Isner v Newportu vítězí dál, opět si poradil s Harrisonem

9. 7. 2013, 11:45
Aktuality 42
John Isner na trávě Newportu pokračuje ve vítězném tažení. Vítěz posledních dvou ročníků letos začal výhrou nad krajanem Ryanem Harrisonem, kterého v šestém vzájemném zápase porazil už popáté.
John Isner

John Isner turnaj na trávě v Newportu v posledních dvou letech vyhrál a také letos je jako nasazená dvojka jedním z hlavních favoritů. Loni v semifinále porazil Ryana Harrisona, na kterého letos narazil už v úvodním kole. Američané spolu letos hráli už počtvrté; v Sydney si jediný skalp svého o sedm let staršího krajana připsal Harrison, na antuce pak dvakrát zvítězil Isner, i když na French Open prohrával už 0-2 na sety. 

Letošní souboj v Newportu skončil velmi podobně jako ten loňský. První set Isner vyhrál v tie-breaku, druhý pak získal po dvou úspěšných brejcích a zvítězil 7-6 6-2. 

"Ryan je na trávě dobrý hráč a také můj dobrý přítel. Ale když jde o něj, nechci s ním prohrát," řekl 19. hráč světa Isner. "Je důležité vyhrávat zápasy, jako byl tento. Jsem jeden z nejlépe postavených Američanů a chci aby to vydželo tak dlouho, jak jen to bude možné. A výhra nad Ryanem mi k tomu pomáhá," přiznal vytáhlý obhájce titulu, který v Newportu neprohrál už 11 zápasů v řadě.

O postup do čtvrtfinále se utká s Adrianem Mannarinem, kterému před 14 dny ve Wimbledonu vzdal zápas druhého kola za stavu 1-1 v prvním setu kvůli zranění kolena. Francouzský tenista v Londýně prohrál nakonec až ve čtvrtém kole po pětisetové bitvě s Kubotem a ve světovém žebříčku si tak polepšil o 36 pozic na 75. místo.  

Pětadvacetiletý Mannarino v Newportu začal třísetovou výhrou 6-4 5-7 6-1 nad finalistou z roku 2002 Jamesem Blakem.

Velmi slibným výkonem se při své premiéře na okruhu ATP prezentoval teprve 15letý Stefan Kozlov. Američan, který od pořadatelů dostal divokou kartu, vzdoroval téměř dvě a půl hodiny Poláku Michalu Przysieznymu, než prohrál 3-6 7-6 4-6.

"Normálně s klukem, kterému je 15 let, ani nemůžete trénovat, ale tady jsem s ním málem prohrál zápas. Na svůj věk je skvělý," chválil devětadvacetiletý Przysiezny domácího tenistu.

- ATP 250 NEWPORT -
(Spojené státy, tráva, 519.775 dolarů)
pondělní výsledky (08. 07. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Isner (2-USA) - Harrison (USA) 7-6(0) 6-2
Przysiezny (Pol.) - Kozlov (USA) 6-3 6-7(9) 6-4
Mannarino (Fr.) - Blake (USA) 6-4 5-7 6-1
Sugita (Jap.) - Levine (Kan.) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
Dr.Pepper
trosku nechapu proc pod clankem o isnerove vyhre v newportu se probira hlavackova :D
Reagovat
Fandina
Možná proto, že tento článek byl hlavním na úvodní stránce TP a Andrea hrála zápas, tak se tady o tom psalo. Většina těch příspěvků tady končí šestnáctou hodinou, tedy v době, kdy se na úvodní stránce TP objevil nový článek, právě o výhře Andrejky, do te doby se psalo tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za turnaj ten Newport tak to je hruza mezi hruzamy :-/ Vcera jsem se koukal na toho Isnera a ty kurty....no to je proste neco prisernyho. Udelany tri "kurty" natesno vedle sebe ze deblove krajni lajny jsou spolecne s vedlejsim kurtem. Proc tam proste neudelaly jenom dva kurty. Mista nato je tam dost a stejne tedkon muzou hrat naraz jenom na dvou kurtech maximalne takze to fakt nechapu!!! To si pomalu nezaslouzi ani chellenger natoz ATP250!!!
Reagovat
tommr
a dokázala udržet nervy a porazit vysoce favorizovanou soupeřku. Pokud by se jí podařilo vyhrát ještě příští zápas proti Cadantuový tak se zase vrátí do první stovky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Andrejce :-) Viděla jsem pouze druhý set(no spíš části, jelikož tu pod stromem nemám moc signál na wifi :D).... Andy se docela na konci vztekala teda :D Zaujalo mne Andrejčino oblečení,měla docela dlouhou sukni, vždycky nosívala tu mini :D
Reagovat
VlS
to mazácky dotáhla do konce a vyřadila Alizé nasazenou jako No 2.
Andy hrála na svoje poměry hodně dobře ( s výjimkou chvilkové krize v 1.). Slušnej servis, pár pěknejch volejů, solidně od BL. Škoda, že jsi tak nehrála v QF na Wimblu.
Andy fajn, ale uber prosím na těch fintách okolo, na labilku Alizé to možná mělo trošinku vliv, ale jinde se to mine účinkem a vypadá to blbě.
Jinak je potěšitelné, že alespoň 3 ze 7 diváků opravdu sledovali, jak holky hrajou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Stakhovskemu asi dosli po zapase s Rogerom davky
Reagovat
VlS
má teď vyděláno a má z čeho chvíli žít, tak teď nemusí :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Teda to je nechutný tenis Andy-Cornet. Hlavně tanečky okolo něj. Jedna se pokuouší rozhodit druhou. A musím říct, že více se "snaží" Andy.
Reagovat
VlS
Co se divíš, napůl právnička, ne?
Reagovat
Fandina
Hlavně aby sestra nevystudovala práva v Plzni ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
PetaM
A co se děje? :D
Reagovat
VlS
No, řeknu-li to jemně, obecně na světě právníci nepožívají příliš kreditu čestných lidí, kteří nejsou schopní jednat jinak než fér.
Reagovat
smazaný uživatel
Cornet připravená na servis a Andy tam pečlivě objíždí botou celou servis lajnu, jako aby byl vidět aut.
Rozhodčí řekne "time", obě sedí jak zařezané. PO 10ti sec se zvedne Cornet. Andy si dá ještě dalších 10 sec načas.
Andy místo aby přihrála míč z nepovedného servu sběrači, tak jej posílá do sítě. Před druhým podáním se mocně utírá. Často opakuje nadhoz.
Cornet na příjmu pořád máchá raketou, jakože ji otravuje hmyz. Nevěří Andy, že byl aut a posílá rozhodčí. Pořád mění "tóniny", hlavně její heknutí "aut" bylo povedené.
Reagovat
PetaM
Ještě, že zatím Andy neheká :D Vypnul jsem to za stavu 4:1 pro Andy, tak jsem to zase zapnul, a neheká, zatím na to můžu koukat :D :D Jinak díky za info :) :)
Reagovat
PetaM
Á :D Už začala :D :D
Reagovat
tommr
já jsem si ničeho co by překračovalo rámec běžnýho taktizování nevšim. Cornetová je vyhlášená hysterka a to její bulení bylo zapříčiněný její špatnou hrou a její neschopností poradit si s papírově slabší soupeřkou - určitě to nezavinila Andrea nějakou unfair taktikou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D

Pokud jde o českého hráče/ku, tak TY máš někdy problém uznat, že hraje na hraně. Nebýt čech, tak třeba rozhodně nesnáším Štěpce, ten je dost nechutný.

Možná je to i tím, že jsem včera viděl rytíře Blakea a s ním to odsejpalo. Nebo tím, žes nehrál tenis nebo jiný sport. Potom bys viděl ty "drobnůstky", které dovedou rozhodit labilnějšího soupeře.
Reagovat
tommr
fascinuje mě jak lidi jako si ty dokážou v anonymní diskusi okamžitě rozpoznat, že jejich oponent nikdy nehrál tenis nebo nesportoval a jeho argumenty jsou tudíž neplatný ... :)
Reagovat
VlS
nevím, jestli jsi to viděl od začátku. Ve druhým už to nedělala, to bylo víc v prvním a možná to byla i reakce na protivnou Cornet.
Reagovat
smazaný uživatel
jde o prd. Hlavně že Andy vyhrála.
Reagovat
tommr
tak v tom se shodnem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi slavný!! :D
Reagovat
Fandina
Právě na Sport1 Budapest Andrejka versus Alize Cornet. Andy ... pojď pojď pojď
Reagovat
PetaM
Andy hraje moc dobře. Snad jí to vydrží :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem jukla a doufám, že jí to vydrží..:)
Reagovat
VlS
Stojí za přečtení
článek v mfdes "Jak Ivan udělal z Andyho mistra" . Článek je v dnšní příloze Sport deníku MF Dnes.
Jen výňatek z celostránkového článku:
Na trenérském semináři v Melbourne odpovídal na dotazy takto:
Jestli bych někdy koučoval ženu? Co jste pil člověče? Podívejte se, co to provedlo s těmi, co sedí za Vámi. Když se tázající otočil, viděl Davida Kotyzu a Petra Pálu. Oběma z větší části hlavy zmizely vlasy.
Reagovat
Fandina
Ivan je super a vtipný s nadsázkou. Faktem je, že na okruhu jsou až na úplně malé výjimky, dvě, tři, čtyři? jen samí mužští trenéři ... úsměv
Reagovat
Fandina
odkaz na článek idnes.cz
http://sport.idnes.cz/ivan-lendl-andy-murray-tenis-wimbledon-dyq-/tenis.aspx?c=A130708_164215_tenis_ten
Reagovat
smazaný uživatel
Aniž bych se extra zajímal o trenerky tak:

Mauresmo(Bartoli), Clijsters(Flipkens), Hingis(Pavljučenka), Biljana Veselinovičová a pozor nejkrásnější trenerka Alina Židkova, teď asi na mateřské.
Reagovat
Fandina
Hingis, Mauresmo a Clijsters je to teď chvilku, to vím, Kim není naplno, má teď miminka, ale s Flipkens jsou dost ve styku a potrénují, Biljana je vyhlášená už vzhledem k tomu, že trénovala Lucku Šafi a teké vím o tom, že Makarovovou trénuje Evgenia Manyukova.
Reagovat
smazaný uživatel
no vidíš
Reagovat
Fandina
Vidím, že těch holek trenérek je málo, ale co se týká Ivana, tak o holkách toho on bude dost vědět, když má pět dcer ... úsměv
Reagovat
VlS
Nezapomínal bych na Judy Murray, pokud vím, tak matka trénuje Michaila Južného, Myškina taky trénuje, ono jich tak strašně málo zase není
Reagovat
Fandina
Judy je teď kapitánkou u FEDu, ale obecně je trenérek málo, to nikdo nemůže zpochybnit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pořád jaksi o dost víc než 2,3,4
Reagovat
VlS
zpochybnit může kdokoliv cokoliv. Začít můžeme na definici málo a hodně.
Reagovat
Fandina
VlS ... tak samozřejmě, když budu chtít, zpochybním všechno ... úsměv
Reagovat
Fandina
janekda o dost víc to není, u holek trenérek je to tak zhruba přibližně, dvě, tři , čtyři nebo pět šest sedm?
Reagovat
VlS
Myslím že 14,5
Reagovat
Bob
Pojď Izzy, pojď! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist