Hlaváčková skončila v Nizozemsku ve druhém kole na raketě domácí Rusové

15. 6. 2017, 12:47
Aktuality 18
WTA 'S-HERTOGENBOSCH - Andrea Hlaváčková si čtvrtfinále na turnaji WTA International v 's-Hertogenboschi nezahraje. Česká kvalifikantka v dnešním utkání druhého kola podlehla 2-6 5-7 domácí divoké kartě Arantxe Rusové. Nizozemka se do čtvrtfinále na okruhu WTA Tour probojovala po dlouhých čtyřech letech. O své premiérové semifinále bude bojovat proti Natalii Vichljancevové.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková si na právě probíhajícím turnaji WTA International v 's-Hertogenboschi letos potřetí vyzkoušela kvalifikaci. Zatímco v Dubaji ani Charlestonu neuspěla, v nizozemské metropoli zvládla dva těžké duely s krajankami Terezou Smitkovou a Karolínou Muchovou a poprvé od loňského října si zahrála hlavní soutěž na okruhu WTA.

V prvním kole měla devětadvacetiletá Češka, jež se výhradně soustředí na čtyřhru, původně čelit nasazené Jaroslavě Švedovové. Kazaška se však odhlásila a Hlaváčková se svou novou soupeřku dozvěděla až těsně před startem utkání.

Se šťastnou poraženou z kvalifikace Asiou Muhammadovou si poradila ve třech setech a postoupila po roce do druhého kola hlavní soutěže na okruhu WTA Tour.

Dnes čelila domácí divoké kartě Arantxe Rusové, jež v prvním kole porazila její deblovou partnerku Timeu Babosovou. Šestadvacetiletá Nizozemka dnes přehrála i druhou členku jednoho z nejlepších párů letošní sezony.

První set rozhodla hlavně procentuální úspěšnost trefených prvních servisů. Zatímco Hlaváčková se nedostala ani na poloviční úspěšnost, domácí Rusová podávala výborně (78%).

Hlaváčkovou na servisu evidentně omezovaly bolesti levého stehna, které si nechala hned po třech gamech v šatnách ošetřit a poté ještě při každé z přestávek v úvodním dějství. Díky servisu i solidní hře od základní čáry si Nizozemka ani jednou neprohrála podání a chybující Hlaváčkovou dvakrát brejkla.

Česká tenistka se s prvním podáním trápila i v sadě číslo dvě. Tentokrát si ale dokázala servis pokaždé udržet. Dokonce nečelila jedinému brejkbolu. Naopak Rusová si stále držela vysokou úspěšnost a jedinou brejkbolovou hrozbu odvrátila.

První komplikace přišly v jedenácté hře, kdy Hlaváčková na podání čelila stavu 15-40. Oba brejkboly však zlikvidovala dvěma vítěznými míči. Nizozemka si ovšem postupně vypracovala další čtyři šance a šestou možnost Češku brejknout už využila, čímž si zajistila šanci zápas doservírovat.

Tu Rusová proměnila ve vítězství a po dlouhých čtyřech letech postoupila do čtvrtfinále na okruhu WTA Tour, jež si naposledy zahrála v červenci 2013 na antuce v Bad Gasteinu.

Dnešním vítězstvím tak zkompletovala čtvrtfinálové účasti na všech površích. V roce 2008 postoupila mezi nejlepší osmičku na tvrdém povrchu v Guangzhou a postup do čtvrtfinále slavila ještě před sedmi lety na antuce v Estorilu.

O premiérové semifinále na akci WTA si poprvé zahraje s talentovanou Natalií Vichljancevovou z Ruska, která je na trávě mezi nejlepšími osmi stejně jako Rusová vůbec poprvé v kariéře.

Pro Hlaváčkovou turnaj ještě nekončí. Česká tenistka stále bojuje ve čtyřhře, v níž tvoří s maďarskou tenistkou Timeou Babosovou nejvýše nasazenou dvojici. Dnes je čeká v odpoledních hodinách duel o postup do semifinále.

• WTA INTERNATIONAL 'S-HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (15. 6. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rusová (Niz.) - Hlaváčková (ČR) 6-2 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

18
Přidat komentář
FulnekUltras
Klepu na dřevo, páč od Bengálu už se nám to zatahuje...

http://www.accuweather.com/en/np/nepal-weather
Reagovat
dunphy
Hezky si ten bič na sebe Hsieh na konci upletla. Zdržovala, zdržovala, až se sama totálně vyřadila. :D
Reagovat
Frick
To bylo asi jako porazit doma San Marino 1:0 jejich čistokrevnym vlastencem v 90.(+4) minutě
Reagovat
vrabejka
Lucka vyhraje to je jasné.
Reagovat
Dobry-den
Wimbledon? URČITĚĚĚ
Reagovat
Frick
http://i2.mirror.co.uk/incoming/article6323408.ece/ALTERNATES/s1227b/PAY-Kingfisher-in-action-hunting.jpg
Reagovat
Frick
jako Magda :o)
Reagovat
com
hlavackova out a safarova nejspis taky, hruza co tam zas predvadi
Reagovat
PetaM
Pověsit na náměstí!!!!!
Reagovat
aligo
neskutečná bída....
Reagovat
lars
vzdyt vede :)
Reagovat
dadaft
příští rok by místo Hertogenbosche měla O2TV koupit Nottingham (nebo oboje).
jednak tam hrajou jen holky a není třeba různě čekat, až dohrajou chlapi, jednak už tam začíná jezdit lepší osádka a jednak je to prostě stará dobrá Anglie, kde je tráva doma.

na Barty proti Kontě se těším festovně. ))
Reagovat
tommr
nebude dneska Nottingham na Eurosportu?
Reagovat
dadaft
nějaké záznamy myslím jo
Reagovat
EllNino
i live
Reagovat
EllNino
jinak v Nottinghamu nehrajou jen holky, hraje se souběžně i mužský challenger :) ...
Reagovat
Frick
Dilino phenel, so džanel, goďaver džanel, so phenel.
Reagovat
tommr
škoda, že Andrea dneska nebyla úplně fit. Kdyby mohla hrát naplno tak by zápas určitě vypadal jinak. Snad bude Andrea schopná nastoupit do debla jehož výsledek je pro ní mnohem důležitější ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist