Isner porazil neoblíbeného Zvereva a v Atlantě je podeváté v semifinále. Kyrgios vzdal

28. 7. 2018, 08:54
Aktuality 6
ATP ATLANTA - John Isner je devátý rok po sobě v semifinále domácího turnaje na tvrdém povrchu v Atlantě. Ve čtvrtfinále obhájce titulu a letos nejvýše nasazený Američan zdolal Němce Mischu Zvereva, kterému oplatil porážky ze tří předchozích soubojů. Naopak skončil předloňský šampion Australan Nick Kyrgios, který kvůli zranění kyčle vzdal.
John Isner

John Isner si před dvěma týdny ve Wimbledonu zahrál poprvé v semifinále grandslamu a po vyčerpávající bitvě v něm podlehl 24-26 v pátém setu Kevinu Andersonovi.

Po krátkém odpočinku se na kurty vrátil na oblíbeném domácím turnaji v Atlantě, kde devátý rok po sobě zahajuje přípravu na poslední grandslam sezony US Open. A podeváté nechybí v semifinále. 

Po hladké výhře nad australským mladíkem De Minaurem si třiatřicetiletý Američan poradil i s Mischou Zverevem, s nímž předchozí tři vzájemné duely během loňského roku prohrál. V Atlantě však o dva roky mladšího Němce zdolal 7-5 4-6 6-1 a vzájemnou blanci vyrovnal na 3-3.

"Věděl jsem, že na mě umí zahrát a bude si věřit. To se potvrdilo a první dva sety byly vyrovnané. Třetí set jsem ale zvládl výborně, s esvým výkonem můžu být spokojený," komentoval čtyřnásobný šampion Isner, který letos poprvé na jiném turnaji než Masters 1000 nebo grandslamu vyhrál víc jak jeden zápas. 

O osmé atlantské finále se devátý hráč světa Isner utká s Australanem Matthewem Ebdenem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 3-1, ale letos mu podlehl na Australian Open. "V posledních měsících má dobrou formu a ne náhodou je tady mezi čtyřkou nejlepších," řekl Isner.

Třicetiletý Australan ve čtvrtfinále porazil 6-3 6-2 finalistu z roku 2015 Kypřana Marcose Baghdatise a proti Isnerovi bude bojovat o své druhé finále, v němž by útočil na premiérový titul.

Nick Kyrgios svůj druhý start v Atlantě v titul nepřetaví. Australský šampion z roku 2016 letos nedohrál čtvrtfinálový zápas proti Cameronu Norriemu, kterému vzdal za stavu 5-7 a 0-3 kvůli bolestem kyčle, s níž laboruje dlouhodobě.

Dvaadvacetiletý Brit hrající levou rukou Norrie si o první finále zahraje s domácí Ryanem Harrisonem. Americký tenista ve čtrvtfinále zdolal 6-7 6-2 7-6 třetího nasazeného Korejce Hyeon Chunga.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 748.450 dolarů
páteční výsledky (27. 07. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Isner (1-USA) - M. Zverev (7-Něm.) 7-5 4-6 6-1
Norrie (Brit.) - Kyrgios (2-Austr.) 7-5 3-0 skreč K.
R. Harrison (8-USA) - Hyeon Chung (3-Korea) 6-7(3) 6-2 7-6(5)
Ebden (4-Austr.) - Baghdatis (Kypr) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
steve79
John letos vali.
Reagovat
Patik
John Servisdrevo Isner.
Reagovat
horska.kraslice
Bejvávalo. John se časem fakt naučil hrát tenis :-)
Reagovat
dadaft
koukám, že na ženské turnaje redakce tento týden háže bobek.

parádní zápas v drsných podmínkách.

dosť bolo antuky, terazky je tady BETON.
vím, že není ke zdraví tenistů přívětivý, ale osobně mám tenis na betonu jako divák fakt možná nejraději...
Reagovat
darek.vrana
Chudák Zverev, být neoblíbený...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios i Chung out, teďka už by ten titul měl spadnout. Byl by to dobrý začátek US Open Series pro Johna. Come-on!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist