Hlaváčková vypovídala kvůli podezřelým sázkám

25. 1. 2016, 11:39
Aktuality 3
Českou tenistku Andreu Hlaváčkovou a jejího partnera ve smíšené čtyřhře Lukasze Kubota zpovídala v Melbourne Jednotka pro bezúhonnost tenisu. TIU si česko-polský pár předvolala kvůli podezřelým sázkám na jejich zápas prvního kola na Australian Open proti španělské dvojici Lara Arruabarrenaová/David Marrero.
Andrea Hlaváčková

Nedělní duel, který skončil hladkou výhrou favoritů Hlaváčkové s Kubotem, stáhly sázkové kanceláře ještě před jeho začátkem z nabídky, neboť na něj podle deníku The New York Times zaznamenaly neobvykle vysoké množství vsazených peněz.

"Viděli jsme, že malá skupinka lidí sázela na ten zápas velké částky," uvedl hlavní bookmaker společnosti Pinnacle Sports Marco Blume. "Na takové zápasy se obvykle příliš nesází, a tak můžeme podobně agresivní sázení snadno detekovat," dodal.

Všichni aktéři duelu podezření ze zmanipulování zápasu striktně odmítli. Marrero nicméně přiznal, že měl zraněné koleno, což ho při hře limitovalo.

"Hráli jsme na sto procent, stejně jako naši soupeři," řekl Kubot. "Právě jsem mluvil s TIU, ale obsah rozhovoru je tajný. Oni si mě předvolali," dodal Polák. "I se mnou hovořili, ale jak už vysvětlil Lukasz, je to tajné," uvedla Hlaváčková, která spolu s Kubotem následně vypadla ve druhém kole.

"Není moc příjemné, když si někdo myslí, že jsme si ten zápas nevyhráli sami," prohlásila Hlaváčková. "Dali jsme do toho všechno, hráli jsme dobře, a proto jsme zvítězili. Takže je nepříjemné, když se vás ptají, jestli někdo jiný nehrál na sto procent, a tak podobně," dodala k nedělnímu zápasu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
George_Renel
Kteří byli nařčení či vyšetřování jsou jmenovitě v diskusi pod článkem na iDnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, jsme to udělali moc okatě...
Reagovat
Pavol
Tie nikto nevysetruje ked robia podvody Oni. Nech sa drzia toho svojho klamliveho hesla Hrajte a vyhrajte.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist