Italka Coppolová dostala trest za korupci

18. 9. 2013, 22:41
Aktuality 0
Šestiměsíční distanc za dva přečiny proti antikorupčním pravidlům dostala italská tenistka Claudia Coppolová. Osmnáctiletá hráčka, které patří až 869. místo ve světovém žebříčku, musí navíc zaplatit pokutu 4.000 dolarů.
Profily hráčů
Claudia Coppolová

Speciální jednotka pro integritu tenisu dnes oznámila, že se Coppolová přiznala k tomu, že porušila pravidla týkající se ovlivnění výsledku zápasu a nabízení soupeři, že nepodá svůj nejlepší výkon.

"Trest nabývá účinku okamžitě a znamená, že se hráčka nebude smět účastnit žádného turnaje nebo soutěže, které pořádají profesionální tenisové organizace," uvedla Tennis Integrity Unit. "Pokuta bude snížena na 3.000 dolarů, pokud hráčka dokonční protikorupční program," píše se dále v prohlášení.

Coppolová, která hrává na hůře dotovaných turnajích ITF a během své dosavadní kariéry si vydělala pouhých osm tisíc dolarů, je už třetím potrestaným hříšníkem během posledních několika měsíců. Nizozemec Yannick Ebbinghaus v červnu dostal rovněž šestiměsíční distanc za nelegální sázení a těsně před ním si Rus Sergej Krotjuk vyslechl dokonce doživotní trest. Stal se tak třetím hráčem, který si kvůli sázení už nezahraje: před ním dostali nejtvrdší možný trest Rakušan Daniel Köllerer a Srb David Savič.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist