IPTL: UAE Royals počtvrté v řadě prohráli, nepomohl ani Berdych

9. 12. 2016, 14:20
Aktuality 6
IPTL - V prvním dnešním utkání na sebe narazili UAE Royals a Japan Warriors. Tomáš Berdych sice zvládl utkání proti Fernandovi Verdaskovi, UAE Royals však počtvrté v řadě prohráli, když nestačili na Japan Warriors 20-25.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

International Premier Tennis League se přesunula k poslední třetí části do indického Hajdarábádu. Dnešní program otevřel duel UAE Royals s Japan Warriors a lehce navrch měl druhý jmenovaný tým. Japan Warriors zvítězili 25-20.

Utkání odstartovalo zápasem legend mezi Maratem Safinem a Goranem Ivaniševičem. Úspěšnější byl bývalý ruský tenista. Vedení UAE Royals zajistila po druhém setu Ana Ivanovičová, jež smetla Kurumi Naraovou.

Na rozdíl jediného gamu se dotáhli za Japan Warriors Jean-Julien Rojer s Jelenou Jankovičovou. Poté vyhořeli v deblu Pablo Cuevas s Tomášem Berdychem, kteří dostali od páru Rojer/Fernando Verdasco kanára a bylo takřka rozhodnuto.

Ani vítězství Tomáše Berdycha v tie-breaku nad Fernandem Verdaskem už UAE Royals nezachránilo. Český tenista využil vzápětí možnosti hrát přesčas a pokusit se o celkové vítězství UAE Royals, člen týmu Japan Warriors Verdasco ale Berdychovi sebral podání a bylo rozhodnuto.

Japan Warriors tak UAE Royals připravili celkově pátou porážku a čtvrtou v řadě. Naopak dnešní vítězové se radovali z výhry už potřetí v řadě. UAE Royals jsou po dnešní porážce bez šance na postup do finále.

Naopak Indian Aces si v druhém dnešním zápase zajistili účast v nedělním finále, v němž se představí druhý rok po sobě. Předloni 1. ročník asijské exhibiční ligy vyhráli, tehdy se ale finále nehrálo.

Aces dnes v repríze loňského finále porazili 24-19 Singapore Slammers, na které mohou narazit znovu v nedělním zápase o celkové vítězství. Obhájci titulu Slammers však potřebují v zítřejším přímém souboji o druhé místo ve skupině porazit jakýmkoliv výsledkem Japan Warriors. Letos už nad nimi vyhráli oba vzájemné duely.

• INTERNATIONAL PREMIER TENNIS LEAGUE 2016 •
Indie, tv. povrch / hala
páteční výsledky (09. 12. 2016)
UAE Royals - Japan Warriors 20-25
Ivaniševič - Safin 3-6
Ivanovičová - Naraová 6-1
Nestor/Ivanovičová - Rojer/Jankovičová 5-6(5)
Berdych/Cuevas - Rojer/Verdasco 0-6
Berdych - Verdasco 6-6
Indian Aces - Singapore Slammers 24-19
Dodig/López - Baghdatis/Melo 6-2
López - Kyrgios 6-0
Flipkensová - Bertensová 2-6
Enqvist - Moya 4-6
Bopanna/Mirzaová - Baghdatis/Bertensová 6-5(2)

TÝM Z V-P GAMY BODY
1. Indian Aces 7 5-2 169-159 17
2. Japan Warriors 7 4-3 154-166 13
3. OUE Singapore Slammers 7 3-4 171-159 11
4. UAE Royals 7 2-5 156-166 9
Za každý vyhraný zápas jsou 3 body. Poražený tým, který získá alespoň 20 gamů, získá 1 bod
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
rusedski
https://www.youtube.com/watch?v=fz0uJRUMCi0

Paroulkův ořez, kterým se v rozhovoru tak chlubil, je v čase 42:33 (docela síla, to snad spadlo ještě před čáru). Jak se ospravedlňoval, že ho předtím řezal i Polák, tak já si ničeho takového nevšiml, spíš mu uznával míčky, které se daly zahlásit i jako aut (např. 15:35, 42:25). Naopak Paroulek pískl sporné auty v časech 18:25, 19:06, 29:46 (tímhle míčkem získal důležitý brejk na 3:0). Abych nebyl nespravedlivý, taky soupeři pár těsných balonů uznal. Domnělá křivda byla v čase 34:05, kdy Polák zahlásil při servise aut, který ale podle mě byl a pokud náhodou ne, tak šlo o milimetrovou záležitost, se kterou by měl problém i jestřáb (navíc to nebylo eso jak říkal Paroulek v rozhovoru, ale hrála by se výměna, a ještě k tomu fiftýn stejně po druhém servisu získal). Ještě stojí za zmínku, že Polák ty sporné momenty (včetně toho megaořezu) celkem přešel, zatímco Paroulek se po tom neuznaném servise hádal asi půl minuty.

Takže za mě Tadeáš velký palec dolů...
Reagovat
EllNino
u mě tenhle kluk skončil už dávno :D vím svoje ...
Reagovat
smazaný uživatel
chova se hnusne, pritom mladicky, proto jsem na neho upozornovala. No, mi to nedalo a uz davno jsem na nej koukla i pri deblu.. je sikovny, hezkej jednorucak, FH divne lezerni, je moc daleko, zaklon.. co uz, nikdy jsem ho nevidela zive a na to ma predevsim sve lidi. Hlavne ho to s touhle povahou jednou semele. :-( Ve Vestci mu nalozil Herna, myslim, uplne hladce, cekala bych vetsi odpor, takovy bojovny zakus mladase alespon.. :-)
Reagovat
gigin
Zamakal jsem, máš odblokovaný účet, můžeš se přihlásit. Až tu budeš, písni mi do vzkazů, řeknu ti, proč to bylo. V klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska proti Naře předvedla opravdu super výkon. Zápas ale ovlivnily první dva gemy, které Ana získala přes "deciding point". V následujících třech hrách pak Nara uhrála jenom dva fiftýny, Ana zvýšila na 5:0 a bylo prakticky po zápase... Možná kdyby Anu včera nevystřídali po třech gemech, tak by to třeba ještě otočila, ale to jenom tak spekuluju. V dnešním zápase se jí opravdu dařilo. Z forehandu to zase konečně byla Ana, kterou znám a měla i kvalitní servis.

Potom jsem koukal i na mix, kde hrála Ana s Nestorem proti Jeleně Jankovic a Rojerovi. Ana s Nestorem měli dvakrát brejk, poprvé za stavu 2:1 (Ana ve třetím gemu proměnila "deciding point"), ale ve čtvrtém gemu soupeř využil "Power Point" a srovnal na 2:2. Pak ještě Ana s Nestorem vedli 4:2, ale ani tenhle náskok nedotáhli a Jankovic/Rojer vyrovnali na 4:4. Proběhla tam taky jedna solidní hádka týmu UAE Royals s rozhodčím, do které se hodně zapojila i Ana (šlo tam o nějakou challenge, ale nevím přesně). :D Nakonec to dospělo do "shootoutu", který asi rozhodl nevyužitý "Power Point" na straně Royals (Nestor nedokázal zreturnovat servis Jeleny) a následně dvojchyba Any... Ale i po téhle těsné prohře Royals vedli, jenže pak jim to podělal mužský debl (ten už jsem ale nesledoval).
Reagovat
babolat.cz
neskutečná kravina tenhle turnaj, koho tohle může zajímat??
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist