Hlaváčková je s Polákem Kubotem v semifinále mixu

9. 9. 2015, 11:58
Aktuality 8
Český deblistům se na letošním US Open nedařilo, všichni vypadli ještě před čtvrtfinálovými branami. Český prapor drží alespoň ve smíšené čtyřhře Andrea Hlaváčková, která s Polákem Lukaszem Kubotem postoupila už do semifinále.
Andrea Hlaváčková a Lukasz Kubot

Andrea Hlaváčková s Lukaszem Kubotem už spolu hráli smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu, kde vypadli ve 3. kole. V New Yorku začali skvěle, jelikož v 1. kole vyřadili nasazené jedničky a obhájce titulu Saniu Mirzaovou z Indie a Brazilce Bruna Soarese. "Především nás to baví a hru na kurtu si spolu užíváme," vyzdvihl Kubot. 

Nyní jsou už v semifinále, když v boji o něj včera porazili australsko-běloruský pár Anastasia Rodionovová a Max Mirnyj dvakrát 6-4.

"V každém zápasu jsme tady měli těžké soupeře. Podporujeme se a myslím, že hrajeme každým dnem lépe," řekla Hlaváčková v rozhovoru na dvorci. "Lukasz je skvělý, čiší z něj energie a díky němu se zvedám i já," dodala.

"Andrea se zlepšuje a ve čtvrtfinále byla jazýčkem na misce vah. V prvním setu předvedla dva skvělé returny v důležitých okamžicích," pochválil Kubot českou spoluhráčku. A na otázku, co by měla Hlaváčková zlepšit, zavtipkoval: "Měla by si zkrátit vlasy."

Ve středečním boji o finále vyzvou domácí tandem Bethanie Matteková-Sandsová a Sam Querrey.

Devětadvacetiletá Hlaváčková už na US Open jednou vavřín z mixu získala. A to předloni a shodnou okolností s Mirným, kterého nyní vyřadila. V roce 2013 vyhrála také čtyřhru žen s Lucií Hradeckou, s níž má trofej i z Roland Garros 2011.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
dva zápasy hrála Andy s Kubotem super. Byla radost se na ně dívat, ale viděla jsem i Beth s Querym a ti také jeli jako pila. Takže držím palce Andrejko Lukasi pojĎte!!!
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/nutribulletceskarepublika/photos/a.676977892409235.1073741827.676974675742890/855031447937211/?type=1&theater

Je na mix(ování) vodborník.
Reagovat
Fandina
:-)))))
Reagovat
tommr
možná zatím nejtěžší: Mattek-Sands + Querrey. Pokud ale zopakujou dobrý výkony z předchozích zápasů mají na to, aby je taky porazili ... :)
Reagovat
Jan
Aspoň ten mix, kdyby vyhráli, když ten debl nevyšel. A kdoví jak dopadne Petra :)
Reagovat
tommr
jj Andree bych to přál - mix je sice nejmíň sledovaná disciplína, ale GS titul je GS titul ... :)
Reagovat
Fandina
Souhlas, je to GS a navíc, Andy už jeden má a právě tady z USO, takže proč ne znovu. Evidentně na to má.
Reagovat
Jan
Podporujeme se a myslím, že hrajeme každým dnem lépe - Every day in every way I feel better and better (každý den se cítím lépe a lépe) Inspektor Clouseau
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist