Hořkosladké vítězství: Kristýna Plíšková triumfovala v Dalianu

11. 9. 2016, 12:58
Aktuality 51
Kristýna Plíšková se štěstím získala svůj první titul na okruhu WTA. Na turnaji v čínském Dalianu s dotací 115 000 amerických dolarů sice prohrávala s Japonkou Misou Egučiovou 7-5 4-6 2-5, soupeřka však musela kvůli nepříjemnému pádu opustit kurt na nosítkách, a přenechat tak triumf české tenistce.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková bude mít na turnaj v Dalianu hořkosladké vzpomínky. Loni zde vypadla v prvním kole. Letos se sice probojovala do finále, ale určitě neočekávala, že získá titul po skreči soupeřky.

Už v prvním kole měla čtyřiadvacetiletá rodačka z Loun namále, když nakonec udolala kvalifikantku Kai-Chen Chang 2-6 6-4 7-6. Poté si ve dvou setech poradila s Petersonovou a Kruničovou. V semifinále vzdala Plíškové zápas za stavu 4-1 pro českou tenistku Číňanka Xin-Yun Han kvůli zranění krku.

První set získala na svou stranu Kristýna Plíšková poměrem 7-5 a byla na dobré cestě za svým prvním titulem. Ve druhé sadě však byla úspěšnější Misa Egučiová a srovnala na 1-1 na sety. Za stavu 5-2 30-0 v rozhodující sadě Egučiová nepříjemně spadla a vyžádala si pauzu na ošetření levého kolena. Japonka se rozhodla v zápase pokračovat, a dokonce si vypracovala i mečbol, který Plíšková odvrátila. Při boji o výhodu přišel další pád Egučiové, po kterém už bylo jasné, že Japonka nebude schopná v utkání pokračovat. Pořadatelé museli Egučiovou eskortovat z kurtu dokonce na nosítkách.

 

Plíšková si za vítězství na turnaji kategorie WTA 125k připíše na konto 20 000 amerických dolarů a 160 bodů do žebříčku, které jí vynesou 95. pozici v žebříčku WTA a tedy návrat do první světové stovky.

• WTA DALIAN 2016 •
Čína / Dalian, tv. povrch, 115.000 dolarů
nedělní výsledky (11. 09. 2016)
• Dvouhra - finále •
Kristýna Plíšková (ČR) - Egučiová (7-Jap.) 7:5, 4:6, 2:5 skreč.

 

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

51
Přidat komentář
Frick
Já myslim, že udělala ohromnou chybu, že opět nejela v květnu do tý Asie a místo toho se cpala na antuku.

Následně pak i nevytěžila dostatek z tý travnatý sezony.

Rovněž asi i během toho léta toho měla uhrát víc. Byla psaná do Florianpolisu, nevim proč tam neletěla.
Reagovat
Dobry-den
Píšeš blbosti. Kristýna byla od dubna do srpna natolik v háji, že by prohrála i s invalidou, takže nějaká Ázie nebo Brazílie by houno vyřešily...
Reagovat
Frick
Prostě vždy na soupeřku před zápasem poslat Albánce nebo Tádžikistánce a hned bude stoupat žebříčkem.
Reagovat
Oin
Možná... Kdyby Týnu začal trénovat Kotyza...
Reagovat
EllNino
http://www.tennis-arena.cz/video-japonka-dva-mice-od-titulu-skrecovala-14200cz/
Reagovat
blixa
Chuděrka ...
Reagovat
Jiri
Vsechny aspekty co jste tu vyjmenovali hraji urcite svou roli, ale jsem si jist, ze potencial Tyny je stejny jako Kaji, tak doufam, ze nas o tom v budoucnu presvedci.
Reagovat
tommr
na první stovku by to mělo stačit v každým případě ... :)
Reagovat
EllNino
ale musí zlepšit pohyb, ten je fakt příšernej ...
Reagovat
tommr
a bojovou morálku - s tou je taky dost na štíru ... :)
Reagovat
horska.kraslice
A mít snahu stále se zlepšovat, nežít z podstaty, makat na sobě, i když to bolí.
Reagovat
VlS
Mít větší talent může bejt v důsledku nevýhoda, protože talent je jen podmínka nutná, nikoliv dostačující
Reagovat
Jiri
Takove !stesti" se opravdu nevidi, ale jinak je pro me Tyna za sezonu zklamanim. Pocital jsem, ze letos predvede nejvetsi skok a ono nic. Ale zas chapu, ze po obrovskem uspechu sestry to musi byt hodne narocne.
Reagovat
smazaný uživatel
naopak by to mělo inspirovat
Reagovat
Jiri
Ono to neni jednoduche. Radu let hrali stejne a segra si najednou (cca pred 3 lety) odskoci do uplne jineho levelu. Vsichni je pak zacali srovnavat a resit, proc se te dari a te ne. Ted uz to tak neni, jelikoz jejich vykony se rozchazi dlouho, ale vsude se ted mluvi o sstre a pak neco hraj. Inspirace to je jen takova fraze, ale ve skutecnosti je slozite, vystoupit ze stinu sestry. Ja porad verim, ze na to ma.
Reagovat
EllNino
podívej se na Agu a Ulu Radwanských ...to je podobný případ :)
Reagovat
lars
Ty nejsou dvojcata
Reagovat
EllNino
vidíš tam snad slovo "stejný" ?
Reagovat
lars
Ne.
v ty tvoji "podobnosti" jsou vyznamne rozdily
Reagovat
EllNino
jaký ? :) Jsou to sestry, jen o rok jsou od sebe, obě byly dobré v juniorkách, Aga ten přechod zvládla líp a je z ní top hráčka, Ula na úspěchy nedokázala navázat a je z ní podprůměr
Reagovat
lars
nejsou to dvojcata
jina "skola" tenisu
Reagovat
slacker
Ja za celym rozdilem vidim trenara Vanka, ten drive trenoval Tynu a byla prvni ve stovce, pak si vzal do paradu Karolinu a ta se zacla lepsia a tyna chradnout
Reagovat
EllNino
Ikdyž Ula už byla ve třicítce a brzdí ji hlavně zranění ...ale jinak je to podobný, jsou od sebe jenom rok a jedna nemůže vystoupit ze stnu té druhé
Reagovat
Jiri
Nevim jak to u nich je, ale Plisky se prosazovali podobne a vypadalo to velmi nadejne. Ja kdyz videl smolnou prohru Tyny letos na AO, tak jsem veril, ze s takovym tenisem musi uspet, ale ta hlava. A prave zde se muze projevit "sestersky komplex". Vetsinou tomu dost nestastne pomahaji novinari.
Reagovat
sprchon
Mně se letos jednu dobu Týna herně líbila víc než Kája. :D Ale teď v uplynulých tejdnech je to přesně naopak.
Reagovat
EllNino
na začátku roku Kája nehrála moc dobře a Týna naopak skvěle ...ale Týna vždycky postupem sezony uvadá, nevím, čím to je :)
Reagovat
sprchon
To je fakt. :D Jak skončí tráva, tak jakoby skončila sezona pro Tyndu.
Reagovat
smazaný uživatel
tu mentalitu má pro vrcholový sport jasně horší.Tam byl i dnes vidět největší rozdíl .V tý chuti "jít do toho" .Samo to nepůjde ,do TOP 100 chce spousta snaživějších holek,i když teď už tam zase Týna je.
Reagovat
sprchon
Působí jako že je lempl, ale těžko říct. Snad se najde trenér, kterej to z ní dokáže vymáčknout. :)
Reagovat
VlS
prvně se musí najít vlastní vůle udělat to, v tom trenér nepomůže
Reagovat
sprchon
Tak ona ta vůle se nenajde jen tak, musí dostat nějakej (ať už velkej nebo malej) impuls. ;)
Reagovat
Fandina
Plíškovky před časem začaly trénovat každá s někým jiným, takže to může být i tím.
Reagovat
smazaný uživatel
to učitě ,Vaňka nenajdeš na každým rohu.V tom má Kája asi větší štěstí
Reagovat
Fandina
A také každý trenér může dávat důraz na něco jiného. Týnu jsem teď neviděla hrát, ale začátkem roku se mi zdálo, že proti Káje hraje víc víměny a není tak útočná.
Reagovat
Fandina
výměny
Reagovat
George_Renel
Ale, jestli si dobře vzpomínám, před Karolínou Vaněk trénoval právě Kristýnu...
Reagovat
horska.kraslice
A vůbec si nesedli.
Reagovat
baggik
Tak ony obě hrály skvěle v juniorkách, pak mezi ženami šly pomalu, ale jistě nahoru, jenže Týna se zastavila a zůstala stát na místě, zatímco Kája pokračovala ze stovky do padesátky, další rok do dvacítky, další do desítky...uvidíme kde se to zastaví. :-) Kája prostě naplnila ta očekávání velké české tenisové naděje, zatímco Kristýna to nezvládla. Je to škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Máte někdo link na záznam? Zajímalo by mě, co se přesně stalo. Je to smůla pro Eguchi.
Reagovat
smazaný uživatel
za stavu 30:0 v rohu při dobíhání nějak blbě spadla,zrovna to bylo mimo kamery(byly statické) ,pak MTO .Pak to zkusila dohrát,za kratším míčem po praseti doprostřed hřiště vůbec nešla,jako dříve.Pak tam sama uhrála nehratelné prase a měla MP .Při ostřejším pohybu do strany noha křupla znovu a ležela tam jako mrtvá
Reagovat
EllNino
Takže Kristýna prohrála, ale bere titul, zajímavé. ...:)
Reagovat
sprchon
Klasicky vyhranej první set, ale prohranej zápas. Na to se u ní dobře sází. :D

Jinak skreč už v SF. A viděl jsem kousek zápasu proti Krunič a to byla bída. Absolutně bez pohybu a odhodlanosti. Fakt titul bere s hořkosladkým štěstím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
možná malé štěstí za tu spoustu prohraných vyrovnaných bitev
Reagovat
blixa
Zlomila soupeřce nohu ošklivým pohledem, takže vyhrála ! ;-) :D
Reagovat
tommr
Kristýna rozhodně neprohrála. V tenise se musí hrát až do posledního míčku a ani sebenadějnější vedení ještě nezaručuje výhru ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
zato válí.2. titul ve 2 týdnech. Podhoubí vypadá slibně-Vondroušová,Bouzková a teď se přidává 17 letá M.Pantůčková.Starší sestře se taky daří.
Reagovat
smazaný uživatel
Vysočany a Košíře(Motol) je docela rozdíl.Ani nevím,jestli ve Vysočanech nějaký kurt je.
Reagovat
vendulkabendulka
Neplest si s Gabinou Pantuckovou, ktere je 21, je sice #282 ale hraje prd.
Reagovat
tommr
v poslední době jde ale taky nahoru ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Týna je asi nejlínější tenistka co jsem kdy viděla, míče na které nedosáhne radši pustí a tohle byl další zápas který prohrála i když vyhrála 1.set i když papírově vyhrála tak to ani neberu, tohle si nezasloužila, Týna by se měla naučit hrát celý zápas a né se snažit jen 1.set a pak doufat že to nějak dopadne
Reagovat
smazaný uživatel
ten 3. set ,když se nedařilo,byl hodně odfláknutý,jak už je u Tyndy zvykem.Titul si vůbec nezasloužila. Japonka po ošklivém zranění ještě zkusila štěstí.To měla.Díky prasátku měla MP, když předtím Týna taky uhrála o pásku fiftýn.Při tomto MP noha ale křapla úplně a ležela tam jako mrtvá.Pak jí odvezli na vozíčku.Velká smůla.Bude štěstí,když si letos ještě zahraje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist