Hradecká v Sydney proti Makarovové nepřekvapila

11. 1. 2016, 06:27
Aktuality 58
WTA SYDNEY - Lucie Hradecká svou druhou šanci na turnaji v Sydney v postup do 2. kola nepřetavila. Třicetiletá Češka, jež se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser, prohrála snadno s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká i na druhém letošním turnaji prohrála zápas prvního kola po zisku pouhých tří gamů. Poté, co v Aucklandu nestačila na Němku Görgesovou, prohrála v Sydney hladce 1-6 2-6 s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou.

Třicetiletá Češka v Sydney už jednou prohrála, když v sobotu ve třetím kole kvalifikace nestačila na Chorvatku Mirjanu Lučičovou. Do hlavní soutěže však se nakonec dostala jako lucky loser po odhlášení zraněné Polky Agnieszky Radwaňské.

V Sydney si Hradecká zahraje ještě třetí společný turnaj ve čtyřhře s Julií Görgesovou, se kterou loni triumfovaly v New Havenu,

Z českých tenistek pokračuje tento týden na turnajích WTA ve dvouhře už jen loňská finalistka Karolína Plíšková, která včera v Sydney porazila Anu Ivanovičovou. Dnes se loňská finalistka dozvěděla jméno své další soupeřky, kterou se stala po výhře nad španělskou kvalifikantkou Larou Arruabarrenaovou Ruska Anastasia Pavljučenkovová.

Třiadvacetiletá Plíšková ve dvou vzájemných duelech s o rok starší Ruskou neztratila ani set, loni ji porazila v Dubaji i pod tlakem v důležitém duelu ve finále Fed Cupu.

Kerberová přemohla bolesti břicha i Svitolinovou
Do oblíbeného turnaje vstoupila vítězně Angelique Kerberová. Německá tenistka hrála ještě v sobotu singlové i deblové finále v Brisbane, která obě prohrála, Sydney se však rozhodla nevynechat. Světová sedmička zdolala 3-6 6-0 6-3 sedmnáctou hráčku světa Ukrajinku Jelinu Svitolinovou, která v sobotu hrála pro změnu finále Hopman Cupu, vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-2.

Přitom po pvním setu to s Kerberovou nevypadalo dobře. Sadu ztratila a vzala si pauzu na ošetření. "Na začátku jsem se necítila úplně dobře. Měla jsem něco s žaludkem. Byla jsem trochu unavená a neměla jsem dostatek síly, takže jsem nebyla stoprocentní," komentovala sedmadvacetiletá Němka.

Bolesti břicha i půchýřů ale překonala a vývoj otočila. "V druhém setu jsem se snažila být více agresivní. Navíc soupeřka dělala více chyb než v prvním setu. Ten rozhodly dva tři míčky. Ve druhém jsem pak více těžila už i ze svého servisu," pokračovala Kerberová. 

Utkání se hrálo v 35stupňovém vedru, navíc v obrovské vlhkosti. Hráčky proto dostaly před rozhodujícím setem desetiminutovou pauzu. "Je dobré odehrát takový zápas. Myslím, že tohle byla dobrá příprava na Melbourne. Vím, jaké tam dokáže být horko," dodala Kerberová, jež v Sydney nechyběla už tři roky v semifinále. O postup do čtvrtfinále bude hrát s Makarovovou.



Do druhého kola postoupila také další německá tenistka Sabine Lisická. Ta porazila 6-4 6-3 Slovinku Poloňu Hercogovou, jež v soutěži nahradila nemocnou Kvitovou, a po třech dvousetových prohrách na Hopman Cupu se dočkala první letošní výhry. V druhém kole vyzve Rusku Světlanu Kuzněcovovou, nad kterou vede ve vzájemné bilanci 2-0.


První letošní výhru zaznamenala také Sara Erraniová. V Sydney v souboji dvou hráček Top 20 porazila dvakrát 6-3 Španělku Carlu Suárezovou, s níž si poradila už v pátém vzájemném střetnutí po sobě. O čtvrtfinále si italská tenistka zahraje se Srbkou Jelenou Jankovičovou.

Premiérové výhry v roce 2016 se dočkala i Belinda Bencicová. Osmnáctiletá Švýcarka porazila 7-6 1-6 6-4 chorvatskou kvalifikantku Mirjanu Lučičovou.

Vítěznou bitvou odstartovala domácí oblíbenkyně Samantha Stosurová. Jednatřicetiletá Australanka zdolala po více než dvou a půl hodinách boje 4-6 7-5 7-5 Italku Robertu Vinciovou, když ve druhém setu smazala manko brejku a ve třetím naopak přežila ztrátu vedení 5-2. 

Stosurová si v Sydney zahrála před 11 lety finále, ale od té doby byla jen třikrát ve druhém kole. Letos se ho pokusí překonat v souboji se Slovenkou Danielou Hantuchovou.

Do hlavní soutěže se dostaly celkem tři šťastné poražené z kvalifikace, ale žádná z nich druhou šanci v postup do 2. kola neproměnila. Po Hradecké a Hercogové neuspěla ani Magdaléna Rybáriková. Sedmadvacetiletá Slovenka při letošní premiéře v hlavní soutěži podlehla 2-6 6-3 4-6 Portoričance Monice Puigové, přestože v rozhodujícím setu vedla 3-1.

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 753.000 dolarů
pondělní výsledky (11. 01. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Makarovová (Rus.) - Hradecká (ČR) 6:1, 6:2
Kerberová (4-Něm.) - Svitolinová (Ukr.) 4:6, 6:0, 6:3
Erraniová (It.) - Suárezová (7-Šp.) 6:3, 6:3
Bencicová (8-Švýc.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 7:6 (8:6), 1:6, 6:4
Lisická (Něm.) - Hercogová (Slovin.) 6:4, 6:3
Pavljučenkovová (Rus.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:1, 7:6 (7:1)
Stosurová (Austr.) - Vinciová (It.) 4:6, 7:5, 7:5
Puigová (Portor.) - Rybáriková (SR) 6:2, 3:6, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
George_Renel
dnes předvedla opravdu koncert. Radost se podívat. Zatím je na ní vidět, jak ji to baví. Tak ať jí to vydrží.
Reagovat
Frick
Hezké splachovadlo. :o)

Kája má určitě ten turnaj vyhrát. Kerber out, Aga out, Petra out...
Reagovat
Frick
A Halepice? Kdo ví, v jakym je stavu.

tedy já to vim - ve stavu porazitelnym
Reagovat
freeteepek
Carolina je hodně nebezpečná hráčka. A má na to nerozehranou Halepovou porazit.
Reagovat
freeteepek
První set jsem neviděl, ale ve druhém hrála Kája fantasticky. Kája na to má. Jako vždycky:-)
Reagovat
Frick
Kdy si už konečně uvědomí, že hraje v Austrálii, takže si nemusí budovat tukovou zásobu na přečkání ruské zimy?
Reagovat
Frick
vedl 5:1 a *40:30 a celkově prošoustal 7 setballů, aby 94 minutový set projel v TB a tím i celý zápas...

:-D
Reagovat
tommr
proti Erraniový ani takový vedení nic neznamená ...
Reagovat
Frick
Dobrý fór. Mladých tenistů máme jak šafránu a kdesi na dálnym východě se neomylně střetnou mezi sebou už ve druhym kole :-D
Reagovat
Frick
Jéžiš, já to napsal blbě.
Reagovat
EllNino
tojo no :D Ale doufám, že vyhraje Adam :)
Reagovat
Frick
Kurzy sázkovek tvrdí, že k tomuto ČF spíše nedojde. Ohodnotily to kurzem 2,40 (Fortuna). Kurzy na Káju i Simonu jsou kolem 1,55. Tedy budou ve svých zápasech favoritkami, ale žádná formalitka by to být neměla. A to ani pro Simonu.
Reagovat
EllNino
já nevím, Simona asi nebude v pořádku na 100% protože její zítřejší zápas je napsán "not before 6pm" takže jí dávají čas ...no uvidíme
Reagovat
VlS
To je spíš o garanci pro VIP diváky, že zápas uvidí, než o stavu Simony.
Reagovat
EllNino
no zápas Máši se taky posouval, posouval, až se odhlásila, tak proto to říkám :D
Reagovat
VlS
A tak údaj " not before" není žádná novinka, to v hmg používají co si pamatuju.
Reagovat
EllNino
já vím :) ale tak není nad spekulace ne ? :D tady se spekuluje i o větších absurditách než o tomhle :D
Reagovat
blixa
Třeba se odhlásí :D
Reagovat
Frick
Zase hraje 10.000 na Martiniku. Nevim, nevim, zda jí zrovna to někam může posunout....

Navíc ten turnaj nemá na 10k zas tak špatný obsazení, takže rozhodně to neni tak, že si poletí vyzvednout 12 bodů. Bude až turnajovou trojkou.

http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100036496
Reagovat
tommr
třeba má ráda cestování do exotických krajin. Mě se její odvaha hrát i v odlehlých destinacích líbí. Mezi našima tenistkama je to poměrně vzácný ... :)
Jinak mě ale mnohem víc zajímá jak dopadne Markéta Vondroušová, která hraje kvaldu v Daytona Beach ...
Reagovat
Haitik
Tak na rozehrání myslím, že to není špatná volba.. Myslím, že vyhraje nějaký ten zápas, nabere sebevědomí.. Ale pak už by to chtělo přejít asppň na "pětadvacítky".. :-)
Reagovat
Fandina
Do zahájení kvaldy na AO zbývá 1 den a 7 hodin. Jsem zvědavá na pavouka.
Reagovat
tommr
a letos se nejspíš s první stovkou rozloučí ... :(
Z našich tak po prvním kole zůstává v Austrálii ve hře jen Karolína, která má ale neskutečně těžkej los a lonský finále nejspíš neobhájí. Snad se jí podaří aspoň zopakovat výhru proti Pavlyuchenkový ... :)
Reagovat
EllNino
je to škoda, po ostoupení Petry a Agy se ten pavouk zaplnil Lucky Loserama a kvalifikantkama a zrovna nasazená jednička a pětka musely zůstat u sebe, přitom Daniela dostala jako kvalifikantka třeba volný los do 2. kola, což mi prostě přijde nespravedlivý, čtvrtina, kde byla původně Petra a Carla, je celá složná z nenasazených tenistek ...a tohle odhlašování na poslední chvíli se poslední dobou stává hrozně velkým nešvarem a dělá to hroznej bordel, kterej znevýhodňuje nasazený a naopak nahrává níže postavených hráčkám ...
Reagovat
smazaný uživatel
To jo. Jenže co s tím. :-/
Reagovat
tommr
jj je to velkej nešvar a dává to pořadatelům volný ruce pro manipulace s pavoukem ... :(
Reagovat
EllNino
protože na to neexistuje nějaký pevý pravidlo třeba v přesouvání nasazených, takže si s tím dělají, co chtějí ...myslím, že to dosazení Danky udělali kvůli tomu, aby Sam měla případně lehčí cestu, protože se to prostě nabízelo :)
Reagovat
smazaný uživatel
A jak by to pravidlo mělo vypadat?
Reagovat
EllNino
to nevím, jen říkám, že neexistuje :) spíš se dělá ten pavouk dost brzy před začátkem turnaje, mohli by počkat třeba až na den před turnajem ...ale to asi taky není možný, já nevím, ale tohle se teď dost zneužívá
Reagovat
blixa
Mohl by existovat závazný matematický model, kterej by to nasazení do pavouku spočítal. Pak by se ale nemohlo losovat a při stejném obsazení by byl pavouk vždy stejný. Bylo by to ale asi spravedlivější a dalo by se to přepočítat i na poslední chvíli.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě by se prostě žádné přesuny dělat neměly. Pokud se hráčka odhlásí před zahájením turnaje, tak turnaj přelosovat, což je dneska otázka jednoho kliknutí na počítači, pokud se odhlásí až když je turnaj rozehrán, tak by její soupeřka měla postoupit rovnou do dalšího kola. Spravedlivěji to asi vyřešit nejde.
Reagovat
janek_da
Měl by se do toho angažovat Janeček. Udělat matematický model a při jakymkoliv odhlašení jemně vyvažovat pavouka.

Anebo Trachtův model - https://www.youtube.com/watch?v=pVWkijUrlKQ&feature=youtu.be&t=908
Reagovat
janek_da
Vy stará jedničko, co tady ještě děláte :-D
Reagovat
EllNino
vy dvojko, vy budete devítka :D :D
Reagovat
lars
asi odstoupily pozde :( jinak by se menil pavouk
Reagovat
EllNino
jj to je jasný, spíš je to už na několikátým Premieru po sobě, Moskva, Brisbane, Sydney ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Karolína bude hrát jako proti Aně (ne že by ta hrála nějak extra), tak finále obhájí.
Reagovat
blixa
To záleží na tom, v jakým stavu se nachází Simona. Možná bude těžší se do finále dostat než ho vyhrát ;-)
Reagovat
tommr
ono bude záležet víc na tom v jakým stavu nastoupí Halepová ...
Reagovat
VlS
V Sydney se jinej, než těžkej los čekat nedá a skoro nevím, kterou jinou si radši vybrat.
Reagovat
EllNino
než soupeřka mě spíš zaráží, že uhrála jen 3 hry ...přitom kvaldu začala dobře a tou výhrou za 5 minut 12 přece musela trochu stoupnout sebedůvěra ...ne a místo toho prohraje s Lucic a pak výprask od Ekateriny
Reagovat
VlS
No, tak já to myslím na Káju a na tommrem inzerovanej těžkej lesy. Od LH mě dobrej výsledek už může jen příjemně překvapit.
Reagovat
VlS
proboha los, žadný lesy
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že se rozjela... :)
Reagovat
EllNino
no měla co dělat ...:) 1:3 a nebejt tý dešťovky, buhví, jak by to dopadlo, naštěstí to ale zvládla a zahraje si se Schmidlinkou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem vstal, tak už bylo dohráno. :D
Reagovat
Fandina
OT ... challenger Bangkok 2, Adam Pavlásek letos zřejmě na AO hrát nebude, i když by se vešel do kvaldy a hraje challengery v Thajsku, minulý týden prohrál v prvním kole s Youznym, ale tenhle týden je nasazenou dvojkou a v prvním kole porazil ve dvou setech Wanga. Hrál celkem v pohodě, první set sice vedl 5:1 pak přišel o podání, ale nakonoc to bylo 6:4 a ve druhém setu vedení udržel vyhrál 6:1. Super a gratulka, snad už bude v pohodě, když od září byl asi nemocný, zraněný. Ve druhém kole se může potkat s Robinem Staňkem, kterému se v listopadu dařilo v Austrálii a posunul se na žebříčku, pokud dneska porazí Nedelkova.
A samozřejmě mě mrzí, že se tihle dva mohou potkat teď. A jinak držím palce oboum.

Jinak na http://live-tennis.eu/ si popletli Bangkoky, ten z minulého týdne uvádějí jako 2, tenhle týden nemají zatím nic.
Reagovat
lars
AO jeste muze stihnout ?
Reagovat
Fandina
Jenže já jsem ho nikde nenašla, nikde není uveden, že je tam přihlášen.
A na menstennisformu je napsáno, že s Youznym preferují Bangkog 2.

http://www.ausopen.com/en_AU/players/profiles.html
http://www.menstennisforums.com/4242-australian-open/740001-australian-open-qualifying-entry-list-updated-january-10-2016-a.html
Reagovat
EllNino
on tam nejede umyslě, soustředí se na že bříček a menší turnaje, aby pak už kvaldu nemusel hrát, někde jem s ním četl rozhovor
Reagovat
Fandina
Zřejmě je to tak, příští týden je napsán v Manile.
Reagovat
rusedski
Nejsou sami, kdo místo AO raději honí body na challengerech, třeba v Buenos Aires takových hráčů hraje celá řada:
http://www.protennislive.com/posting/2016/7440/mds.pdf

To jen Frick by hráčkám doporučoval kvůli kvaldě odpískat 2.kolo Hobartu ;)
Reagovat
Fandina
Robin porazil Nedelka dvakrát 6:4. V oou setech vždycky zabral nakonec, ze začátku vedl, pak Nedelko přidal a nakonec zase Robin. Gratulka. A pozítří duel Staněk Pavlásek.
Reagovat
EllNino
Aspoň nějakou radost dneska mám :D
Reagovat
smazaný uživatel
videla jsem az zaver, to uz mi Sam prisla durazna a v klidu. Jinak Stefan vyhral LA, ve fi bitvy v TB, treti v poho. Tak... je mu stale sedmnact.. ;-)
Reagovat
EllNino
hezky !! :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak jako v Praze v listopadu Kájo
Reagovat
Fandina
Chtělo by to, přesně tak. Kájo pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist