Hlaváčková končí se Shuai Peng, Strýcová s Mirzaovou

11. 4. 2017, 10:50
Aktuality 15
Druhý nejúspěšnější pár letošní sezony Andrea Hlaváčková/Shuai Peng už tenisoví příznivci společně na kurtu neuvidí. Češka a Číňanka ukončily spolupráci, jež začala letos v Shenzhenu. Jednatřicetiletá Shuai Peng se totiž chce soustředit na dvouhru. Stejný osud potkal i další úspěšnou dvojici Barbora Strýcová/Sania Mirzaová. Na singla se chce zaměřit česká tenistka.
Shuai Peng a Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková a Shuai Peng spolu tvořily jeden z nejúspěšnějších letošních deblových párů. Češka a Číňanka zahájily spolupráci letos v Shenzhenu a hned z toho byl titul. Poté se ještě probojovaly do finále na Australian Open, v Dubaji a na poslední akci v Miami došly mezi nejlepší čtyři.

Proto je překvapením, že se druhá nejlepší dvojice letošního hodnocení rozchází. Ještě v minulém týdnu byly dokonce v čele žebříčku. Česko-čínský tandem letos společně odehrál celkem sedm turnajů a třikrát byl ve finále.

Důvodem je rozhodnutí Shuai Peng, jež se chce letos soustředit zejména na dvouhru. Jednatřicetiletá Číňanka zakončila loňskou sezonu na 103. místě, ale za poslední tři měsíce sbírala úspěchy i v singlu a už je čtyřicátá.

Stejný osud potkal i Barboru Strýcovou se Saniou Mirzaovou. Ukončení jejich spolupráce iniciovala zhruba před týdnem Češka, která se chce stejně jako Shuai Peng zaměřit hlavně na dvouhru. Češka a Indka spolu od loňského srpna dosáhly na pět finálových účastí, z toho dvakrát triumfovaly (Cincinnati 2016, Tokio 2016).

"Barbora se chce letos plně věnovat singlu," řekl ESPN kouč a otec její bývalé deblové partnerky Imran Mirza. "Postup do závěrečných bojů ve dvouhře i čtyřhře považuje za vyčerpávající. Nejvyšší prioritou Sanii je naopak získat ještě několik deblových titulů. Proto se jejich cesty rozešly," dodal.

Hlaváčková už má novou deblovou partnerku. Bude jí maďarská tenistka Timea Babosová. Mirzaová bude startovat po boku Jaroslavy Švedovové.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
brixner
Já bych se od Šani nechal klidně buzerovat, bekhend hraju jednoruč a voleje mám taky docela dobrý, panděro ještě nemám, pozápasovou údržbu bych taky zvládal s pověstnou precizností, kdyby Šaňa už měla dost, musela by se to naučit hezky česky, páč indicky nerozumím,něco ve smyslu "yes yes, you my guardian angel, go go on" bych si nechal překládat vod uklízeček v areálech, před zápasem na stojáka ještě v rychlosti probrat strategii...sousedky u nás by věděly kulový...
Hele, já bych do toho klidně šel! Tahle muslimka je kus, časem by konvertovala k brixnerismu...
No že mi to schvalujete?
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusím být znalec čtyřhry, ale i podle posledních výsledků se dalo čekat, že se Mirza a Strýcová rozejdou..Pro Strýcovou jediná šance, jak získat GS
Reagovat
Dobry-den
Že se rozejde hulvátka s muslimkou, to se dalo čekat, ty dvě si spolu nerozuměly, to musel vidět každý. Zdůvodnění rozchodu považuji za komické.

Ale rozchod Pchenk s Hlaváčkovou je pro mě celkem překvapivý, zároveň je to ale pořádná facka pro Hlavatku a trest za to, jak se dříve zachovala ke Hradecké. Dobře jí tak.
Reagovat
FulnekUltras
Kdo tenis umí a věří si, snaží se dokázat své kvality v singlu, kdo neumí, žije v deblu z umění druhých.
Reagovat
horska.kraslice
V této souvislosti: ani dvojice Voráčová-Schuurs nehraje ve Švýcarském Bielu spolu, a přitom jim to celkem slušně šlapalo. Zajímavé je i to, že Schuurs s jinou partnerkou jsou na tomto turnaji nasazené jako jedničky.
Reagovat
tmora
Andrea s Babos - no nevim, pro Babos je taktéž prioritách singl. Proč se nedohodla s Mirzou - to bych viděl jako realnejsi.
Reagovat
blixa
Dobrá otázka, ale s Mirzou je drobet těžký vyjít, možná by se holky brzo pozabíjely :D
Reagovat
Fandina
A to říkal kdo, že je s ní těžko vyjít?
Reagovat
blixa
Drby, drby. Bývalé spoluhráčky sem tam něco pustily.
Reagovat
VlS
Taky jsem něco zaslech, je údaj ě hodně kritická a málo sebekritická.
Reagovat
blixa
Tak tak.
Reagovat
Fandina
Škoda, že se spolu nedomluvily, i když spolu v Charlestonu hrály, tak třeba to zkoušely. Mirza se domluvila se Shvedovou.
Reagovat
PetaM
Protože Mirza hledá někoho dobrého na BH ... A Andrea a BH ... To je trochu těžké :D :D
Reagovat
aligo
Mirza hledá někoho kdo se nechá buzerovat :P
Reagovat
PetaM
To asi taky no :D Já osobně bych se bál jejího táty. Když jde k lavičce, mám i u streamu chuť utéct :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist