Italská veteránka Schiavoneová si svou poslední sezonu osladila triumfem v Bogotě

15. 4. 2017, 22:21
Aktuality 10
WTA BOGOTÁ - Francesca Schiavoneová na sklonku kariéry ještě dokázala rozšířit svou sbírku titulů o svou celkově 8. trofej. Šestatřicetiletá Italka překvapivě dobyla antukový turnaj v kolumbijské Bogotě, když ve finále zdolala španělskou šampionku z roku 2012 Laru Arruabarrenaovou.
Francesca Schiavoneová

Francesca Schiavoneová označila sezonu 2017 jako poslední ve své kariéře, během které vyhrála Roland Garros 2010 a stala se světovou čtyřkou. Na prvních osmi letošních turnajích se jí ale nedařilo, když vypadla v prvním kole, nebo už kvalifikaci.

První výhry v hlavní soutěži po dlouhém půl roce se šestatřicetiletá Italka dočkala až tento týden po přechodu na antuku. V Bogotě však postupně získala takové sebevědomí, že v pěti zápasech nenašla přemožitelku a turnajem prošla bez ztráty setu.

Schiavoneová v kolumbijské metropoli porazila Rumunku Tigovou, Srbku Jakupovičovou a nakonec vyřadila i tři ze čtyř nejvýše nasazených hráček: jedničku Bertensovou, trojku Larssonovou a v dnešním finále zdolala i čtyřku Laru Arruabarrenaovou.

Španělskou šampionku z roku 2012 přehrála 6-4 7-5, když ve druhém setu otočila vývoj ze stavu 3-5. Odvrátit přitom musela celkem čtyři setboly.



"Jsem velmi šťastná, je to pro mě emotivní moment. Dnešní zápas byla katastrofa, ale nejdůležitější pro mě bylo vyhrát. Lara si myslím natáhla sval a nemohla se dobře pohybovat. Ale děkuju Bohu, že jsem vyhrála poslední tři gamy," komentovala Schiavoneová.

Francesca Schiavoneová"Tento týden jsem do toho dala všechno, co ve mě je. Život je fantastický," radovala se aktuálně až 168. hráčka světa, která si dnes připsala jubilejní 600. výhru a přiblíží se návratu do Top 100. "O konci kariéry teď nepřemýšlím. Jen si užívám tenis."

Ve svém celkově 19. finále - prvním od loňského února, kdy triumfovala v Riu de Janeiro - Schiavoneová získala 8. titul. Posedmé slaví na antuce.

Čtyřiadvacetiletá Arruabarrenaová hrála ve finále potřetí v kariéře a poprvé v něm prohrála. "Moc rozdílů dnes mezi námi nebylo. Bylo to těsné finále," řekla poražená Španělka.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (15. 04. 2017)
• Dvouhra - finále •
Schiavoneová (It.) - Arruabarrenaová (4-Šp.) 6-4 7-5
• Čtyřhra - finále •
Haddadová/Podoroská (Braz./Arg.) - Cepedeová/Linetteová (Par./Pol.) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
horska.kraslice
Super, přála jsem jí to :-)
Reagovat
FulnekUltras
pěkné a pěkná
Reagovat
Frick
Dostala medvídka?
Reagovat
A.R.R.
zase blafla. Franto velká gratulace a radost. Už sem v to ani nedoufal, ale stalo se!
Reagovat
blixa
Já doufal a stalo se ;-) Doufám že ještě na antuce nějakej pěknej výsledek přidá !
Reagovat
A.R.R.
Se přiznám že po těch výsledcích ze začátku roku, jsem si říkal, holka ta poslední sezona už bude asi hodně smutná....ale v koutku duše jsem jí moc přál nějaký slušný výsledek, ale že to bude titul, to mě nenapadlo. O to větší radost mám :-)
Reagovat
vrabejka
Fraaaan!!! Návrat antukové legendy!!!
Skvěle :)
Reagovat
dunphy
FORZA FRANCESCA!!!
Reagovat
Jam
Tak ještě Maky abychom měli v jednom týdnu vítězky, které by od sebe dělilo 19 let
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, v 1 tydnu 2 vitezky- 36 a 17 let, to by se mohlo nekde zapsat, ale nezakrikneme to
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist