ITF jedná o změnách v Davis Cupu. Hrát by se mohlo jen na dva vítězné sety

9. 3. 2017, 20:47
Aktuality 12
Daviscupové zápasy by se v rámci reforem navrhovaných Mezinárodní tenisovou federací (ITF) měly v budoucnu hrát pouze na dva vítězné sety místo dosavadních tří. Další revoluční změnou v tradiční týmové soutěži by mohlo být zhuštění duelů ze současných tří dnů do dvou.

Správní rada ITF po dnešním jednání v Indian Wells v tiskovém prohlášení oznámila, že plně podporuje balíček reforem Davis Cupu i ženského Fed Cupu. "Společně se všemi akcionáři budou probíhat další diskuze o zavedení zápasů na dva vítězné sety během dvou, nebo tří dnů," uvedlo vedení ITF.

O doporučeních správní rady se bude jednat na srpnovém zasedání federace ve Vietnamu, kde musejí být případné změny odhlasovány.

Mezinárodní federace vychází navrhovanými změnami vstříc elitním tenistům, kteří často kvůli nahuštěnému programu daviscupové zápasy vynechávají. Například v únorovém prvním kole Světové skupiny jako jediný hráč Top 10 reprezentoval svou zemi Srb Novak Djokovič.

"Myslím, že by to měli stáhnout do dvou dnů a hrát na dva sety. Dvě dvouhry a jedna čtyřhra, něco takového," řekl právě Djokovič na téma Davis Cup loni v listopadu.

Davis Cup je společně se čtyřmi grandslamy a finále olympijského turnaje poslední tenisovou soutěží, kde je k vítězství potřeba získat tři sety.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
janek_da
Lepší by bylo, kdyby se něco udělalo s povrchy, si myslím. Kvalitní zápas na PODOBNÉM povrchu nejbližšího většího turnaje by určitě byl zajímavý i pro top hráče. No, ale to by se zase trošku zmenšila výhoda domácího prostředí.
Reagovat
Krisboy
(Ne)milá ITF: Jdi s těma kravinama doprdele!!!
Reagovat
taffer
Jsem patriot a všem, kteří chtějí dělat takové změny v DC, bych urazil ruce. V tom je přece ta soutěž jedinečná. Těžko si představím, že se pak - pokud to schválí - můžou opakovat tak emočně vypjaté duely jako např. v posledním finále Delpo s Čiličem, kdy obracel z 0:2 a spousta dalších zápasů. že jde celej svět do kopru je jasný už dlouho, ale proč i tenis? Proč??!
Reagovat
Fandina
Na dva vítězné sety by se to do dvou dnů vešlo. A bylo by to.
Reagovat
EllNino
trapné ... daleko lepší je to na 3
Reagovat
Fandina
trapné je to pro tebe, pro někoho je to lepší hrát na dva vítězné. Třeba Štěpánek se na tři v DC ze začátku necítil.
Reagovat
VlS
Myslím, že dva sety by tomu neublížily, ono to časem dopadne stejně i na GS
Reagovat
EllNino
ublížily a jak ...
Reagovat
VlS
Myslím, že neůčast špiček tomu ubližuje daleko víc. Je potřeba najít racionální kompromis.
Reagovat
FulnekUltras
DC jako Druhá Categorie - kde jsou ty časy, kdy státní reprezentace byly i v tenisu prvořadé
Reagovat
Fandina
Tenisty pořád bereš, že mají státní příslušnost, pořád reprezentují svou zemi. Tady jde o to, že DC je postaveno na týmu, prohra jednoho ještě neznamená prohru týmu.
Reagovat
Fandina
Kouzlo DC je právě v té týmovosti a jinak vždycky si vybavíš jméno tenisty a pak kam patří, za který stát hraje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist