Hvězdy 3. kolo zvládly. Indian Wells čekají duely Nadal-Federer a Djokovič-Kyrgios

14. 3. 2017, 22:18
Aktuality 77
ATP INDIAN WELLS - To, na co fanoušci po rozlosování turnaje s napětím čekali, se stalo skutečností. Všechny čtyři největší hvězdy spodní 'čtvrtiny smrti' zvládly své zápasy druhého i třetího kola a už v osmifinále tak dojde na pikantní souboje Rafaela Nadala s Rogerem Federerem a Novaka Djokoviče s Nickem Kyrgiosem.
Rafael Nadal

Rafael Nadal v Indian Wells v letech 2007, 2009 a 2013 triumfoval a letos obhajuje semifinále. Na cestě do něj už udělal dva ze čtyř kroků, když si po Argentinci Pellovi poradil i s krajanem Fernandem Verdaskem

Třicetiletý Nadal vedl ve vzájemné bilanci s o tři roky starším Verdaskem 17-3, všechny tři porážky ale utrpěl v posledních pěti střetnutích. Nicméně ve třetím kole v Indian Wells stejně jako loni a před deseti lety neztratil ani set. 

Úvod dnešního souboje byl vyrovnaný do stavu 3-3, pak Nadal získal 12 z 13 fiftýnů a ujal se vedení. Ve druhé sadě Nadal nepotvrdil brejk na 2-1, ztracený servis ho ale mrzet nemusel. Od stavu 4-5 uhrál tři gamy v řadě a zvítězil 6-3 7-5.

"Odehrál jsem dobrý zápas, ne? Dobře jsme podával, po servisu jsem byl agresivní. Dobře jsem trefoval forhendy i bekhendy... S výkonem jsem spokojený, protože jsem dnes hrál mnohem lépe, než v prvním zápase," pochvaloval si Nadal.



V osmifinále pátý nasazený Nadal narazí na svého největšího rivala Rogera Federera, s nímž letos prohrál pětisetové finále na Australian Open, ale v celkové bilanci nad ním vede 25-12Poprvé si proti sobě zahráli před 13 lety na Masters v Miami, od té doby vždy nejdříve ve čtvrtfinále.

"Pro tenis je to velká událost a pro mě i Rafu vzrušující. Rozlosování máme hodně těžké, ale vlastně nehraje žádnou roli, v jakém kole na sebe narazíme." řekl čtyřnásobný šampion Federer, který loni v Indian Wells, kde má bilanci 54-11, chyběl kvůli operaci kolena.

Pětatřicetiletý Švýcar Federer v osmifinále zdolal v utkání bez jediného brejku dvakrát 7-6 domácí Steva Johnsonam, kterému nenabídl jediný brejkbol. Sám měl šance ne brajk pouze v druhé hře druhého setu, ale ani jednu ze čtyř příležitostí nevyužil a tak na kurtu strávil téměř sto minut.



Vítěz duelu Nadal-Federer se ve čtvrtfinále utká s Novakem Djokovičem, nebo Nickem Kyrgiosem. Ti se střetnou podruhé v kariéře, když poprvé před dvěma týdny v Acapulku zvítězil australský mladík.

Djokovič si v osmifinále poradil s Juanem Martínem Del Potrom, kterého zdolal stejně jako začátkem měsíce v Acapulku 2-1 na sety. V Kalifornii začal prohraným servisem, vývoj však otočil a úvodní set získal. V druhém dějství ale nabral ztrátu dvou brejků a takové manko už nesmazal. V rozhodujícím setu ale dominoval, zvítězil 7-5 4-6 6-1 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 13-4.



Devětadvacetiletý Srb vyhrál svůj jubilejní 300. zápas na turnajích Masters 1000, z nichž má rekordních 30 titulů. V Indian Wells, kde v letech 2008, 2011, 2014, 2015 a 2016 triumfoval, neprohrál už 19 zápasů v řadě a celkovou bilanci si vylepšil na 49-6.

Jednadvacetiletý Kyrgios v osmifinále vyhrál souboj dvou nejmladších hráčů v současné Top 20 s Alexanderem Zverevem. V prvním vzájemném střetnutí na profi okruhu nečelil jedinému bejkbolu a o dva roky mladšího Němce porazil 6-3 6-4. Kyrgios zvítězil také v předchozích duelech na Hopman Cupu, v exhibici na trávě a mezi juniory.

Jack Sock na domácí v půdě v Indian Wells vyhrál již třetí vzájemný duel po sobě s Grigorem Dimitrovem. Letos ve formě hrajícího Bulhara udolal po odvrácení celkem čtyř mečbolů 3-6 6-3 7-6.



O své třetí čtvrtfinále na ttřetím turnaji Masters 1000 v řadě si čtyřiadvacetiletý Američan zahraje s Malekem Jazírím. Třiatřicetiletý Tunisan se mezi elitní šestnáctku dostal po výhře 6-4 3-6 6-3 nad domácí devatenáctiletou nadějí Taylorem Fritzem.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.913.405 dolarů
úterní výsledky (14. 03. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo •
Djokovič (2-Srb.) - Del Potro (31-Arg.) 7-5 4-6 6-1
Nišikori (4-Jap.) - Müller (25-Luc.) 6-2 6-2
Nadal (5-Šp.) - Verdasco (26-Šp.) 6-3 7-5
Federer (9-Švýc.) - Johnson (24-USA) 7-6(3) 7-6(4)
Sock (17-USA) - Dimitrov (12-Bulh.) 3-6 6-3 7-6(7)
Young (USA) - Pouille (14-Fr.) 6-4 1-6 6-3
Kyrgios (15-Austr.) - A. Zverev (18-Něm.) 6-3 6-4
Jazírí (Tun.) - Fritz (USA) 6-4 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

77
Přidat komentář
Mayo
Ak bude hrat Noje aspoň na 30% tak vo zvyšku turnaja uz nestratí set. To, ze turnaj vyhra o tom sa ani nebavme a aj Miami a až do FO (vrátane) nenájde súpera.
Reagovat
spaniel
Majo, ty jsi asi nejhorší tiper v historii.
Reagovat
Kozoroh
Postup přes soupeře, který jako poslední v IW Serbinátora zdolal je potěšující, výpadky v úvodu prvního a druhého setu nikoliv. V první sadě se to ještě povedlo Djokerovi zvrátit, ale v té druhé ne a utkání musel rozlousknout třetí set. V něm měl No1e velkou převahu a s DelPem neztrácel čas.
Dlouho, předlouho jsem čekal na vzájemný zápas Novaka a Nicka, nyní v rozmezí pouhých dvou týdnů zkříží své cesty podruhé. Snad tentokrát Djoker potvrdí své kvality a Gyrosovi ukáže, že IW je jeho panství.
Reagovat
turista
Třetí set byl ze strany Novaka perfektní. Bekhendy podél boční lajny mu tam padaly tak jako dřív. Pokud bude hrát takhle dobře tak porazí kohokoliv a může vyhrávat velké tituly v antukové části sezóny i na trávě.
Reagovat
Tuttovka
Přestože jsem fanda Federera, tak musím říct, že favoritem duelu je Nadal. Na celém turnaji předvádí lepší tenis a měl i těžší soupeře. Federer zatím nic moc nepředvedl. Kupí dost jednoduché chyby. Hodně zajímavý bude duel Kyrgiose s Djokovičem. Oba předvedli slušné výkony. Nick hrál včera velmi disciplinovaně až na to hádání s rozhodčím. Ví, že může Novaka porazit, což mu hodně pomůže. Takže se máme na co těšit :).
Reagovat
spaniel
Hlouposti...
Reagovat
Pe3k
Rafa bude lehky favorit vzhledem k pomalemu a skakavemu povrchu, ale ze by predvadel lepsi tenis bych netvrdil, Verdasko hral zle...pokud bude Roger dobre podavat ma slusnou sanci vyhrat navic v zapase kde temer o nic nejde a hraje se jen na 2 vitezne se jeho sance zvedaji. V IW to maji zatim 1:1, na tituly vede Roger, ale tak to je mimo antuku samozrejme...
Reagovat
Marduch
souhlas, Rafa je favoritem, i podle sázkovek. Očekávám, že se proti Rogerovi vybičuje tak, že podruhé za sebou s ním nejspíš neprohraje ;)
Reagovat
Tuttovka
Myslím, že už by prohrál potřetí :D.
Reagovat
Marduch
Aha:) nicméně dvakrat za sebou mysleno v tak kratke dobe z pohledu psychiky.
Reagovat
Kozoroh
Rafan poslední dva zápasy s Rogerem prohrál, vedle AO 2017 i SI 2015.
Reagovat
Denis92
Roger vsak nikdy nedokazal porazit Rafu 3x v rade. Podari sa mu to konecne?
Reagovat
Kozoroh
Všechno je jednou poprvé.
Reagovat
turista
Copak 3x za sebou. Ale celkem 25x s Rafou prohrál což je příšerná bilance.
Reagovat
steve79
To bude dalsi velky zapas. Favoritem je podle me Rafa. Pomalejsi povrch hraje pro neho.
Reagovat
babolat.cz
to je tedy rovné dvojice...
Rafa-Roger
Lajovic-Carreno
Jaziri-Sock...
Reagovat
Nola
dobre Nole, az na ten vypadok v 2.sete
Reagovat
Kozoroh
Idemo! No1e neodstartoval dobře, když ztratil své úvodní podání, v průběhu první sady to však napravil a těsně si ji připsal na svůj vrub. Snad podobně otočí i průběh druhého setu.
Reagovat
turista
Novak výborně třetí set! Hajdemo! Del Potro je nebezpečný soupeř pro kohokoliv. Fedex musel trochu zahaluzit a Verdasco proti Rafovi udělal tolik dvojchyb na důležitých bodech, že se v podstatě porazil sám.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, a v mojich ociach sa porazil sám Del Potro v prvom sete, kedy bol lepší a na haluz prehral....
Reagovat
Pe3k
Jenze ty si troll co nerozumi tenisu...Del Po hral mnohem lepe nez Tabasco.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska si ešte prhkejší ako obvykle...

Doma všetko v poriadku Petríček?..Mám o teba starosť. Odpíš, pa.
Reagovat
Pe3k
Prhkejsi? Sorka ja nerozumim te tvoji Petrzalske ciganstine...
snad tu dnes nebudes strasit do 4 rana jako vcera, mel by sis najit praci, pro zmenu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja pracujem sám na seba, takým ako ty, kývame z auta v zime na autobusovú zastavku, ty trdlo jedno nepodarené..:)

Dnes si prhkejší, je 15ho, predpokladam, ze este neprišla výplata :)..poslem ti nejaký dukát, ked pekne poprosis :)
Reagovat
Pe3k
Takze jak si tady tvrdil ze pracujes v reklamce tak to byla jen dalsi z dlouhe rady lzi? Nez zacnes zas tocit a vymyslet dalsi lzi zadrz, me to popravde vubec nezajima...uz tak sem musel prejit ty tve historky jak si objednavas prostitutky, do zahranici ses dostal prvne az ve 30 atd.
Beru si jen hlupy troll, ale pochop ja tady chodim resit tenis a soukromi nejakeho asociala z panelaku nekde v petrzalce me nezajima...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, vidím že pán je kapacita na reklamu a marketing...

V reklamke možeš pracovat na volnej nohe ako freelancer, ak ti toto cudzie slovo niečo hovorí ty Baník Ostravo...Nehovoriac o umeleckých zmluvách a živnostiach, na čom všetci "zamestnanci" fungujú...

Áno, v 30 som sa dostal do stavu, kedy stvrtinu roka trávim v zahraničí. Ak by si sa lepšie učil, tak by si mohol vidieť kus sveta a nehanbiť sa, že si videl tak maximálne Tatry. Aj na to na lyžiarskom zájazde, ktorý uhradila mama, aby nemusela čumieť na tie tvoje rybárské prúty a nepodareného synátora..
Reagovat
Pe3k
Jj ty volna noho :D
Reagovat
smazaný uživatel
Všimol som si, že vždy musíš mať posledné slovo. Schválne pišem slovo, a nie príspevok, lebo vačšinou je to len také plásknutie bez obsahu typu "noho"..To je tiež trochu diagnóza, nemyslis?...

Nie som psychológ, ale nieco podobné by som ocakaval od jedincov s nizsim sebavedomím pre také to vnútorné uspokojenie. Možno sa nemýlim...
Reagovat
Pe3k
Jednou jedinkrat si mel pravdu a to byla sezona 2013, od te doby si se tu zesmesnil svymi 1% tipy tolikrat, ze to ani nelze spocitat...zadnou psychologiu v tom nehledej ty cobol pomyleny, cele to je jen o tom, ze s tebou nechci ztracet cas...
Reagovat
janek_da
Dyk si často dělá svým způsobem srandu. A ty mu skáčeš na špek :D
Reagovat
Pe3k
Jn sranda by mu sla, ale to je tak vse...
Reagovat
Krisboy
To pozorujeme už hooodně dlouho, jak s ním "neztrácís čas" :D
Reagovat
Pe3k
Asi te to bavi, jinak bys to tak dlouuuho nesledoval...
Reagovat
smazaný uživatel
Petríček, nezainteresovaní ludia ti tu dohovárajú..A ty si ideš svoje..Proste všetci sú blázni, len ty si lietadlo...Žiješ si svoj sen, máš svoj svet..Rainmana si mal asi velmi rád, ze?..
Reagovat
Krisboy
Jasně, že mě to baví!
Reagovat
woody
Na Novakovi byl vidět velký zápal pro hru po delśí době! ještě trochu ten servis pořád chybí..
Reagovat
smazaný uživatel
co to tam rozhodcovia vystrajaju?,povodne som fandil Juanovi,ale nech to tam Novak vsetko vystriela
Reagovat
smazaný uživatel
umpire sedi ako prikovany,ani on nevidi ze su to ciary?-este aj zvnutra
Reagovat
smazaný uživatel
asi ho chcu vyhecovat
Reagovat
Denis92
Lahyani ma dnes bavil.. a Roger samozrejme tiez. Uz sa tesim na zajtra.
Reagovat
smazaný uživatel
me ty homeruny a chybky ale docela znepokojujou, ty to tam necitis? :-)
Reagovat
Denis92
Od vykonov z Australie to ma sice daleko, ale aj napriek tomu sa tesim. Fedal je vzdy sviatok tenisu, najma teraz, ked tych subojov uz nie je tak vela a nikdy nevieme, ktory bude posledny..
Reagovat
smazaný uživatel
kvoli atraktivite turnajov ich takto budu zrebovat schvalne:),mne to nevadi
Reagovat
Denis92
https://twitter.com/BenRothenberg/status/841811040979505153/photo/1

Trosku zvlastne, ale pre europskeho fanusika skvele :) Djokovic/Del Potro - Kyrgios uz poobede (23.00 u nas) napriek tomu, ze dnes hraju az nocny zapas a pripadne Federer - Nadal o 01.00 nasho casu je tiez v poho.
Reagovat
Davor1
Zverev tragédia, čakal som, že mu ten povrch bude sedieť podstatne viac ako Gyrosovi, ktorý tam dvakrát vypadol v druhom kole, minulý rok dokonca v dvoch setoch s Ramosom. Dnes ale nebolo absolútne o čom, Kyrgios úplne easy, Zverev neukázal nič.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes bol Zverev nevýrazný..Naopak Nick hral lepšie, než sa čakalo, miestami naozaj dobre....Mohol by sa konečne trochu výkonnostne ustáliť...
Reagovat
Davor1
To ustálenie u neho asi nehrozí, sám hovorí, že ho tenis nejako extra nebaví a nemá v pláne hrať dlho. Dnes ukázal zopár parádnych kúskov- tweener, dropshoty, loby... Mal som pocit, že má výraznejšiu motiváciu ako obyčajne, zrejme chcel dokázať, že je stále z tej "next gen" najlepší...
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo?..Stále má len 21 rokov, skrotli už aj vačší búrliváci...može trochu vyspieť, stačí ked zápasy nebude vypustat a nenechá sa otrávit hlupostami, ktoré ho mozno ako 25 ročného uz nechajú chladným...

Tie jeho pózy, aký je on frajer a tenis ho vlastne baví, ale basketbal ma este radsej. To sú podla mna aj také chlapčenské frajerinky..Sám ich nemyslí vazne..
Reagovat
Davor1
Neviem, uvidíme, ale zo skúsenosti mu proste v tomto neverím. Vidím ho na podobnej intelektuálnej/emočnej úrovni ako napríklad Kližana. Nehovorím, že je hlúpy, ale nemá v sebe potrebnú dávku profesionality.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, musím sa priznať, že v ňom tiež vidím často Kližana a naopak v Kližanovi Kyrgiosa. Kližan na rozdiel od Kyrgiosa nemá ale žiadne výsledky, takže to je ešte väčší klaun :)...Navyše on bude mať už 28 a stále sa chová ako decko, Kyrgios má na to ešte vek, dajme tomu...
Reagovat
Davor1
Ono je to obrovský paradox, že Kližan s jeho niekoľkomesačnými sériami bez výhry, množstvom totálne odfláknutých zápasov a celkovým prístupom k životu a kariére má len za minulý rok 2 tituly takej hodnoty, na aké za celú kariéru nedosiahli ani Kučera s Hrbatým, čo teda boli iné persóny v slovenskom tenise :-)

Kyrgios sa môže zmeniť a aj mu to prajem, ale nečakám už od neho v tomto smere žiadne zázraky, mňa môže už len príjemne prekvapiť.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, ako hovoris.

Pozrel som si este raz Klizkove vysledky na Wiki, ci mu nahodou nekrividím.

A teda naozaj nekrivdím.

Na Masters 1000 hral 23krat a ani raz nepresiel druhé kolo. To sa dá? A na GS, z 20 turnajov presiel druhe kolo len trikrát..Skoda, ze mu tuto bilanciu nespomenie niekto z novinárov...To si myslim, ze aj Karol Beck, ci Kroslak mali na hlavnych turnajoch lepsie vysledky :)
Reagovat
turista
No v Hamburku mu cenný titul z pětistovky daroval rutinovaný Cuevas naprosto nepochopitelným výpadkem ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem rozptylena vice zapasy, ale co jsem nahledla, prisel mi prekvapive prave Kyrgios v mnohem vetsi pohode a nezvykle soustredeny, Sasa kazil neuveritelne, nejak asi generacne premotivovany.. :-) Proti vybusne hre Kyrgiose, pokud ho i bavi, cz dnes mozna ano, se tezce najde recept, rozbehat snad, prispendlit dozadu a nepripoustet zadne paradicky, aby se nerozjel... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
cz = coz... jeeee
Reagovat
Davor1
Tak ono tenisovo je Kyrgios výrazne ďalej, to bez debaty, nečakal som ale, že sa tak dobre popasuje s povrchom a v tých dlhších výmenách mu bude dochádzať trpezlivosť, ale ako píšeš, bolo to presne naopak :)
Mal som pocit, že motivácia bola dnes u Kyrgiosa na mimoriadne vysokej úrovni, zrejme v podvedomí cíti, že to môže byť do budúcna celkom významná rivalita, v ktorej chce mať od začiatku navrch :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios je hovado...Ale občas je to skoro až sympatické...

Títo dvaja sa budu v buducnosti stretavat spolu xy-krát, mozno aj dnes si clovek buduje preferencie do budúcna.
Reagovat
smazaný uživatel
tak sympaticke.... nikdy mu neprijdu na chut, ale jsem ochotna ho za jistych okolnosti brat vazne.. :-))
Reagovat
Pe3k
Ty si taky hovado a musime te tu trpet...
Reagovat
smazaný uživatel
Trpíš akurát ty :)..
Reagovat
Pe3k
Kazdy den jen dokazujes, ze si ubohy hejtr a troll. Ja se ti cele ty roky jen smeju :)
Reagovat
Kozoroh
Kyrgios-Zverev je dvojice, u které by mě vůbec nepřekvapilo, že se v budoucnu střetnou o GS titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tento zápas som sa velmi tešil, ale baviť ma začal až niekde uprostred druhého setu...
Reagovat
Lunej..
Nevíš, proč tam Nick pořád něco pindal umpire? :)
Reagovat
Lunej..
Nickovi gratulka, to bylo tedy rychlé a teď hurá na Steva s Rogerem. :)
Reagovat
EllNino
co se to deje s AKčkem ? ... od toho prohranýho zápasu s Nishikorim na AO je to teda katastrofa :/ měl nejdřív smůlu na soupeře, ale teď prorává se všema a dneska dokonce skreč Donaldsonovi :/
Reagovat
Lunej..
Snad si Nick poradí se Sašou..
Reagovat
Pe3k
Nadal v roce 2011 netriumfoval a bilance s RF je 23\12.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění.

Rok 2011 přepsán na 2013. Bilance 25-12 je včetně turnaje v Abú Dhabí.
Reagovat
smazaný uživatel
25..23, nie je to už jedno??..:)

Ale chápem, že bojuješ za každý zápas..
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš samozřejmě pravdu, je to naprosto jedno. Jediná podstatná bilance je 18:14...
Reagovat
Davor1
Ale po odpočítaní Forehandovej bulharskej konštanty (GS v dobách Baghdatisov, Gonzalesov a Roddickov) to už tak ružovo nevyzerá :/

Robím si samozrejme srandu :D
Reagovat
smazaný uživatel
A po RG to može byť už 19:14!!

Aj ja si robím srandu :)
Reagovat
Roger_Federer
Kolik tomu das?
Reagovat
Stan_Borowitz
20:14...
Reagovat
Herbert_Hoover
Po USO by to bylo už 21:14..kdo jiný by vyhrál Wimbledon? :))
Reagovat
smazaný uživatel
V tom prípade zrejme už 22:14, keďže Wimbledon je za dva ako najcennejší, najtradičnejší GS.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist