Hlasujte v srpnových anketách WTA. V kategorii Úder měsíce je nominovaná Šafářová

13. 9. 2017, 12:59
Aktuality 28
Stejně jako každý měsíc i za srpen mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA Tour zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. Mezi nominovanými v kategorii Úder měsíce je Lucie Šafářová, která má možnost zopakovat své vítězství z června. Další české tenistky za srpen nominovány nebyly.

V srpnu si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají čtyři Američanky: vítězka posledního grandslamu sezony US Open Sloane Stephensová, poražená finalistka letošního US Open a šampionka turnaje WTA ve Stanfordu Madison Keysová a semifinalistky US Open Coco Vandewegheová a Venus Williamsová.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Američanky Sofii Keninovou a Shelby Rogersovou, nebo Rusku Darju Kasatkinovou. Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Agnieszka Radwaňská, Madison Keysová, Simona Halepová, Darja Kasatkinová, Jelina Svitolinová a česká tenistka Lucie Šafářová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce
Mezi nominovanými je vítězka letošního US Open Stephensová

1) Sloane Stephensová
Čtyřiadvacetiletá Stephensová se do hlavní soutěže US Open dostala díky chráněnému žebříčku a v cestě za premiérovým grandslamovým titulem vyřadila čtyři nasazené hráčky. Proti Sevastovové a Venus Williamsové zvládla těžké třísetové duely a ve finále ztratila jen tři gamy s krajankou Keysovou. Stala se první domácí šampionkou US Open od roku 1998 a americkou vítězkou grandslamu od Australian Open 2002, jejíž příjmení není Williamsová. Navíc už na předchozích turnajích v Torontu a Cincinnati došla do semifinále. Na kurty se po téměř roční pauze vrátila teprve před dvěma měsíci a v žebříčku je už sedmnáctá.

2) Madison Keysová
Keysová si zahrála ve 22 letech své první grandslamové finále, ve kterém nestačila na svou krajanku a velkou kamarádku Stephensovou. Ve Flushing Meadows vyřadila jednu z největších favoritek Svitolinovou. Na kurty se po operaci levého zápěstí vrátila v Indian Wells a moc se jí nedařilo. V posledních týdnech ale hrála skvěle a přiblížila se návratu do Top 10.

3) Coco Vandewegheová
Vandewegheová na letošním US Open vyrovnala svůj nejlepší grandslamový výsledek - semifinále z letošního Australian Open. Talentovaná Američanka v New Yorku porazila mimo jiné i Agnieszku Radwaňskou a tehdejší světovou jedničku a loňskou finalistku Karolínu Plíškovou. Díky výsledku na domácím grandslamu si vylepšila své žebříčkové maximum na 16. pozici.

4) Venus Williamsová
Starší ze sester Williamsových měla na US Open na dosah třetí letošní grandslamové finále. Na úspěch z Australian Open a Wimbledonu ale nenavázala a souboj o finále s pozdější vítězkou Stephensovou ve třech setech prohrála. I tak se díky skvělým výsledkům na velkých akcích po více než šesti letech vrátila do Top 5.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Serena Williamsová
Únor: Jelina Svitolinová
Březen: Jelena Vesninová
Duben: Laura Siegemundová
Květen: Simona Halepová
Červen: Garbiñe Muguruzaová
Červenec: Madison Keysová


Průlom měsíce
Keninová hrála na US Open skvěle a je jednou z nominovaných

1) Sofia Keninová
Pro osmnáctiletou Keninovou byl letošní ročník domácího grandslamu velkým průlomem. Američanka se pořadatelům US Open za divokou kartu do hlavní soutěže odvděčila postupem do třetího kola, když porazila 32. nasazenou Davisovou, další krajanku Vickeryovou a poprvé si zahrála třetí kolo grandslamu. V něm na centrálním dvorci Arthura Ashe statečně vzdorovala Šarapovové. Svému dětskému idolu podlehla 5-7 2-6.

2) Darja Kasatkinová
Kasatkinová na US Open dosáhla nejlepšího grandslamového výsledku své kariéry, když ve třetím kole porazila šampionku letošního French Open Ostapenkovou a poprvé postoupila do osmifinále. V něm nestačila na Kanepiovou. Díky výkonům v New Yorku se poprvé od French Open dočkala dvou výher v řadě.

3) Shelby Rogersová
Rogersová se na US Open zčásti postarala o nový rekord. Američanka totiž v utkání druhého kola porazila vítězku turnaje WTA v New Havenu Gavrilovovou 7-6 4-6 7-6 až po 3 hodinách a 33 minutách a společně s Australankou zapsala do historie amerického grandslamu nejdelší zápas ženské dvouhry od zavedení tie-breaku v rozhodující sadě. Rogersová poté ve třetím kole pořádně potrápila čtvrtou nasazenou Svitolinovou.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: CoCo Vandewegheová
Únor: Kristina Mladenovicová
Březen: Risa Ozakiová
Duben: Darja Kasatkinová
Květen: Jelena Ostapenková
Červen: Magdaléna Rybáriková
Červenec: Bianca Andreescuová


Úder měsíce
Radwaňská vyhrála kategorii Úder měsíce již několikrát

1) Darja Kasatkinová
Tweener se v ženském tenise příliš často nevidí. Že umějí tento exhibiční úder zahrát i ženy ale na turnaji v Torontu v duelu s Robertou Vinciovou potvrdila Ruska Darja Kasatkinová, jež tímto úderem vyhrála celou výměnu.

2) Agnieszka Radwaňská
Radwaňská v New Havenu v souboji se Shuai Peng předvedla skvělou obranu, výborně zareagovala na nepříjemný volej z rakety Číňanky a pohlednou výměnu zakončila smečí.

3) Simona Halepová
Světová dvojka se na turnaji WTA v New Havenu blýskla v zápase s Taylor Townsendovou parádním obranným lobem z velmi těžké pozice.

4) Madison Keysová
Američanka umí kromě dělového forhendu i bekhendu také technické údery. Výborný dropšot a poté reakci u sítě předvedla v Cincinnati v utkání s pozdější šampionkou a aktuální světovou jedničkou Garbiñe Muguruzaovou.

5) Jelina Svitolinová
Ukrajinka se umí nejen skvěle bránit, ale také přitlačit. Parádní křižný forhend vystřihla ve finále akce WTA v Torontu a celý turnaj nakonec vyhrála.

6) Lucie Šafářová
A do třetice Toronto. Šafářová se v duelu s Cibulkovou ve výměně skvěle bránila a na nepříjemný kratší úder od slovenské jedničky na poslední chvíli zareagovala vynikajícím dropšotem.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Angelique Kerberová
Březen: Caroline Wozniacká
Duben: Kristina Mladenovicová
Květen: Venus Williamsová
Červen: Lucie Šafářová
Červenec: Petra Kvitová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

28
Přidat komentář
VlS
se to mělo jmenovat výměna měsíce, těch super úderů tam bylo hned několik a to z obou stran. To závěrečný ťuknutí je tam vedle nich chudinka :-). Ale jasně, že Lucy můj hlas má.
Reagovat
Andrew89
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=CYoRmfI0LUc

na IG zverejnila příběh, má to i na www. stránkách nahoře je link na youtube. moc pěkné ! jestě jednou gratulace. Pěkná holčička:)
Reagovat
George_Renel
Tak už Nastase ví :-b.
https://revue.idnes.cz/serena-williamsova-tenistka-dcera-jmeno-alexis-olympia-ohanianova-1d5-/lidicky.aspx?c=A170913_162334_lidicky_zar
Reagovat
smazaný uživatel
Vzpominka na Quebec

Byl to úžasný týden, usmívala se Šafářová v rozhovoru před začátkem turnaje. Pamatuji si, že jsem tu byla s mým kanadským trenérem Robem Steckleyem a před turnajem jsme uzavřeli sázku, že když to celé vyhraji, on si ostříhá vlasy, smála se Češka. Předtím jsem totiž už pět let žádný titul z WTA nezískala. Byl to zábavný týden se spoustou těžkých zápasů a byla jsem nesmírně šťastná, když jsem pozvedla trofej nad hlavu.

Tak Lucy my se s Janekdou take ostrihame, jak to znovu vyhrajes:D)

Navsteva na vcerejsim zapase:

Mezi diváky sledoval bleskové vítězství své krajanky také hokejista Tomáš Plekanec. Tomáše znám už dlouho. Když hrajeme turnaj v Montrealu, tak pravidelně nás chodí podporovat. Přijel mi na pár dní fandit už v New Yorku a teď, když jsme tak blízko Montrealu, dorazil zase. Je to od něho hezké a já jsem z toho nadšená, podotkla.

Tak snad ten Plekanec pomuze...:)

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4041--sazka-o-vlasy-pak-titul-safarova-je-po-navratu-do-kanady-plna-vzpominek
Reagovat
misa
Pěkné :)
Reagovat
blixa
Nemá Janekda ježka ? :D
Reagovat
janek_da
jj, ja uz to vzdal a jsem dohola
Reagovat
Fandina
Na to si pamatuji, ale nejsem si jistá, jestli se tenkrát Rob ostříhal.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ten bh backspin hot drop shot uder nebyl vazne spatny...
ale porazit Kasatkinu fakt nebude lehke, nebot ten jeji tweener byl vystavni:)

Takze nic nemuzeme nechat nahode...tak uz jsem Lucy odklikl
a beda Vam, beda Vam, jak budete klikat na neco jineho:D)))

P.S. nechapu proc tam je tento mesic Agnieszka...ikdyz fakt je, ze tu smec prez hlavu snad umi lepe nez Djokovic...no mozna asi pro to... ale proc je tam ta Caro...
jestli by se to nemelo spis cele jmenovat vymena mesice:)
Reagovat
d@ve
Sorry, přiznám se, že jsem hlasoval v práci pro Lucku a doma pro Dariu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
janek_da
Mám stack 32 virtuálních PC. Ze všech Lucy
Reagovat
smazaný uživatel
no prosim, s tebou to urcite vyhrajeme.:)))
Reagovat
tommr
tyhle ankety jsou stejně k ničemu. Hlavní je aby Lucka vyhrála v Quebecu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ten marketing bych nepodcenoval, jak par krat vyhraje, bude vic tzv. viditelna, a treba ji budou i diky tomu nasazovat na lepsi kurty, takze si pak nestezuj, jak ji soupnou na nejaky zapadly kurt a radeji taky pekne klikej:D)
Reagovat
tommr
tak už jsem jí teda taky poslal hlas abys neřek, že jí dost nepodporuju ... :)
A upřímně řečeno Lucka by si tu anketu tentokrát vyhrát opravdu zasloužila, protože její úder byl zdaleka nejlepší. Nakonec to ale stejně vyhraje Halepová ...
Reagovat
smazaný uživatel
Spis Agnieszka ne?:D)
Ta furt vyhrava ty udery mesice...ikdyz Simona jak je v takovych anketach, tak celkem take.
Me by spis prekvapilo, jak by to nevyhrala Kasatkina...tweener v zenskem tenise, neni az tak casty...
Reagovat
tommr
s tou Kasatkinou můžeš mít pravdu. Já osobně teda tweenery moc nemusím a považuju je spíš za cirkusový triky než pořádný tenisový údery. Lidem se to ale z nějakýho důvodu strašně líbí ... :)
Reagovat
sprchon
Je to o výměně. Nechápu, že ještě nezměnili název. :) Lucy super, Darja taky, ostatní nic moc, to mně se povedly lepší hot shoty minulej měsíc. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Caro tam je kvůli Jeline, ne?
Hlasoval bych pro Lucku, ale Darje se to povedlo moc.
Čekal jsem nějaký úder od Sloane, kterým rozhodla 3. set s Venus.
Reagovat
EllNino
to je Grandslam, tudíž akce ITF, takže se do úderů nepočítá, ikdyž jich tam bylo požehnaně, WTA zohledňuje jenom svoje akce :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dík. Dělají binec v měsících a ještě rozdělují další nominace :-)
Sloane - Shelby - Darja
Reagovat
smazaný uživatel
GS neni akce ITF:)
GS je akce 4 tenisovych asociaci, a v kazde zemi je to jeste trosku rozmanite, hlavne Britanie. Najdi mi v organizacnim kalendari ITF ze organizuji GS.
Jsem na to celkem zvedavy...:)
Reagovat
EllNino
tak pardon, prostě není to akce WTA ... tudíž není v nominaci
Reagovat
smazaný uživatel
GS je proste samostatna akce dane zeme, tzv. otevr. mistrostvi Francie, USA, Austr. Britanie.
ITF ma sve FC, DC, HC, dale svoje turnaje ruznych kat.
Potom kalendar akci ATP, WTA ruznych kat.
Je to celkem vsechno prehledne:)))
Reagovat
EllNino
jo pardon, nemusíš mě peskovat 2x :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
ja nepeskuji, ale vlcim....
Reagovat
EllNino
jj :) v pořádku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist