Hlaváčková s Babosovou proměnily první společný turnaj v triumf

5. 5. 2017, 23:11
Aktuality 7
WTA RABAT - Andrea Hlaváčková s novou spoluhráčkou Timeou Babosovou získaly v Rabatu hned na prvním společném turnaji titul ve čtyřhře. Česko-maďarská dvojice otočila finále se srbsko-belgickým párem Nina Sojanovičová, Maryna Zanevská ve vítězství 2-6 6-3 10-5. Pro Hlaváčkovou je dnešní trofej už 21. deblovou v kariéře.
Timea Babosová a Andrea Hlaváčková

Třicetiletá rodačka z Plzně musela sáhnout ke změně partnerky v průběhu sezony. Číňanka Shuai Peng se totiž bude více věnovat dvouhře a na začátku dubna proto Hlaváčková oznámila spolupráci s Babosovou. Se Shuai Peng letos na začátku ledna vyhrály turnaj v Shenzhenu.

 

Na antuce v marocké metropoli s Babosovou plnily roli deblových jedniček a až do finále zvládly všechny zápasy ve dvou setech. Dnes Stojanovičovou se Zanevskou zlomily v supertie-breaku 10-5.


Do finále dvouhry postoupily dvě na turnajích WTA již devět zápasů neporažené tenistky. Nejvýše nasazená Ruska Anastasia Pavljučenkovová v semifinále porazila Saru Erraniovou, italská veteránka Francesca Schiavoneová si pak poradila s Američankou Varvarou Lepchenkovou.

Šestatřicetiletá Schiavoneová, jež absolvuje svou rozlučkovou sezonu, minulý měsíc triumfovala na antuce v kolumbijské Bogotě a nyní může přidat další titul. Pavljučenkovová v dubnu získala titul na tvrdém povrchu v mexickém Monterrey, sérii výher jí narušila jen porážku ve Fed Cupu od belgičanky Elise Mertensové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Deblistky jsou holky šikovné. Květa s Groenefeld je už na sedmém místě v race, před nimi Katka s Hráďou a Andrejka z Babos proletěly o 1563 míst na 39. Tak jen tak dál!!!
Reagovat
VlS
je vidět ten super nadhled:-)
https://youtu.be/PBhYs7HIy4s
Reagovat
VlS
Gratulka Andy.
Reagovat
horska.kraslice
Gratulace k titulu, doufejme, že je první krok k TM :-)
Reagovat
Fandina
Určitě je, Babos hrála TM vloni a Andrejka už několikrát a když se dobře umístí na nějakém GS, tak body naběhnou.
Reagovat
tommr
když budou pokračovat tímhle tempem tak by to ještě mohly stihnout. Bude to ale strašně těžký. V Madridu mají špatnej los a už ve čtvrtfinále narazí na nasazený jedničky (Bucie) ...
Reagovat
VlS
ještě tam nejsou ani jedny. Dočkej času
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist