

2) Aryna Sabalenková
Devatenáctiletá Běloruska přijela na akci WTA v Tianjinu coby 119. hráčka světa a po výhrách nad třemi domácími hráčkami (Xinyun Han, Ying-Ying Duan a Lin Zhu) a Sarou Erraniovou poprvé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA. V něm výrazně potrápila svůj dětský idol Šarapovovou. Nad ruskou hvězdou vedla 4-1 v prvním setu a 5-1 ve druhé sadě, nicméně nakonec utkání prohrála 5-7 6-7. Dva týdny předtím se probojovala do semifinále v Taškentu. Díky posledním výkonům se poprvé dostala do první stovky žebříčku WTA, stala se běloruskou tenisovou jedničkou a povede běloruský tým ve fedcupovém finále.

3) Natalia Vichljancevová
Dvacetileté Rusce se daří v domácích halách. Po semifinále v Petrohradu postoupila mezi nejlepší kvarteto i na další domácí halové akci série WTA Premier v Moskvě. Vichljancevová v hlavním městě nejprve přehrála vracející se Kanepiovou, poté si připsala první vítězství nad hráčkou Top 20 po výhře nad krajankou Vesninovou a ve čtvrtfinále vyřadila Francouzku Cornetovou. V semifinále v tuhé bitvě podlehla pozdější šampionce Görgesové. Sezonu zakončila na svém žebříčkovém maximu - 54. místě.

4) Julia Görgesová
Německá hráčka zakončila letošní sezonu naprosto famózně. Görgesová po výhře nad Kasatkinovou triumfovala v Moskvě, ukončila tak šestileté čekání na další titul, a beze ztráty setu na "malém Turnaji mistryň" v čínském Zhuhai a vyhrála posledních devět zápasů. Němce se dařilo už v létě, kdy hrála finále na Mallorce, v Bukurešti a ve Washingtonu. Letošní sezonu zakončila na 14. místě, což je její nejlepší žebříčkové postavení v kariéře, a stala se německou jedničkou.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: CoCo Vandewegheová
Únor: Kristina Mladenovicová
Březen: Risa Ozakiová
Duben: Darja Kasatkinová
Květen: Jelena Ostapenková
Červen: Magdaléna Rybáriková
Červenec: Bianca Andreescuová
Srpen: Sofia Keninová
Září: Ashleigh Bartyová


Úder měsíce

1) Petra Kvitová
Česká tenistka se na turnaji WTA Premier Mandatory v čínském Pekingu blýskla v zápase s Wozniackou parádním a nechytatelným křižným forhendem, který hrála z obranné pozice.

2) Magdaléna Rybáriková
Naprosto fantastickou technickou výměnu sehrály ve finále halové akce WTA v Linci Magdaléna Rybáriková a Barbora Strýcová. Šťastnější nakonec byla Slovenka.

3) Caroline Wozniacká (proti Svitolinové)
Bývalá světová jednička umí všechny údery a tenis hraje i hlavou, což potvrdila na Turnaji mistryň v Singapuru v zápase se Svitolinovou, kterou si nejprve zkrácením hry přitáhla k síti a výměnu zakončila kvalitním lobem.

4) Caroline Wozniacká (proti Plíškové)
Wozniacká má hned dvojí šanci anketu v říjnu vyhrát. V duelu s Karolínou Plíškovou v Singapuru to bylo naopak. Kraťas musela tentokrát dobíhat Wozniacká, ale situaci vyřešila skvělým kontra dropshotem.

5) Angelique Kerberová
Šanci v říjnu uspět má i další bývalá světová jednička Kerberová. Němka na WTA Elite Trophy v Zhuhai proti Pavljučenkovové dvakrát doběhla kraťas a na ten poslední odpověděla nechytatelným úderem přímo do růžku.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Angelique Kerberová
Březen: Caroline Wozniacká
Duben: Kristina Mladenovicová
Květen: Venus Williamsová
Červen: Lucie Šafářová
Červenec: Petra Kvitová
Srpen: Darja Kasatkinová
Září: Agnieszka Radwaňská

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
Pavlis
Úder měsíce Caro nebo Angie, Hráčka měsíce Caro. Pokud to vyhraje Halep, je to o ničem.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisportal.cz/hrac/tauson/
Letos nejmladší vítězka?
Reagovat
sprchon
Jo, psalo se o ni i jinde. ;)

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/932467-nova-wozniacka-ctrnactileta-danka-drti-na-turnajich-dospele-souperky.html#section-artcl
Reagovat
dunphy
WTA je totálně drunk. Jakože za co by si to zasloužila Halep? :D
Reagovat
sprchon
Nechápu. :D Ale vyhraje to.
Reagovat
smazaný uživatel
Stát se No.1 v historii WTA je docela podstatná událost, tak že by proto?
Reagovat
PetaM
Zbyla na ní první příčka, se musí oslavit :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to spíš nazval nominací. Každopádně Simona si to uhrála sama, za Garbine a Karolínu to uhrály soupeřky..
Reagovat
aligo
Caro, Julia, Magda
Reagovat
Ondřej.Jirásek
mám to stejně :)
Reagovat
baggik
Souhlas
Reagovat
Ground_stroke
presne tak :-)
Reagovat
sprchon
Caro (ale Garcia), Julia, Magda.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to stejně.
Reagovat
Fandina
Také tak.
Výměna, ktarou získala nakonec Magda byla celá top, i Barča se tam zaskvěla úderem z otočky. Super výměna!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist