Hradecká vydřela výhru nad Zaryckou. Postupují i Kr. Plíšková, Allertová a Malečková

20. 7. 2017, 13:30
Aktuality 39
ITF OLOMOUC - Lucie Hradecká se ve druhém kole turnaje ITF 80k v Olomouci pořádně nadřela. Svou krajanku a soupeřku Anastasii Zaryckou udolala až po téměř dvouapůlhodinovém boji 7-6 2-6 7-5 a po necelých dvou letech si zahraje čtvrtfinále, v němž vyzve Denisu Allertovou. Mezi nejlepší osmičku se probojovaly také největší favoritka Kristýna Plíšková, jež udolala krajanku Karolínu Muchovou, a Jesika Malečková.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká letos zkouší hlavně kvalifikace turnajů WTA a grandslamů. Z devíti pokusů uspěla pouze dvakrát, když v Tchaj-peji na přelomu ledna a února došla z kvalifikace do druhého kola a stejného výsledku dosáhla také na začátku května v pražské Stromovce.

Aktuálně až 151. hráčka světa se naposledy ve dvouhře představila na French Open, kde vypadla v závěrečném kole kvalifikace. Na antuku se po necelém měsíci rozhodla ještě vrátit na domácí akci ITF 80k v Olomouci. V prvním kole smetla nezkušenou krajanku Annu Siskovou.

Ve druhém kole však měla mnohem více práce a na kurtu bojovala s další krajankou Anastasií Zaryckou téměř dvě a půl hodiny. Úvodní sadu nedokázala dvaatřicetiletá Češka za stavu 5-3 dopodávat, a v tie-breaku dokonce čelila setbolu.

Druhé dějství bylo zpočátku v režii Hradecké a vypadalo to, že si ostřílená Češka dojde pro výhru ve dvou setech. Od stavu 2-1 ale prohrála pět gamů v řadě a bylo srovnáno.

Do rozhodující sady vlétla Hradecká jako uragán a rychle vedla 4-0. Ani tehdy se ovšem bojovná Zarycká nevzdala, odvrátila dva mečboly a srovnala skóre na 5-5. V následujících dvou hrách však uhrála pouhé dva fiftýny a Hradecká tak přece jen roli favoritky potvrdila.

Čtvrtfinále si Hradecká zahraje po téměř dvou letech. Mezi nejlepších osm naposledy postoupila předloni v září na akci WTA v Québecu. V duelu o semifinále premiérově nastoupí proti další krajance Denise Allertové. Nasazená trojka si ve třech setech poradila s Annou Morginovou z Ruska.

Kromě Hradecké a Allertové postoupily mezi osmičku nejlepších také největší favoritka Kristýna Plíšková, jež v třísetové bitvě udolala krajanku Karolínu Muchovou a dále vyzve Rebeccu Petersonovou, a Jesika Malečková, která zvládla další třísetové drama a porazila favorizovanou Annu Karolínu Schmiedlovou. Její další soupeřkou bude opět slovenská tenistka - Michaela Hončová.

• ITF 80k OLOMOUC •
Česko, antuka, 80.000 dolarů
čtvrteční výsledky (20. 7. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Hradecká (5-ČR) - Zarycká (ČR) 7-6(6) 2-6 7-5
Kr. Plíšková (1-ČR) - Muchová (ČR) 6-4 5-7 7-5
Allertová (3-ČR) - Morginová (Rus.) 7-5 3-6 6-3
Malečková (ČR) - A. Schmiedlová (8-SR) 6-4 5-7 6-3
Hogenkampová (2-Niz.) - Schaederová (Něm.) 6-4 6-3
Petersonová (6-Švéd.) - Anas. Pribylovová (Rus.) 6-0 6-3
Peraová (USA) - Hesseová (7-Fr.) 6-2 6-2
Hončová (SR) - Pieriová (It.) 4-6 6-1 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Hogenkampová/Muchová (Niz./ČR) - Laineová/Santamariaová (Fin./USA) 6-4 7-6(5)
Korašviliová/Marfutinová (4-Ukr./Rus.) - Munteanová/Zarycká (Fr./ČR) 7-6(3) 1-6 10-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

39
Přidat komentář
EllNino
Zdravím TP, dneska trochu stručněji, mám po dnešku dost a to jsem v tom nemusel hrát tenis :D. Dneska jsem se zdržel ve městě a dorazil jsem do areálu až okolo jedné hodiny, koukal jsem na rozpis a postup už překvapivě slavila Bernarda Pera proti Amandine Hesse 6:2 6:2 a Lucka Hradecká s Nasťou Zaryckou hrály třetí set, kde už byl stav 4:1 s dvěma brejky pro Lucku a shoda. Obraz hry byl klasický, Lucka útočila a Nasťa bránila. Ubránila si brejkol a následný brejk na 2:4. Lucka hodně chybovala, nevím, jak probíhal zápas předtím, ale dělala celkem lehké chyby z neutrálních míčů, hra Nasti jí moc neseděla. Za stavu 5:3 přišly nějaké mečboly na returnu, ale Lucku to nějak furt nemohla dotáhnout do vítěznýho konce. K lavičce šla za stavu 5:4 se slovy ?Tu chcípnu vole?. A další gem si projela čistou hrou servis, bylo srovnáno na 5:5. Nastě se ovšem servisgem hrubě nepovedl a Lucka měla šanci na reparát. Tentokrát to dopadlo dobře a Lucka mohla slavit udřenou výhru 7:6 2:6 7:5. Po zápase vypadala docela unaveně, stejně tak Nasťa, ani se nedivim, vedro k padnutí. Obě spěchaly rychle do šaten, ani jsem se nedivil.
Reagovat
EllNino
Ani se mi nechtělo přecházet jinam, tak jsem zůstal na centru. Následoval zápas Pribylova/Petersson. Rebecca se mi včera v zápase s Vendy Žovincovou moc líbila a tak jsem ji chtěl vidět znovu. Vedle stejě hrály Hogenkamp se Schaeder a Pieri s Míšou Hončovou, tak mě tenhle zápas zajímal určitě nejvíce. Nasťa Pribylova tu startuje na divokou kartu a v prvním kole porazila Gabi Pantůčkovou. Jako by Rebecca přespala na kurtu a začala přesně tam, kde včera skončila, rychlým brejkem a potvrzením na 3:0. Nasťa se do toho nemohla dostat a byla viditelně nervozní, kupila laciné chyby hlavně z forehandu. Rebecca hrála naprosto v pohodě a zachvíli vedla už 5:0. Nakonec stejně jako Vendy nadělila kanára. Zápas mě moc nebavil, byl na jednu branku a vedle už vyhrála Richel Hogenkamp nad Schaeder 6:4 6:3 se rozehrávaly AKS s Jesikou Malečkovou, tak jsem vyrazil tam :).
Reagovat
EllNino
Než holky začaly, viděl jsem, že má k výhře nakročeno další Slovenka Hončová, která vedla 5:1 ve třetím setu proti Jessice Pieri. Ta ale ještě snížila na 2:5 a o chvíli později aktivní hrou brejkla Míšu a ještě zápas nachvíli zdramatizovala. Na returnu si ale nakonec Slovenka vypracovala mečboly a hned ten první proměnila. Celkově tedy 4:6 6:1 6:3. Plynule jsem navázal na šestku, kde Kája vedla již 3:0, ani jsem to nějak nestačil zaregistrovat. Vedení si ale udržela jenom chvilku, Jesika brejkem snížila na 2:3 a o další gem bylo srovnáno, zápas začíal od nuly, Jesika setřásla prvotní nervozitu a bylo to hned lepší. Zápas byl i nadále vyrovnaný a AKS se blýskla pěkným volejem na síti, servis byl stále celkem slabina, ale Jesika neuměla využívat nadějné stavy na returnu, zazdívala brejkboly a vedení v returnujicích gemech. Devátý gem byl klíčový, Jesika konečně proměnila nabídnuté šance a dopodávala set v poměru 6:4. Byl opravdu hic, hráčky už po prvním setu měly dost, druhý set začala Jesika opět brejkem, Kája se trochu hledala, nicméně se jí podařilo vyrovnat na 2:2. Nebylo jí to nic platné, protože jí Jesika akticní hrou brejkla na 3:2 a následně potvrdila. Divoký zápas pokračoval a hra Jesiky se začala hroutit. Za stavu 5:5 neproměnila brejkbol a následný ztracený servis znamenal prohraný set z pohledu Češky 5:7. Ve třetím setu se zdálo, že AKS přebírá iniciativu zápasu, na servisu byla jistá, ale stejně si počínala i Češka. Tildenův gem znamenal brejk pro Jesiku, která pak odvrátila brejkbol a čistou hrou na returnu ukončila zápas vítězným retunem po lajně z forehandu. Zápas poznamely celkem hlasité výlevy Jesiky, hádky s rozhodčím o sporné míče, vedro a velmi houževnatá AKS. Jesika tedy přidala i druhou vyřenou výhru a překvapila myslím úplně všechny. AKS byla hodně zklamaná, já osobně taky, Jesika mi moc sympatická není a Kája naopak velmi. No nevadí, tak snad se zadaří jindy. Už by to chtělo se dostat blíže ke stovce, ta ITF úroveň jí bere hrozně sil a je to frustrující určitě.
Reagovat
EllNino
Já se vydal na jídlo a stihl jsem třetí set zápasu Týny s Kájou Muchovou. Zapovídal jsem se s jedním pánem, který mi řekl, že už měla vedení set a 5:3 ve druhém, následný servis měla mečbol na servisu, ale ani to nepomohlo k výhře, set ztratila 5:7. Třetí set byl nahoru dolů, přelévalo se to z jedné strany na druhuo, Týna pohrdala brejkboly na 3:0, aby následně ztratila čistou hrou servis. Z vedení 4:2 byl najednou deficit 4:5 a odvracení mečbolů Káji na servisu Týny. Tam se ukázaly zkušenosti, kterých má Týna o dost více, mečboly odvrátila, v maratonském gemu brejkla Káju na 6:5 a k mému překvapní dopodávala čistou hrou. Kájia hra je moc pohledná, trochu chlapecká, ale koukatelná, v porovnání s Týnou je to jako nebe a dudy. Ale ten nadhoz servisu je fakt tragický, nevím, kdo naše holky učí podávat, opakuji se. Snad se Kája dostane aspoň do stovky, má na to. Jen trochu zlepšit servis. Týna tedy utrpěla výhru, její výkony jsou spíš k pláči, a radši bych byl dneska za postup Káji a odlet Týny do Číny, protože tam má šanci na pěkný výsledek a byla by škoda to kvůli třeba semifinále Olomouce odhlásit. Je zase nutno říct, že pokud tam bude hrát stejně jako v Olomouci, nemá cenu tam možná jezdit :D. Pěkné bylo sledovat nevěřícího Fassatiho, který krouti hlavou nad jejími minelami stylem ?Děláš si srandu, co jako děláš tyjo ?? :D, Káju podporovalo mocně publikum, jeden děda v publiku byl fakt otravnej, chytrej jak rádio, komentoval Barunu a její prdele a voly, pak mysím mluvil něco o kole, o Sigmě, no prostě totální prudič, neměl jsem daleko k tomu, abych tam v tom horku vybouchnul :D. V hledišti Káju podporovala i její deblová parťačka Richel Hogenkamp, bohužel to nestačilo.
Reagovat
Frick
I pokud by hrála finále, tak by to stihla. Našel jsem jí spoj z Vídně přes istanbul a Peking. Byla by tam v pondělí v 21:15 místního času...
Reagovat
EllNino
Poslední zápas na centru obstaraly Denda Allertová s mladou Ruskou Morginou. Outsideka byla velmi nahecovaná, ale do vedení šla jako první Denisa. Neradovala se dlouho a než bys řekl švec brejkovala Ruska na 4:2. Jako by chtěly holky pokračovat tam, kte Týna s Kájou skončily. Denisa dvěma brejky otočila stav na 5:4 a měla šanci set ukončit. Ale jak to u žen bývá, opět selhala, naštěstí dostala druhou šanci a tou už nepohrdla. Ve druhém setu sice Denisa brekla hned v úvodu setu, následně se ale Ruska rozehrála ke skvělému tenisu a záskala pět her zasebou. Ikdyž další dvě ztratila, setbol na 6:3 proměnila a mocně se povzbuzovala. Stav byl tedy 1:1 na sety a šlo se do trháku. Denisa šla opět do vedení a tentokrát i 2:0, ale opět to nebylo nic platné, zachvíli 2:2 a odvracení brejkbolů. Z toho všeho se nakonec Denisa dostala a brejkem na 5:3 zápas rozhodla ve svůj prospěch. Ruska mě překvaila, že se nebála hrát aktivně a Denise nedovolovala diktovat hru. Denda se ale celkem trápila a prostě to pořád není ono, loni hrála mnohem lépe, ale je to způsobeno hlavně nedostatkem zápasů a těmi zdravotními problémy. Snad by ji tenhle turnaj mohl nakopnout. Uvidíme, co předvede proti Lucce Hradecký, mohla by to být pěkná bitva, ale obě budou hodně unavené po dnešních ubojovaných bitvách.
Reagovat
EllNino
Další maratón tedy pro Češku, dneska se jim v těch dlouhých zápasech dařilo a Lucka Hradecká, Týna Plíšková, Jesika Malečková i Denisa Allertová slavily po více než dvou hodinách výhry ve svých třísetových bitvách. Mně se tak trochu vyplnilo přání o delších zápasech než včera. Na šestce se ještě hrál debl s Kájou Muchovou, ale já byl z toho horka tak hotovej, že jsem spěchal domů. Den byl opravdu náročnej, slunce se občas schovalo, ale jinak pražilo a holky celkem obdivuju, že takto dlouhé zápasy přežily ve zdraví. Zítra nás čeká čtvrtfinálový den, pro mě je vrchol asi zápas Dendy s Luckou. A pokud Týna nezlepší výkon, tak s Rebeccou Peterson tvrdě narazí. Jesika už má zasebou hodně hodin, ale Míšu Hončovou by ještě porazit mohla. Pak favorizuji ještě Richel Hogenkamp.

Mějte se hezky, snad u vás není takovej hic. To se nedá :D
Ell.
Reagovat
Frick
V Praze se okolo 17:00 strhnul slejvák jak blázen.
Reagovat
historik
Tak taky jsi zaregistroval toho otravnýho staršího pána na zápase Kristýny s Karolínou:-) Já když jsem odcházel, tak jsem se zapovídal a taky mi jeden kluk potvrdil, že neměl daleko k tomu, aby mu od plic řekl, ať už konečně drží pusu.
Reagovat
EllNino
No strašný, teď koukám, že o tom píšeš dole :D :D ...Jsme museli sedět kousek od sebe :))
Reagovat
Frick
To jsem fakt tak starý?
Reagovat
historik
Tak dnes jsem do Olomouce taky zavítal a rád přidám některé své postřehy, i když trochu z jiného soudku:-) V obou dlouhých českých derby, která se hrála na centrkurtu jsem přál víc outsiderkám, které sice nakonec prohrály, ale rozhodně se nemají zač stydět. A to hlavně proto, že by se jim body hodily víc.
Jinak areál je to fakt pěkný, ale vedro dneska hrozný.
Reagovat
historik
Lucka Hradecká dneska nehrála moc dobře, měla fáze, kdy šíleně chybovala, servis jí moc nešel včetně velkého množství dvojchyb (ale to je u ní obecný problém už delší dobu), chvílemi si tam nadávala, stěžovala si na odskoky a byla dost frustrovaná. No nakonec se projevily větší zkušenosti. U Zarycké se mi strašně líbilo jak bojovala, povzbuzovala se a občas teda dokázala vrátit některé skvělé míče z těch Lucčiných bomb.
Pak jsem na vedlejším kurtu viděl první set ze zápasu Malečková - Schmiedlová. A přestože Jesika v prvním setu prohrávala už 0:3, tak byla úplně v klidu, žádný větší emoce. Zbytek jsem neviděl, šel jsem na centr. Každopádně pro Jesiku cenná výhra, když vlastně skoro vypadla už v předchozím kole a máme tak aspoň někoho ve spodku pavouka. Jinak teda na AKS je strašně vidět, jak si nevěří, má to všechno hrozně v hlavě - jakmile přijdou těsné momenty, důležité míče.
Reagovat
historik
K zápasu Karolíny a Kristýny - no zase se potvrdilo, jaké neskutečné problémy má Týna s tím dokončit zápas. A to proti komukoliv. Mohla v klidu vyhrát ve dvou, a to přesto, že na mě občas působila jako spící panna, která chce být někde jinde. V závěru jsem si fakt myslel, že to projede. No s kvalitnější hráčkou by to fakt asi neustála, Muchová měla naštěstí pro ni dost starostí s nadhozem u servisu. Jestli to zítra proti Peterson, (která tady zatím hraje dost dobře), bude zase takové nemastné neslané, tak může klidně prohrát a to by mě vzhledem ke Karolíně dost mrzelo. No hlavně, až případnou zítřejší výhrou, pokud se dobře dívám, by Karolína získala aspoň nějaké malé body a ten výlet do Olmiku by dával aspoň trochu smysl. A abych nezapomněl, bylo sympatické, že Karolínu Muchovou tam během zápasu podporovala její deblová partnerka Holanďanka Hogenkamp.
Jinak ještě k tomuto zápasu, větší věci se děly v hledišti. Za mnou seděl takový starší pán s pivním bříškem, který vše neustále komentoval, jako fakt se mu skoro za celou dobu pusa nezavřela, a dost hlasitě podporoval Karolínu. Na protější tribuně zase, téměř naproti mě seděl Kristýnin trenér a ve třetím setu jsem si všiml, že tím směrem vrhal pohledy typu "Co to jako děláš?" a "To myslíš vážně?" Třeba jsme se od něj dozvěděli, že sem přijel 6 kiláků na kole a že když se to dneska na tom centru tak protahuje, že neví, kdy dojede domů. A nebo zase neustále komentoval, jestli byl a nebo nebyl aut a kritizoval při tom umpirovou i jednoho chudáka čárového. Anebo zase probíral Divou Báru, jak byla sprostá, když tu před pár lety byla. A že Kája Muchová je místní a její táta kopal kdysi za Sigmu a že nechápe, proč její trenér neudělá něco s tím špatným nadhozem. No a tak podobně no. Jeden kluk kousek ode mně po těch jeho hláškách kolikrát kroutil hlavou a po druhým setu si šel sednout jinam:-) No tak to by ještě tak trochu netenisový postřeh:-)
Denisu už jsem fakt dneska v tom horku nedal, no naštěstí vyhrála, ale výkon teda špatný, co jsem doma viděl druhý a třetí set.
Reagovat
bIbec
taky sem tam dneska vyrazil. Postřehy psát nebudu, jenom že sem fandil Zarycké a Plíškové.. Teda v prvním setu mi to bylo celkem jedno, ve druhém už sem chtěl, aby to Kristýna dotáhla, protože sem chtěl vidět Denisu.. jenže nedotáhla. Ale stejně sem jí fandil, protože Karolína měla velkou podporu diváků a to já tak většinou fandím proti publiku.
No Denisu sem neviděl.. teda viděl, ale né hrát tenis, škoda.
Reagovat
historik
Jj Karolína měla podporu jako opravdu domácí a mám pocit že to Kristýnu v některých chvílích dost svazovalo.
Reagovat
Jabadu
Ztracenou formu AKS tak nějak nechápu. Docela nedávno (no, pár let) vzdorovala Petře, sice marně, ale hezky o ní mluvila.
A je taková pěkná. Připomíná mi Evženku, naštěstí ale není tak drzá.
Reagovat
sprchon
Mně připadá hrozně skromná a milá. Ale prostě si teď nevěří. Taky nevím, co za tím je, je to škoda...
Reagovat
Frick
je mi líto ElNina. Takový hezký hanopis si už chystal, jak je ta Týna zoufalá, že prohraje zápas s outsidekou ze stavu set, brejk, mečbol na servisu a ona bohužel se z toho vylíže.
Reagovat
horska.kraslice
se trápí s totální outsiderkou, ach jo.
Reagovat
horska.kraslice
No vida! Stačilo pokárat a hned to šlo! :-)
Reagovat
Frick
Tak to mne mrzí, že to projela. Moc bych jí přál zase nějaký body. A Týně dostatek času na přesun do Číny.

ale i kdyby hrála finále, tak by to šlo. Letadlo v NE v 20:15 z Vídně by stihnout měla. Pak by dorazila do Nanchangu v pondělí v 21:15 místního času. Pokud by hrála v úterý odpoledne, tak snad by se to i zvládnout mohlo...
Reagovat
lars
zkolabovat by tam mohla zvladnout (:
ani Martincovou jsem v MD listu nevidel
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/3761-jiangxi-womens-tennis-open/1252026-2017-jiangxi-md-entry-list.html

Tady jí máš.
Reagovat
lars
nojo na poslednim miste
Reagovat
vrabejka
Plíšková to zase neskutečně projela :D
Reagovat
vrabejka
Tak nic tentokrát to uhaluzila
Reagovat
tommr
hezky jsi to zakřik ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, už se ví, s kým Lucie bude hrát čtyřhru v Torontu a Cincineti?
Reagovat
tommr
otázka spíš je jestli jí vůbec bude hrát. Je docela možný, že Lucka bude hrát debla až na USO nebo vůbec ne ...
Reagovat
Frick
Lucka si omezí debla, ale zase o to méně bude hrát singly, kde zřejmě došla dojmu, že horší turnaje než P5 jsou pdo její úroveň a tak je bojkotuje.
Reagovat
horska.kraslice
Debl s Bětkou je pro Lucku speciální dosiplína, je to nejen hra, ale i dobíječka energie + psychický oraz, podpůrný prvek i pro singla, těžko říct, jestli půjde do debla s někým jiným.
Reagovat
gusticek
Tak Jesika opet nezklamala, stejne jako vcera dramatický zápas. Hudrání hádky s rozhodčí Jesika jak ji máme rádi.
Reagovat
tommr
se v Olomouci postarala o veliký překvapení když nečekaně vyřadila osmou nasazenou AKS. Po obratu ve druhým setu z 2:4 na 7:5 se zdálo, že AKS má utkání pod kontrolou, ale Jesika se nedala a v závěru zápasu hodně chybující AKS jasně přehrála. Pro Jesiku je to velice důležitý vítězství a fůra cenných bodů k tomu ... :)
Reagovat
tommr
los se pořadatelům v Olomouci letos vůbec nepoved. V horní polovině pavouka se tlačí všechny naše nejlepší hráčky zatímco v té dolní je jen Jesika Malečková, která nejspíš dneska skončí na raketě AKS ... :(
Reagovat
sprchon
Aspoň je to jednodušší. Z horní půlky je mi jedno, kdo tam dojde (ale doufám v Drndu, Hráďu nebo Tyndu) a ze spodní AKS. I když AKS už s Jessikou letos jednou prohrála, tak uvidíme. ;)
Reagovat
sprchon
*kdo dojde do finále
Reagovat
fujtajblick
už má první set..a vypadá to na brejk hned v prvním gemu druhé sady..
Reagovat
tommr
za stavu 6:4 4:2 pro Jesiku už to vypadalo na senzaci, ale pak se bohužel AKS trochu zlepšila a hra Jesiky se naopak úplně sesypala ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist