Hlasujte v únorových anketách WTA. Ve hře je i Karolína Plíšková

7. 3. 2017, 13:40
Aktuality 28
Stejně jako každý měsíc i v únoru musí tenisoví příznivci na stránkách WTA Tour zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. Ve dvou kategoriích bojuje o prvenství i současná česká tenisová jednička Karolína Plíšková, která se do obou anket dostala díky famózním výkonům v katarském Dauhá.

Karolína Plíšková prožívá fantastický start do letošní sezony. Světová trojka tak zaslouženě v únorových anketách figuruje hned ve dvou kategoriích. Pro aktuálně nejlepší českou tenistku můžete hlasovat v kategoriích Úder měsíce a Hráčka měsíce.

Finalistky jednotlivých kategoriích vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.

Hráčka měsíce

Kristina Mladenovicová se dostala v únoru do životní formy. Francouzská tenistka poprvé v kariéře vyhrála turnaj WTA, když v hale v ruském Petrohradu nenašla přemožitelku. Úspěšný měsíc navíc zakončila finálovou účastí v mexickém Acapulku. V Dubaji si po výhře nad Karolínou Plíškovou připsala první letošní skalp hráčky Top 5.

Karolína Plíšková získala v Dauhá svůj druhý letošní a celkově osmý kariérní titul. Díky tomu se stala první hráčkou, která v letošním roce vyhrála více než jednu akci na okruhu WTA.

Česká jednička tak pokračovala ve skvělé formě, jež ji provázela už v lednu, kdy triumfovala v Brisbane a došla do čtvrtfinále Australian Open. V katarském Dauhá mimo jiné zvládla čtyři zápasy ve třech dnech a poprvé v kariéře přehrála Dominiku Cibulkovou a Caroline Wozniackou.

Jelina Svitolinová v únoru rovněž vyhrála dva turnaje. Nejprve triumfovala v Tchaj-peji a poté získala svou dosud nejcennější trofej na podniku WTA Premier 5 v Dubaji, kde například zdolala Angelique Kerberovou a Caroline Wozniackou.

Dvaadvacetiletá rodačka z Oděsy také dvěma body pomohla ukrajinskému fedcupovému týmu k postupu do baráže o první světovou skupinu a díky sérii třinácti výher se poprvé v kariéře a jako první Ukrajinka v historii prodrala do elitní desítky.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky
Leden: Serena Williamsová (USA)

Největší průlom měsíce

Jelina Svitolinová (viz Hráčka měsíce)

Kristina Mladenovicová (viz Hráčka měsíce)

CiCi Bellisová zazářila na turnaji WTA Premier 5 v Dubaji, kde neztratila set s Julií Putincevovou ani Laurou Siegemundovou a v osmifinále šokovala výhrou nad hráčkou Top 10 Agnieszkou Radwaňskou. Jízdu sedmnáctileté talentované Američanky zastavila až ve čtvrtfinále Caroline Wozniacká.

Ashleigh Bartyová zažila svůj nejlepší tenisový týden na konci února v Kuala Lumpuru. Australanka v malajské metropoli dokonala double, když triumfovala ve dvouhře i ve čtyřhře. Pro dvacetiletou rodačku z australského Ipswiche se jednalo o premiérový singlový titul, jenž jí zajistil premiérový posun do Top 100.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky
Leden: CoCo Vandewegheová (USA)


Úder měsíce

Kristina Mladenovicová (Petrohrad, finále) - O deblových kvalitách Francouzky nemůže nikdo pochybovat. Mladenovicová předvedla šikovnou ruku i přehled ve finálovém utkání v Petrohradu proti Julii Putincevové, když u sítě zahrála nádherný a technicky náročný volej.

Karolína Plíšková (Dauhá, finále) - Česká jednička se ve finále v Dauhá proti Caroline Wozniacké dostala s Dánkou do volejového souboje a i díky deblovým zkušenostem přestřelku u sítě vyhrála.

Angelique Kerberová (Dubaj, čtvrtfinále) - A aby těch volejů nebylo málo. Fantastický pohyb a reflex předvedla v Dubaji proti Aně Konjuhové dvojnásobná grandslamová šampionka Angelique Kerberová.

Caroline Wozniacká (Dauhá, 2. kolo) - Rychlé nohy má i Caroline Wozniacká. Dánka v duelu s Agnieszkou Radwaňskou parádně doběhla stopvolej Polky a ještě parádněji výměnu zakončila křižným úderem.

Darja Kasatkinová (Dubaj, 1. kolo) - A do třetice Caroline Wozniacká. Tentokrát v roli pozorovatele. Dánka neměla sebemenší šanci včas reagovat na naskakovaný bekhend Darjy Kasatkinové z Ruska.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky
Leden: Agnieszka Radwaňská (Pol.)

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

28
Přidat komentář
brixner
Asi jedna sousedka...Ťapu si to takhle vod Větví s plnou taškou pochutin ze slev, vzal jsem jedny gumový trepky k vodě za sedm pětek, kabelku přes rameno-náš Nguyen mi jí dal jako bonus, když si koupím ještě dva páry fuseklí z pravé novozélandské vlny za dvětěpade, což jsem samosebou nevodmít a najednou, jsa pln dojmů z perfektního a výhodného nákupu, rána na zátylek, až mi ulítla kšiltovka se znakem Realu Madrid, jenž přistála na seschlé tůji, co nevydržela letošní vražednou zimu a moje první myšlenka byla, že Brus Lí vylez z hrobu a navigace ho vomylem zavedla až sem...Depá, vomyl - vona to sousedka z vosmýho baráku a že prej "Zdááár, ty starej chlíváku, co že už nezajdeš, klobásek neni furt dost, néé?" Aby nedošlo k vomylu-vona dělá na jatkách, takže je přímo u zdroje a já když jsem k ní nafáral poprvý, vyšlechtěnej jako ocel a navoněnej pitralonem a tasil svou klobásku, cítil jsem se trapně, prostě znemožněn...No a když se můj mozek vrátil v lebce na původní místo a voči zas zapadly do ďůlků, povídam jí " No, kurava, ty bys měla hrát tenis, páru máš a švih taky a mrštná jsi skoro jako já..." Rozpřáhla se, že mi snad flákne další kamarádskou zepředu, abych se jako srovnal...a já jí hbitě podal tu kabelku se slovy, že jsem jí koupil pro ní a fakt dlouho jí vybíral a vona se vám tak usmála a zjihle praví, že je dojatá a že si už dloho myslela, že nejsem zase takovej prasák, za jakýho mě měla a teď jsem jí o tom přesvědčil! Já jsem ale přesvědčenej vo tom, že kdyby tadle Klára popadla pálku, tydle ankety vyhrává s přehledem! Moje poučení zní-už si nikdy nic nezačínat s nastávajícíma tenistkama, s těma fakt není prdel! Palice mě brní ještě teď, takže vlastně ani nevím, jestli jsem na Tenisportálu, ta ztráta orientace za to fakt nestojí...Depá tenistky, e e :-)
Reagovat
Krisboy
Hráčka Karolína, průlom Elina, úder Angie (za tu pravou ruku :)
Reagovat
VlS
Ale nebyl to winner, čekala, kam to Darji spadne a bylo to těsný
Reagovat
Krisboy
Nebyl, ale o to nejde. Není to "Winner" Of The Month, nýbrž "Shot". A jak píšu - líbilo se mi, jak si pohotově přehodila raketu do druhé ruky.
Reagovat
horska.kraslice
To byla teda opravdu rychlost neuvěřitelná, s jakou si Angie přehodila raketu do pravé ruky.
Reagovat
smazaný uživatel
Hráčka i průlom Elina, Karolína sice vyhrála Dauhá, ale Dubaj je letos o třídu výš
Reagovat
smazaný uživatel
+ Elina vyhrála i v Taibei takže hráčka měsíce jednoznačně Elina
Reagovat
VlS
Vytesej to někam do skály, říkáš to tak přesvědčeně ....
Reagovat
lars
Elina S. mela stesti , ze mela Karol v Dubaji smulu na los , jinak by s Karol pravdepodobne prohrala ve finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Hracka mesice Karolina, prulom mesice Ash, uder mesice KiKi.
Reagovat
VlS
Stejne
Reagovat
lars
Kiki ale hrala finale v Mexiku v breznu.
Reagovat
EllNino
vyhrála titul v Petrohradu ;)
Reagovat
lars
aut :)
Reagovat
Haitik
Máme výročí.. :DD Přesně před rokem..

https://www.youtube.com/watch?v=UWSXQuBHJ38

Celkem to letí..
Reagovat
Krisboy
Jj, bohužel to uteklo rychle.
Reagovat
Fandina
Uteklo to jako voda a za chvíli už je zase na kurtu.
Reagovat
Krisboy
Uteklo to jako vodka.
Reagovat
Fandina
To také a jako meldonium :-)).
Reagovat
dunphy
"Fairly ugly carpet" trololol.
Reagovat
Krisboy
V SHOT OF THE MONTH není žádnej úder Agy? Co se stalo? Konec světa? Korupce ve WTA????
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
Krisboy
https://youtu.be/DcjFoPuWQb4?t=53
Reagovat
Fandina
Jinak dala jsem hlas Káje, líbilo se mi, jak stála na síti a s přehledem rozdělovala rány, potom se mi libila Kiki, Caro, Kasatkina a u Kerber pěkná výměna, ale poslední úder nebyl její, takže v mém hodnocení skončila nakonec.
Reagovat
VlS
Kdo je Aga?
Reagovat
Krisboy
Ále..taková jedna, dřív to docela uměla, tu už asi nebudeš pamatovat, je to už dlouho.
Reagovat
VlS
Ja tááák :-)
Reagovat
blixa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist