Hlaváčková v Québecu prošla kvalifikací a čeká ji souboj s Hradeckou

10. 9. 2017, 23:34
Aktuality 18
WTA QUÉBEC - Andrea Hlaváčková na podniku WTA v hale v kanadském Québecu startuje na teprve třetí letošní akci ve dvouhře a už podruhé se dokázala kvalifikovat do hlavní soutěže. V dnešním rozhodujícím druhém kole jednatřicetiletá Češka smetla Američanku Arconadaovou a může se už chystat na souboj s bývalou deblovou parťačkou Lucií Hradeckou.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková se letos soustředí téměř jen na čtyřhru, třikrát však zkusila štěstí i ve dvouhře a dvakrát se kvalifikovala do hlavní soutěže. Poprvé uspěla v červnu na trávě v Hertogenboschi, kde to dotáhla do osmifinále, podruhé tento víkend v hale v kanadském Québecu. 

Čtvrtfinalistka turnaje z let 2011 a 2014 ve dvou kvalifikačních zápasech neztratila ani set. Včera zdolala 7-6 6-4 Švýcarku Amru Sadikovicovou a dnes smetla 6-1 6-2 osmnáctiletou Američanku Usue Arconadaovou.

Do hlavní soutěže vstoupí jednatřicetiletá rodačka z Plzně soubojem proti Lucii Hradecké. O rok starší krajance, s níž ještě loni tvořila deblový pár. Společně vyhrály dva grandslamy či získaly olympijské stříbro, ale také za sebou mají neshody a dva rozchody.

Tři ze čtyř vzájemných duelů vyhrála o rok starší Hradecká. Ta však ještě dnes hrála deblové finále na US Open, zatímco Hlaváčková se v kanadské hale již skvěle aklimatizovala.

WTA INTERNATIONAL QUÉBEC
los dvouhry
los čtyřhry

Obě budou v Québecu startovat i ve čtyřhře. Hlaváčková nastoupí s Maďarkou Timeou Babosovou a z pozice nasazených jedniček se budou snažit vylepšit si postavení v boji o Turnaj mistryň. Hradecká bude s krajankou Barborou Krejčíkovou tvořit druhý nasazený pár.

Ve dvouhře se v Québecu představí pět českých tenistek a čtyři z nich jsou v horní polovině pavouka. Hlaváčková či Hradecká ve čtvrtfinále může narazit na Lucii Šafářovou, nebo Terezu Martincovou. Nejvýše nasazená Šafářová se v prvním kole utká s domácí Annou Tatišiviliovou, loňská semifnalistka Martincová bude na úvod čelit Sofii Keninové. Další Češka Barbora Krejčíková vyzve Švýcarku Viktoriji Golubicovou.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 09. 2017)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Hlaváčková (ČR) - Arconadaová (USA) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Fandina
Andrejka je v singlu pěkně rozehraná, tak uvidíme, jak mač bude vypadat. Doufám, že to bude k vidění.
Reagovat
EllNino
Jak jinak :D :D
Reagovat
Fandina
Divím se, že nejsou všechny naše holky v jedné čtvrtině, ještě jsou tam čtyři volná místa.
Reagovat
tommr
ale v případě Háček to až tak nebolí, protože jejich ambice v singlu jsou už jen minimální ...
Hlavně pro Andreu bude mnohem důležitější uspět v deblu ve kterým ještě zdaleka nemá zajištěnou účast na letošním TM a případnej titul z Quebecu by jí hodně pomoh ...
Reagovat
Frick
Tak Andrejka hraje "když je možnost". V zásadě se musí sejít a) turnaj dostatečně atraktivní pro ni jakožto elitní deblistku b) turnaj s dostatečně nízkým cutem v kvalde singlu

..pak si ten singl dá...

Nutno ale říct, že vcelku dobře. Aby nakonec ještě nechtěla ten singl hrát o trochu více. :-D
Reagovat
FulnekUltras
myslím, že její místo už je teď spíš v médiích - tam předvádí mnohem lepší výkony než s pálkou
Reagovat
Fandina
To určitě, její vlogy, jsou super, ale hlavně proto, že jsou o tenise, ze zákulisí. Takže všechno souvisí se vším.
Reagovat
FulnekUltras
takýchto hľbkovo zasvätených expertov nám teraz v tv treba ;)
Reagovat
Fandina
To víš, za komunismu tam nikoho nepouštěli, to bylo všechno pod cenzurou.
Reagovat
FulnekUltras
???
Reagovat
Fandina
Že je to dobře, že slyšíme a vidíme od tenisty, jak to na okruhu vypadá.
Reagovat
slacker
nejak mi chybi vycet akci co ta fandina v tom triapultem odboji spachala
Reagovat
Fandina
já myslím, že tobě toho chybí víc
Reagovat
tommr
pokud by v Quebecu uspěla a došla aspoň do čtvrtfinále tak by si ty možnosti do budoucna hodně rozšířila. Los má docela slušnej ...
Reagovat
Frick
Jinak si myslim, že Andrejka je v singlech hráčkou, co celkem "naplnila své možnosti" - finále WTA turnaje, OF na GS... na moc víc asi nikdy neměla...

U Hradecký se to hodnotí hůře. SF na PM v Madridu bylo určitě skvělé, na druhou stra z těch všech finálových účastí se nějaký ten titul vytěžit měl...
Reagovat
Torn
Taky si řikám, byla by to docela příjmená změna se nervovat u finále někoho jiného než Peti, Káji nebo Lucky. :D U Adrejky by nikdo nečekal, že by třeba něco vyhrála.:D Každopádně si myslim, že by mohla dojít docela daleko. :)
Reagovat
mkubis17
haha to bude pikantní duel
Reagovat
Jabadu
xixixixi ...
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist