Hlasujte v zářijových anketách WTA. Plíšková může být hráčkou měsíce

4. 10. 2018, 13:01
Aktuality 2
Stejně jako každý měsíc i za září mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. V zářijových anketách se může stát hráčkou měsíce Karolína Plíšková. Další česká hráčka Petra Kvitová byla nominována v kategorii Úder měsíce.

Za září si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají tři tenistky - šampionka halové akce v Tokiu Karolína Plíšková, vítězka turnaje ve Wuhanu Aryna Sabalenková a finalistka tokijského podniku Naomi Ósakaová.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Estonku Anett Kontaveitovou, Chorvatku Donnu Vekičovou a Číňanku Qiang Wang.

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Petra Kvitová, Dominika Cibulková, Su-Wei Hsieh, Naomi ÓsakaováAmanda Anisimovová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Naomi Ósakaová
Naomi Ósakaová v srpnu vyhrála anketu Hráčka měsíce díky triumfu na US Open. A po senzačním grandslamovém titulu vítězila dál. Na domácí halové akci v Tokiu prodloužila svou neporazitelnost na 10 zápasů a prohrála až ve finále s Karolínou Plíškovou. Na domácí půdě porazila bez ztráty setu Cibulkovou, Strýcovou a Giorgiovou.

2) Karolína Plíšková
Karolína Plíšková v Tokiu vybojovala svůj druhý letošní a celkově 11. triumf na okruhu WTA. Česká hráčka přitom v úvodních třech zápasech musela vždy dotahovat takřka prohrané utkání. Problémy měla s Gavrilovovou i Vekičovou, a ve čtvrtfinále proti Riskeové dokonce odvracela mečboly. Ve finále zastavila Ósakaovou.

3) Aryna Sabalenková
Aryna Sabalenková prožívá životní sezonu a v září přišel další životní úspěch. Dvacetiletá Běloruska totiž ovládla turnaj WTA Premier 5 ve Wuhanu, získala druhý letošní i kariérní titul a ten vůbec nejcennější.

Sabalenková v čínském městě vyhrála všech šest soubojů, když porazila Suárezovou, Svitolinovou, Keninovou, Cibulkovou, Bartyovou a ve finále Kontaveitovou. V posledních čtyřech zápasech neztratila jediný set. V žebříčku se vyhoupla na své maximum - 16. místo a stále bojuje o postup na Turnaj mistryň v Singapuru.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Simona Halepová
Únor: Petra Kvitová
Březen: Naomi Ósakaová
Duben: Karolína Plíšková
Květen: Simona Halepová
Červen: Petra Kvitová
Červenec: Angelique Kerberová
Srpen: Naomi Ósakaová


Průlom měsíce

1) Anett Kontaveitová
Anett Kontaveitová ve Wuhanu došla do svého největšího finále v kariéře, v němž ji zastavila až rozjetá Aryna Sabalenková. Od Wimbledonu přitom Estonka vyhrála na jednom turnaji více než jeden zápas jen jednou.

Svou parádní jízdu ve Wuhanu odstartovala vítězstvím nad Stephensovou, přestože s Američankou prohrávala o set a brejk. Poté vyřadila Vekičovou, Shuai Zhang, Siniakovou a Qiang Wang. Díky svému největšímu finále se v žebříčku WTA posunula na 21. příčku, což je pro Kontaveitovou nové maximum.

2) Qiang Wang
Qiang Wang vyhrála tuto anketu v červenci díky triumfu v Nanchangu a na domácích turnajích pokračovala ve skvělé formě i nadále. V Guangzhou ztratila v pěti zápasech dohromady jen 18 gamů a získala druhý kariérní titul. O týden později se navíc stala první domácí semifinalistkou wuhanského turnaje.

Číňanka na prestižní akci přehrála Sakkariovou, Karolínu Plíškovou, Gavrilovovou a Puigovou a protáhla svou neporazitelnost na 14 výher. V semifinále nemohla kvůli zranění vzdorovat Estonce Kontaveitové a utkání vzdala. Díky parádním výsledkům poskočila na 28. pozici ve světovém hodnocení a stala se čínskou jedničkou.

3) Donna Vekičová
Donna Vekičová v hale v Tokiu porazila hned dvě hráčky Top 10 a postoupila do semifinále. Dvaadvacetiletá Chorvatka v hlavním městě vyřadila Stephensovou, Kontaovou a Garciaovou. Nestačila až v semifinále na pozdější vítězku Karolínu Plíškovou. Ve Wuhanu jí v prvním kole vzdala Vandewegheová, ve druhém kole prohrála s pozdější finalistkou Kontaveitovou.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Darja Kasatkinová
Březen: Danielle Rose Collinsová
Duben: Ana Bogdanová
Květen: Mihaela Buzarnescuová
Červen: Tatjana Mariaová
Červenec: Qiang Wang
Srpen: Aryna Sabalenková


Úder měsíce

1) Petra Kvitová
Petra Kvitová si v souboji s Pavljučenkovou ve Wuhanu fantasticky poradila s výborným kraťasem z rakety Rusky.

2) Naomi Ósakaová
Naomi Ósakaová v domácí hale v Tokiu vyhrála téměř prohranou výměnu s Italkou Giorgiovou.

3) Su-Wei Hsieh
Su-Wei Hsieh v japonské Hirošimě vytáhla nečekané zkrácení hry proti Qiang Wang.

4) Amanda Anisimovová
V Hirošimě se blýskla také Amanda Anisimovová. Mladá talentovaná Američanka proti Slovence Schmiedlové zahrála nechytatelný bekhendový úder.

5) Dominika Cibulková
Dominika Cibulková ve Wuhanu parádně proměnila mečbol proti světové jedničce Halepové. Nejprve se výborně ubránila a poté Rumunku skvěle prohodila.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Maria Šarapovová
Březen: Simona Halepová
Duben: Maria Šarapovová
Květen: Simona Halepová
Červen: Caroline Wozniacká
Červenec: Magda Linetteová
Srpen: Maria Šarapovová

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
aligo
Sabalenka
Wang
Kvitova
Reagovat
Rudolfek
Jakou řečí hlásí stavy ta tetaumpire v utkání Karolina Wang ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist