Hopman Cup: Kyrgios znovu vybojoval dva body, Australané budou hrát o titul

8. 1. 2016, 07:47
Aktuality 9
Australští tenisté vybojovali po dlouhých 13 letech postup do finále Hopmanova poháru. Domácí zástupci Nick Kyrgios a Daria Gavrilovová si účast v něm zajistili až v dramatické smíšené čtyřhře proti francouzskému páru De Schepper/Garciaová, který porazili 6-4 2-6 a 11-9.
Nick Kyrgios a Daria Gavrilovová

Dnešní program v Hopmanově poháru, během něhož se mělo rozhodnout o druhém finalistovi turnaje, odstartoval souboj britských tenistů s Německem. Andy Murray a Heather Watsonová v něm udělali maximum pro udržení naděje na postup do finále, když dvojici Alexander Zverev a Sabine Lisická porazili bez ztráty setu. Stále ale museli doufat, že jim pomůže Francie v duelu s týmem Austrálie Green - pokud by zvítězili domácí, šli by ze skupiny B do finále oni.

Fanoušci v Perthu spoléhali na to, že v prvním utkání si Nick Kyrgios dojde pro další vítězství, a třicátý hráč světa je ani dnes nezklamal. Kyrgios, který ještě na letošním Hopman Cupu neprohrál, si poradil s Kennym De Schepperem po setech 6-4 6-4 a poslal svůj tým do vedení.

"Odehrál jsem tři kvalitní utkání, ale pořád je přede mnou dlouhá cesta. Musím toho ještě hodně udělat, abych byl připravený na Australian Open," komentoval své výkony v Perthu dvacetiletý tenista, který by rád získal titul, na nějž Austrálie čeká 17 let.

"Je to turnaj, který má dlouhou, dlouhou historii. Začal se hrát ještě dřív, než jsem se narodil," uvedl Kyrgios. "Je to výjimečný turnaj, zvlášť pro mě s Dashou - spolu jsme hráli jako junioři. Doufejme, že titul díky nám zůstane doma."

To se Kyrgiosovi může pořád vyplnit, přestože jeho parťačka Daria Gavrilovová v další dvouhře nestačila na na Caroline Garciovou. Společně pak totiž zvládli dramatickou smíšenou čtyřhru, jejíž super tie-break vyhráli 11-9, a vydřeli tak postup do finále, ve kterém je čekají Ukrajinci Jelina Svitolinová a Alexander Dolgopolov.

Výsledky - Hopman Cup:
Velká Británie - Německo 3:0
Watsonová - Lisická 6:3, 6:4
A. Murray - A. Zverev 6:3, 6:4
A. Murray/Watsonová - A. Zverev/Lisická 6:3, 6:4
Austrálie Green - Francie 2:1
Kyrgios - De Schepper 6:4, 6:4
Gavrilovová - Garciaová 4:6, 6:7 (7:9)
Kyrgios/Gavrilovová - De Schepper/Garciaová 6:4, 2:6, 11:9
Konečná tabulka:
1. Austrálie Green
3
3 0
7:2 3
2. Velká Británie 3 2 1 6:3 2
3. Německo 3 1 2 2:7 1
4. Francie 3 0 3 3:6 0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda no. Ale Andy si to prohrál sám, singla s Nickem měl vyhrát, totéž pak mix měli na dosah ruky. Sice to tam prodrbala Heather, ale Andy jí moc nepomohl. Neva, na rozehrání dobrý turnaj.
Reagovat
Fandina
V mixu nastává STB. Pokud vyhraje Austrálie, postoupí do finále, pokud Francie, postupuje Velká Británie.
Reagovat
Fandina
Je to vzrůšo.
4:4
Reagovat
Fandina
9:9
Reagovat
Fandina
Francie ne, ale Austrálie proměnila MB. Pěkný závěr.
Reagovat
Fandina
Caroline porazila ve dvou setech Gavrilovou, mám radost, že jejímu rychlému a útočnému tenisu se zadařilo. Pěkný mač.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Britové jsou i přes výhru Kyrgiose ve hře. Musí ale Garcia vyhrát 2:0 a poměr setů budou mít 13:7. Pak by museli jakým poměrem prohrát debla, v což moc nevěřím, protože De Schepper je hrozný dřevák.
Reagovat
Fandina
Je to tam, Garcia ve dvou, takže Australani 13:7 a kdyby Francie došla do STB, tak tam je šance vždycky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Caroline pěkně, i když v tom TB už to měla ukončit dříve. Ale výhra ve 2 je super. Navíc Gavrilova je mi fakt nesympatický, ty ksichty, co tam házela, snad Francie zabojuje teda, ať je nějaké drama.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist