Hlasujte v srpnových anketách WTA. Mezi nominovanými jsou Vondroušová a Kvitová

12. 9. 2018, 14:46
Aktuality 10
Stejně jako každý měsíc i za srpen mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. V srpnovém hlasování najdeme mezi nominovanými dvě české tenistky - Markéta Vondroušová má šanci vyhrát kategorii Průlom měsíce a Petra Kvitová útočí na prvenství v anketě Úder měsíce.

Za srpen si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají tři vítězky posledních turnajů a tenisová ikona - šampionka akce v Montréalu Simona Halepová, vítězka turnaje v Cincinnati Kiki Bertensová, překvapivá šampionka US Open Naomi Ósakaová a tenisová ikona Serena Williamsová, jež došla do finále US Open.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Češku Markétu Vondroušovou, Lotyšku Anastasiji Sevastovovou, Australanku Ashleigh Bartyovou, Ukrajinku Lesju Curenkovou a Bělorusku Arynu Sabalenkovou.

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Petra Kvitová, Světlana Kuzněcovová, Maria Šarapovová, Caroline GarciaováAngelique Kerberová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Simona Halepová
Simona Halepová v Montréalu získala třetí letošní titul. Ve finále došlo na další souboj mezi Halepovou a Američankou Stephensovou a stejně jako ve finále letošního French Open to byla velká bitva. Halepová zvítězila až po 2 hodinách a 41 minutách.

Světová jednička prošla do finále také v Cincinnati, ale nakonec přebírala trofej pro poraženou finalistku, jelikož nedokázala proměnit mečbol proti Nizozemce Bertensové. Na US Open v roli jedné z největších favoritek prohrála překvapivě už v prvním kole s Estonkou Kanepiovou.

2) Kiki Bertensová
Bertensová ve finále v Cincinnati odvrátila mečbol Halepové a získala svůj nejcennější titul. Nizozemka vůbec poprvé v kariéře triumfovala mimo antukové kurty. Letos ovládla také antukovou akci v Charlestonu.

Bertensová v Cincinnati porazila tři hráčky Top 10 - Wozniackou, Svitolinovou a Kvitovou. Skalpy tenistek z elitní desítky si připisovala už o týden dříve v Montréalu, kde v cestě do čtvrtfinále mimo jiné porazila Kvitovou a Karolínu Plíškovou. Na US Open skončila ve třetím kole na raketě Vondroušové.

3) Serena Williamsová
Williamsová se po porodu na kurty vrátila letos v březnu a stejně jako ve Wimbledonu i na US Open došla až do finále, když po cestě ztratila jediný set. Z velkých jmen vyřadila svou starší sestru Venus, Karolínu Plíškovou nebo Lotyšku Sevastovovou.

Ve finále šestatřicetiletá Američanka útočila na 24. grandslamový triumf, kterým by se vyrovnala Margaret Courtové, ale stejně jako v All England Clubu finále prohrála. Nad její síly byla tentokrát Japonka Ósakaová. Díky finálové účasti se Williamsová v žebříčku WTA posunula na 16. místo.

4) Naomi Ósakaová
Jeden z největších mladých talentů současnosti Naomi Ósakaová už navždy bude figurovat v tenisové historii. Dvacetiletá rodačka z Ósaky totiž triumfovala na US Open a stala se první japonskou vítězkou grandslamu. Trofej z US Open přidala k letošnímu prvenství z Indian Wells.

Ósakaová ztratila v sedmi zápasech jediný set a ve finále zdolala svůj idol a 23násobnou grandslamovou šampionku Serenu Williamsovou. Ve Flushing Meadows v cestě do finále porazila Siegemundovou, Gluškovou, Sasnovičovou, Sabalenkovou, Curenkovou a loňskou finalistku Keysovou. Vylepšila si i své žebříčkové maximum - poprvé je v Top 10, konkrétně na sedmém místě.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Simona Halepová
Únor: Petra Kvitová
Březen: Naomi Ósakaová
Duben: Karolína Plíšková
Květen: Simona Halepová
Červen: Petra Kvitová
Červenec: Angelique Kerberová


Průlom měsíce

1) Markéta Vondroušová
Markéta Vondroušová se poprvé v kariéře dostala na grandslamu do druhého týdne. Devatenáctiletá Češka na US Open měla čelit Rumunce Buzarnescuové, ale nasazená jednadvacítka nestihla doléčit zranění.

Vondroušová odhlášení Buzarnescuové využila fantasticky. Postupně vyřadila lucky losera Barthelovou, kvalifikantku Bouchardovou a favoritku Bertensovou. Prohrála až v osmifinále s Ukrajinkou Curenkovou. Před startem letošního US Open nepřešla na grandslamu druhé kolo.

2) Aryna Sabalenková
Aryna Sabalenková má za sebou skvělé léto. Dvacetiletá Běloruska došla do osmifinále v Montréalu, v Cincinnati dokonce do semifinále a v New Havenu vybojovala první titul na okruhu WTA.

V Montréalu odvrátila několik mečbolů Wozniacké a připsala si první skalp hráčky Top 10, kterých v uplynulém měsíci posbírala celkem pět. Další přišly v Cincinnati (Karolína Plíšková a Garciaová) a v New Havenu (Görgesová). Ve finále v Connecticutu zdolala Španělku Suárezovou.

Ve výborné formě pokračovala Sabalenková také na US Open. Ve třetím kole vyřadila Kvitovou a v osmifinále jako jediná dokázala sebrat set pozdější šampionce Ósakaové. Na grandslamu poprvé přešla přes druhé kolo.

3) Lesja Curenková
Lesja Curenková skrečovala utkání druhého kola v Montréalu, ale dala se zdravotně do pořádku a rozehrála se do skvělé formy. V Cincinnati vyřadila obhájkyni titulu Muguruzaovou a došla až do čtvrtfinále, v němž podlehla světové jedničce Halepové.

Ve výborném rozpoložení pokračovala na US Open. Devětadvacetiletá Ukrajinka neztratila set s van Uytvanckovou, vítězkou letošního Australian Open Wozniackou ani Siniakovou. Namále však měla proti Vondroušové. Ve čtvrtfinále jasně nestačila na pozdější šampionku Ósakaovou.

4) Ashleigh Bartyová
Ashleigh Bartyové se příprava na závěrečný grandslam sezony velmi povedla. V Montréalu porazila Beguovou, van Uytvanckovou, Cornetovou a Bertensovou a prohrála až v semifinále se světovou jedničkou a pozdější vítězkou Halepovou. Rumunka zastavila talentovanou Australanku rovněž v Cincinnati, tentokrát už v osmifinále.

Na US Open si vylepšila své grandslamové maximum. Bez ztráty setu vyřadila Jabeurovou, Šafářovou a kvalifikantku Muchovou. Padla až v osmifinále s Karolínou Plíškovou.

5) Anastasija Sevastovová
Anastasija Sevastovová na třetí pokus překonala čtvrtfinále US Open. Na svém nejoblíbenějším turnaji v osmifinále dorazila "kanárem" Svitolinovou a následně vyřadila obhájkyni titulu Stephensovou. Ve svém prvním grandslamovém semifinále prohrála se Serenou Williamsovou.

Během generálky si zahrála čtvrtfinále v Montréalu. V Cincinnati vypadla už v prvním kole.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Darja Kasatkinová
Březen: Danielle Rose Collinsová
Duben: Ana Bogdanová
Květen: Mihaela Buzarnescuová
Červen: Tatjana Mariaová
Červenec: Qiang Wang

 

Úder měsíce

1) Maria Šarapovová
Maria Šarapovová předvedla v Montréalu v derby s Kasatkinovou fantastický forhend po čáře zahraný v běhu.

2) Caroline Garciaová
Caroline Garciaová sice ve čtvrtfinále v Montréalu proti světové jedničce Halepové neuspěla, ale předvedla výstavní dropšot, na který nedokázala zareagovat ani rychlá Rumunka.

3) Světlana Kuzněcovová
Světlana Kuzněcovová ukázala v Cincinnati svůj parádní cit pro míč. Proti Svitolinové nejprve zahrála parádní bekhendový slajs a úřadovala i na síti.

4) Angelique Kerberová
V Cincinnati se blýskla parádním křížným bekhendem Angelique Kerberová, jež vyhrála výměnu proti Američance Keysové.

5) Petra Kvitová
Petra Kvitová nedokázala v Cincinnati proti Mertensové výměnu zakončit u sítě, ovšem poté vytáhla nechytatelný bekhend.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Maria Šarapovová
Březen: Simona Halepová
Duben: Maria Šarapovová
Květen: Simona Halepová
Červen: Caroline Wozniacká
Červenec: Magda Linetteová

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
peggy
Maria,by potrebovala vice trenovat,myslim,ze by jeste sla dale.
Reagovat
Frick
http://www.vecernikpv.cz/co-se-stalo/zpravodajstvi/28111-petru-kvitovou-mel-prepadnout-nenapravitelny-fotbalista-ze-pteni

Docela dobrý článek o tom, co to je za dobráka.
Reagovat
FulnekUltras
natupírovaný čuráček s vleklou lachtaní chorobou - to už víme ;-)
Reagovat
dunphy
Je opravdu k smíchu na všech frontách. Nominovat na průlom měsíce trojici Tsurenko, Barty, Sevastova je fakt úplně mimo.
Reagovat
Frick
https://twitter.com/LudekStanek/status/1039838191300358150
Reagovat
com
tak hracka mesice je myslim jasna.. Teda pokud se lidi nezblazni a nebudou hlasovat pro chudinku Serenu
Reagovat
tommr
u Američanů by mě to vůbec nepžekvapilo ...
Reagovat
aligo
Naomi
Aryna
Světla
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já mám Naomi, Aryna a Caroline :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naomi a Aryna jsou jasné a těsně Světla před Caroline :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist