Istomin v Chengdu získal druhý titul. Baghdatis mu ve finále v bolestech vzdal

1. 10. 2017, 11:07
Aktuality 0
ATP CHENGDU - Denis Istomin si dva roky po triumfu na trávě v Nottinghamu došel pro druhý titul z turnaje ATP. Jednatřicetiletý Uzbek ho získal v čínském Chengdu poté, co mu v dnešním finále vzdal v průběhu šestého gamu zraněný Kypřan Marcos Baghdatis.
Profily hráčů
Denis Istomin

Denis Istomin si na začátku roku vyšlápl na tehdejší světovou dvojku Novaka Djokoviče, kterého udolal v pětisetové bitvě na Australian Open. V Melbourne postupem do osmifinále vyrovnal své grandslamové maximum, ale také to byl na dlouhou dobu poslední turnaj, na kterém vyhrál víc jak dva zápasy po sobě. 

Povedeného turnaje se po sérii 21 neúspěšných akcí dočkal až tento týden v čínském Chengdu, čekání však stálo za to. Jednatřicetiletý Uzbek v pěti zápasech nenašel přemožitele a podruhé v kariéře vyhrál turnaj ATP. Vyvrcholení by si však jistě představoval úplně jinak.

Istomin v Chengdu uspěl proti Struffovi, Chačanovovi, Donaldsonovi, Sugitovi a v dnešním finále neměl příliš práce s Marcosem Baghdatisem. Kyperský tenista totiž už v průběhu šestého gamu v bolestech vzdal.

Finálový zápas nabízel vyrovnaný průběh. Oba tenisté si bez problémů drželi své servisy, než Baghdatis za stavu 2-3 daroval první dva brejkboly. V tu chvíli ale dvaatřicetiletý Kypřan v bolestech padl na kolena a nebyl schopný z kurtu vstát. Brzy bylo jasné, že v utkání pokračovat nebude a finále tak kvůli bolestem v oblasti pravé kyčle a zad vzdal.



Baghdatis tak proti Istominovi nedohrál druhé vzájemné střetnutí po sobě. Naposledy se tak stalo předloni na trávě v Nottinghamu, kde uzbecký tenista nakonec slavil svůj první a až do dneška jediný titul na okruhu ATP. 

Istomin má nyní finálovou bilanci 2-2, bývalý osmý hráč světa a finalista Australian Open Baghdatis 4-10. Poslední titul slavil už v roce 2010 v Sydney.

• ATP 250 CHENGDU •
Čína, tv. povrch, 1.138.910 dolarů
nedělní výsledky (01. 10. 2017)
• Dvouhra - finále •
Istomin (Uzb.) - Baghdatis (Kypr) 3-2 skreč B.
• Čtyřhra - finále •
Erlich/Kureši (Izr./Pák.) - Daniel/Demolliner (Austr./Braz.) 6-3 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist