Isner prohrál třetí rok po sobě ve třetím kole s Kohlschreiberem: Je to frustrující, přiznal

31. 8. 2014, 10:10
Rozhovory 9
John Isner na US Open skončil třetí rok po sobě ve 3. kole a znovu prohrál s Němcem Philippem Kohlschreiberem. Letos domácí tenista sice ani jednou nepřišel o podání, přesto prohrál 6-7 6-4 6-7 6-7. Je to frustrující porážka, mohl jsem vyhrát, ale nevyužil jsem šance, které jsem měl, litoval po prohře Američan.
Profily hráčů
John Isner

Podivná situace - vypadl jste již třetí rok v řadě ve třetí kole s Němcem Kohlschreiberem. Kde se stala chyba?
Nehrál jsem dnes dobře v důležitých momentech a nevyužíval jsem šance, které jsem měl. Měl jsem několik příležitostí, ale pokaždé jsem to nějak zazdil. Je to velké zklamání.

Byla chyba ve vás, nebo soupeř v klíčových momentech zahrál něco, co vás nějak překvapilo?
Asi obojí. Třeba v prvním setu jsem hrál výborně, měl jsem i setbol, ale nedokázal jsem ho proměnit. To samé bylo pak ve třetím a ve čtvrtém setu - měl jsem několik brejkbolů, ale nevyužil jsem je. Těch nevyužitých šancí bylo opravdu hodně - u některých zahrál výborně soupeř, někde jsem to ale pokazil já. Mrzí mě to.

Byl jste před zápasem nervózní? Přeci jen je to poslední grandslam v sezoně a vy jste tu doma. Chtěl jste asi dojít dál, že?
Byl jsem pod tlakem, ale dostal jsem se pod něj i já sám. Při zápase byla skvělá atmosféra, diváci mě podporovali a drželi mi palce, ale někdy je to o to náročnější. Cítil jsem, že čekají na mou výhru. Snažil jsem se, ale soupeř byl lepší. Mám pocit, že jsem mohl hrát ještě lépe, ale nedokázal jsem to přenést na kurtu, proto jsem prohrál. Byl jsem nervózní, to je ale asi normální.

Už jste s Kohlschreiberem dvakrát ve stejné fázi turnaje prohrál. Nemohlo to mít vliv na vašich psychiku?
Řekl bych, že ne. Nějak jsem si před zápasem nepřipomínal to, že jsem tu s ním už dvakrát prohrál, snažil jsem se plně koncentrovat na sebe. Myslím, že je to fakt zvláštní situace - třikrát během tří let prohrát ve třetím kole s jedním soupeřem. Možná, že o to víc mě to mrzí, že už to bylo potřetí. Měl jsem se asi poučit z těch předchozích zápasů, ale soupeř je bojovník a hrál velmi dobře. Nevím, co jiného už vám mám říct. Je to zklamání, protože jsem měl šance a nedal jsem to.

Už podruhé nebude na US Open ve čtvrtém kole žádný z domácích hráčů, je to frustrující?
Je to zklamání pro mě osobně, ne pro celou Ameriku.

Jak hodnotíte svou letošní sezonu?
Neřekl bych, že je úplně špatná. Uhrál jsem poměrně dobré výsledky, ale stále cítím, že mohu být ještě lepší. Vím, že po prohře to nezní asi úplně dobře, ale opravdu to tak cítím. Sezona ještě není u konce a já se budu snažit, abych na dalších turnajích předvedl lepší výkony. Musím teď znovu tvrdě pracovat a dobře se připravit na nadcházející měsíce. Ještě je stále o co bojovat, čeká nás ještě řada velkých turnajů a já tam chci být a chci bojovat. Věřím, že na to mám.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
aha
Reagovat
smazaný uživatel
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10653856_609830139135652_8292311132173795197_n.jpg
Reagovat
a.magerova
Takhle prosím před každým zápasem bez ohledu na turnaj či kolo :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Everytime @stanwawrinka this year got a walkover then always won the tournament:Melbourne(w/o Pospisil)Monte-Carlo(w/o Almagro)
Reagovat
elda
Jenom to ne!
Reagovat
darek.vrana
Dvakrát - everytime?
Reagovat
smazaný uživatel
Na obou turnajích, kde mu letos soupeř odstoupil ještě před zápasem nakonec získal titul. Teď mu odstoupil potřetí.
Co máš za problém?
Reagovat
smazaný uživatel
take to tak citim (a momentalne i soucitim) s Johnem. Spatne to neni, ale chceme vic! ;-)
Reagovat
aligo
Docela kuriozita :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist