Hlaváčková se počtvrté kvalifikovala na Turnaj mistryň, poprvé s Babosovou

5. 10. 2017, 08:17
Aktuality 16
Andrea Hlaváčková je čtvrtou českou tenistkou, která má letos jistou účast na Turnaji mistryň. Do Singapuru se ve čtyřhře kvalifikovala již počtvrté v kariéře a poprvé v páru s Maďarkou Timeou Babosovou.

Andrea Hlaváčková rozjela sezonu s Číňankou Shuai Peng, ale v dubnu po Miami jejich spolupráce na popud Asiatky skončila. Přitom ještě nyní spolu drží postupovou pozici na Turnaj mistryň.

Hlaváčková si však našla parťačku novou a od dubna začala hrát s Timeaou Babosovou. Už první společný turnaj v Rabatu a vyhrály, následně došly až do finále v Madridu a započaly úspěšnou spolupráci. Tituly získaly také v Québecu a minulý týden v Taškentu a po včerejším postupu do čtvrtfinále v Pekingu mají hned v první společné, byť necelé, sezoně jistou účast na Turnaji mistryň.

"Masters byl důvod, proč jsme hrály spoustu turnajů. Timea je do toho zapálená a je z naší spolupráce nadšená," říkala v sezoně Hlaváčková, jež se v létě vdala.

V minulosti si aktuálně sedmá deblistka světa Hlaváčková zahrála Turnaj mistryň třikrát s Hradeckou, v roce 2012 v Istanbulu neuspěly ve finále.

Před Hlaváčkovou si start na vrcholu sezony zajistily ve dvouhře Karolína Plíšková a ve čtyřhře Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou.

Šanci kvalifikovat se má ve čtyřhře ještě veteránka Květa Peschkeová s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou. Turnaj mistryň se hraje 22. až 29. října.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
tommr
holky dnešní postup na TM oslavily vydřenou výhrou v Pekingu a postupem do semifinále ... :)
Reagovat
baggik
Gratulace Andrejce!
Reagovat
tommr
postup na TM je pro ní velkej úspěch po té jak jí vyšplouchla Pengová. Začít úspěšně znova po téměř půli sezóny od nuly by mnoho hráček nedokázalo ... :)
Reagovat
aligo
Jsem rád, že moje oblíbenkyně se tam dostala také :)))
Reagovat
Fandina
Gratulace Andrejce. A koukám, že je na postupovém místě (když bohužel Šafinka s Beth nemohou hrát) s Peng.

Tak si alespoň může vybrat, s kterou bude hrát, když už tedy nemůže hrát dvakrát :-)).
Reagovat
aligo
Samozřejmě s timeou, po tom jak se peng zachovala... Že se strašně chce soustředit na dvouhru apak hraje se saniou...
Reagovat
Fandina
tak samozřejmě, já jen, kdyby náhodou ta situace nastala, tak si máže vybírat
Reagovat
Fandina
může
Reagovat
PetaM
Může, ale zároveň nemůže. Andrea se nedávno vyjadřovala, že s Peng na TM určitě hrát nebude. Že kdyby se nekvalifikovala s Timeou, že s Peng i tak nenastoupí :D Sice nevím, jestli by to fakt dodržela, ale teď už to naštěstí nemusí řešit a zahraje si s Timeou :D
Reagovat
Fandina
Aha, tak to jsem nevěděla, ale každopádně Andrejka je letos nablíž si zahrát dvakrát, co se týká rozpadlých párů. Vloni to myslím měla Martina nebo Mirza? A tu tam letos v adeptkách zatím nevidím.
Reagovat
Fandina
nejblíž
Reagovat
PetaM
Tuším, že Mirza s Martinou a s Bárou :D
Reagovat
aligo
A peng může ještě klidně hrát se saniou
Reagovat
Fandina
Zatím jsou hodně daleko, to by musely vyhrát tady v Pekingu, což nereálné není a pak by musely vypadnout některé před nimi.
http://live-tennis.eu/en/wta-doubles-race
Reagovat
tommr
Pengová dneska skrečovala osmifinále dvouhry takže velice pochybuju, že v deblu nastoupí a i kdyby nastoupila tak je velice nepravděpodobný, že by mohly s Mirzaovou uspět ...
Reagovat
Fandina
Tak uvidíme, když nenastoupí, tak je to jasné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist